Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 260
  • 703
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета!
Днес най-накрая купихме двуетажно легло,много съм щастлива. Сега остават матраци и сме готови.
Мм и детето са сравнително добре вече. В къщи всичко е изпрано и изгладено. Към вторник сряда сме на преглед. Мен нещо ми се появиха тук там 3,4 пъпчици,дано не е същото,че пак от нулата ще сме. То при мен го има и момента,че аз от мъхести плодове се обривам леко,пък тия дни пих сок праскова,та може в това да е причината.
Пак започвам да ям доста и хич не ми се качва на кантара.
И аз имам чувството,че бебка няма да дочака до термин. И усещам ритници ниско,може би пак е застанала седалищно.
Хайде оздравявайте вече всички Simple Smile

# 616
добро утро и хубава неделя....

И мен започва да ме е страх от края... след две раждания, сега ме гони дива параноя...
piletta, и аз съм с термин 12 юни, но доки в четвъртък каза, че едва ли ще удържа до тогава и да се настройвам за края на май - даже на майтап подхвърли - виж 24 май е една хубава дата... Засега ще си раждам нормално.
Е и мен ме е страх,но ако ще се ражда по-рано да е поне на 25 ти Май.Сънувах един сън,и незнам защо си мисля,че няма да се роди Юни.Иначе ми е 1 ва бременност и по скоро ме е страх,че незнам какво ми предстои за да се подготвя.Голяма ми е мъгла.

# 617
Снежинке, и с компреси не става, а с хладка баня не съм пробвала, но не знам дали е удачно по време на бременност. Днес Т падна до 38 и сега пак се покачва. Страхувам се за бебето, моите неразположения нямат значение...

# 618
Аз съм взела само шапка, ръкавички и чорапки. Бабите накупиха бодинца и едно одеалце. Но им казах да спрат - още покупки пак следващия месец.Няма за къде да бързаме!!
tedi8811, защо пълна упойка... Нещо съм изпуснала - останах с впечатлението, че заради очите ще си секцио, но пък пълната упойка. Стана ми любопитно, защото мислех, че повече се слага пълна при усложнения.
Ellle, още малко и вярвам, че всичко ще влезе в ред!!
miladyM Случила си на добър лекар явно!Браво на човека!
desyy1 Щом има вече зададено наказание трябва да си твърда и сама да не се поддаваш. Явно сте в такава възраст и да преодолеете този период.Не си лоша майка в никакъв случай!! Не се тревожи!
bubentseto , Честита придобивка и браво за оздравяващите мъже вкъщи!

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 00:01 от ~Mimko~

# 619
  • София
Да, значи не съм закъсняла с шопинга Simple Smile)) Аз иначе си разглеждам и набелязвам моделчета в нета, ние ще купуваме много неща като за първо бебе и затова се притеснявам дали 45-дневния болничен ще ми стигне спокойно да изберем всичко, а не да е изнервено и да търчим насам натам и накрая да се окаже, че сме купили на високи цени нещата.
 Засега съм харесала количка от по-големите покупки, започнах да оглеждам и кошарки и матраци. Вече имам няколко дрешки за подарък- втора употреба са, но изключително запазени, бих казала, че не са различими от нови. Даже си мисля, че и още неща ще ми предложат да ми подарят и може би от тази гледна точка малко по-късното пазаруване е по-добра опция, за да не се окаже, че имам няколко еднакви неша

# 620
Ellle, няма ли начин да получиш професионално мнение за температурата  Hug

bubentseto, долния етаж ли ще го пригодите на кошарка за бебето или ще използвате друга докато му дойде времето?

Браво, браво за покупките   bouquet

# 621
Тоя сезон на България търси талант май ще е скучен.....

# 622
Ellle, няма ли начин да получиш професионално мнение за температурата  Hug

bubentseto, долния етаж ли ще го пригодите на кошарка за бебето или ще използвате друга докато му дойде времето?

Браво, браво за покупките   bouquet
Долния етаж си е кошарка Simple Smile голямо търсене падна,докато намерим такова. След време,може да се превърне в голямо легло.
Elle,снаха ми като беше така без АБ не се размина. Дано при теб не се получи същото

# 623
~Mimko~ ако искам да не съм с пълна упойка трябва да родя в друг град защото за упойката която се поставя в гръбнака трябва много добър анестезиолог за да си нямаш проблеми от упойката после , който в нашата болница липсва .И док. ми каза , че правят секцио само с пълна упойка  ,защото ги е страх да поставят тази в гръбнака . Но аз и без това щях да си избера пълна упойка , защото идеята да ме режат в будно състояние винаги ме е ужасявала .
deny относно времето за пазаруване 45 дена са дори страшно много време да напазаруваш всичко не се притеснявай иначе ако се хване човек и си направи един списък и за 3 дни съвсем спокойно всичко ще е напазарувал.Аз пазарувам от рано просто защото не мога да се сдържам Simple Smile

# 624
Снежинке, успях да се свържа с ЛЛ и АГ-то. ЛЛ каза да продължавам с парацетамол и при нужда да пия Аналгин. Ако не ми мине утре, във вторник съм при нея да чуе гърдите и ако се наложи АБ. АГ каза, че не е хубаво да поддържам висока Т повече от 2 дена и ако утре нямам подобрение може да ме вземе в болница. Моля се утре да има подобрение и във вторник да ми е минало. Не ми се влиза в болница и не ми се пие АБ.
Преди малко взех хладен душ и Т падна на 37.4. Аналгин ще пия само в краен случай, ако вдигна пак над 38.
Бубе, честита придобивка. Със здраве да си ги ползват дечицата.

