Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да науча детето си да дъвче правилно и да яде по-разнообразна храна?
Какви са някои методи и препоръки за справяне с проблемите с храненето при децата?
Какви са препоръките за хранене на дете, което отказва да дъвче?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да науча детето си да дъвче правилно и да яде по-разнообразна храна?
За да научите детето си да дъвче правилно и да яде по-разнообразна храна, започнете с по-големи парчета храна, постепенно увеличавайте текстурата. Предлагайте им дълги храни като пръчици за солети или моркови за пъхане в устата. Не ги принуждавайте да ядат и създайте приятна атмосфера с разказване на истории или предоставяне на играчки. Бъдете търпеливи, без негативни емоции и избягвайте силови методи. Консултирането с хранителни терапевти и логопеди, специализирани в хранителна терапия, може да бъде полезно.
-
Какви са някои методи и препоръки за справяне с проблемите с храненето при децата?
За да се справите с проблемите с храненето при децата, опитайте постепенно да увеличите текстурата на храната, предлагайте по-дълги храни и създайте приятна атмосфера по време на хранене. Можете също така да разказвате истории или да четете заедно с приказки и да предлагате играчки за разсейване. Ако е необходимо, консултирайте се със специалисти по хранене и логопедия. Не забравяйте да избягвате принудителните методи за насърчаване на храненето.
-
Какви са препоръките за хранене на дете, което отказва да дъвче?
-
Какви са препоръките за деца с проблеми при дъвчене и говорене?
-
Защо децата отказват да дъвчат?
Вие сте били наистина тежък случай, моето поне си яде кашите без да се налага да пасирам отново. От яденето с лъжица яде само попара, без да пасирам, и нишесте с бисквити натрошени, явно е по-мекичко и направо ги гълта. Ако дам картоф примерно намачкан, направо повръща, по-лепкава му е консистенцията и още на захранването не го обичаше този картоф. Това за по-дългите храни е идейно, но как да я накарам да яде нещо различно от гореизброените Оставяла съм морков на пара, поне да го опита, изобщо не иска и да разбере какво е, щом не е