# 625
За покупките не бързам....тази седмица съм решила да разгледам и да отделя това което мога да ползвам от баткото и след това да направя необходимият списък за роклички, ленти за глава клинчета и балерински обувчици....иначе главните неща мога смело да кажа че ги имам ....аз принципно съм много сантиментална в някои неща и обичам да ги пазя и да повтарям и потретвам да ги ползвам....така примерно шишетата на баткото коити преди 7 години съм ги взимала няма да казвам марката не са се променили грам освен че са вкарали нова серия според месеците....стерилизатора ми е още актоален само дето е син....вчера си харесах шезлонг....на баткото го продадохме заедно с първата му количка но за сметка на това не се разДелих с лятната която тежи едва 3кг и половина Whistling Partyще има още какво да се вземе, но аз съм на мнение че спокойно може да се пазарува и даже по малко от месец преди раждането....

# 626
tedi8811Да, вярно - преди време бяхте обсъждали, че в  някои по-малки градове не рискуват лекарите с упойките. Този детайл ми убягна - простете ми невежеството, но хормоните ме карат да забравям. Ако аз ще съм секцио - вероятно ще избера спинална упойка, защото била за предпочитане за бебето и майка. Детето може да бъде леко замаяно от пълната, а и майката със спинална се връщала на  крак по-бързо (но това си е индивидуално). Ох, май всяко нещо си има + и -, идеална ситуация и правилен избор няма. Дано поне всичко да минава нормално!!!

desyy1 Направо си кажи марката, че ме заинтригува и се колебая между два верни отговора.... Стъклени ли са шишетата? Аз като за първи те 1-2 месеца съм се настроила за стъкло. А после, когато вече сами можем да пием - ще минем на пластмасови или там - силиконови (нз как ги водят)

deny Аз също съм с първо бебе и всъщност смятам да  процедирам обратно на теб. Не мисля да взимам много неща, защото не зная какво ще ми трябва, кое ще ми е удобно и дали ще пасне на детето. Ще взема дето се вика 2 ката дрешки и това ще е. Те отделно като се заизреждат приятели, роднини и познати ще домъкнат къде нови, къде втора ръка дрешки, така че - няма да взимам много неща. Когато усетя, че нещо ми трябва ще пратя ММ да ми купи или ще оставя бебока за 2 часа и ще изляза да си взема необходимите неща. Неща като коритце, количка и легълце, естествено ще взема, но  малко по-нататък. Също няма да се хвърлям и на най-скъпата козметика за бебета- понякога се случва да се прави дива инвестиция, а пък после я се изринало или не му понася. Имам да помисля върху още неща и за щастие имаме още доооста време.

# 627
~Mimko~ марката е чико

# 628
Аз поспах след обяд и сега съм опула едни очи викам да видя какво става във форума има ли други будни Simple Smile
Мимко аз съм имала до сега 2 пълни упойки никакъв проблем не съм имала даже грам странични ефекти не проявих . Надявам се и този път да е така . За спиналната упойка много често се получава постоянна болка в кръста после вече доста познати раждали на други места с такава упойка ми се оплакаха  , надявам се никой да не се сдобие с такава .
Шише за сега съм си взела само 1 на Авент ако се наложи като бебо се роди ще взема още . Козметика като за начало не мисля да ползвам само преварен зехтин и судо крем против подсичане ще взема за всеки случай .

# 629
Добро утро момичета.
Гледам обсъждаде упойките. Спиналната,ако не се изчисти от организма може да доведе до схващане,много болезнено и неприятно. Поради тази причина,при първа възможност след операцията започва да се пие вода,в големи количества. Не знам с пълната как е,но знам,че отпуска по-бавно.
Покупките.... Аз трябва да си купя нови шишета,не искам старите,но се надявам пак да са само за вода или чайче. Стерелизатор ми подари една приятелка,но аз не ползвам такива неща. И остана да подновя малко дрешките,нали съм с момче,сега момиче- малко момичешка мода да набавя  Grinning  Пък и много неща пратих на брат ми,+ това моя син е роден ноември и дрешките за първите месеци са дебелички,та имаме разминаване в необходимите за юнска мома  Wink
Помпа ми трябва,че я бях дала на една приятелка и някак е успяла да я счупи  newsm78 . И пелени  искам,бархетни,не че нямам\абе мерак ми е да пазарувам  Rolling Eyes \
Да ви питам,мнения за повивалник,чудя се да купя ли  newsm78
Elle дано не вдигаш вече температура.
Днес започваме великото разместване,трябва да вмъкнем леглото някак в стаята..
Хубав ден и хубава седмица и всички да са здрави

Общи условия

Активация на акаунт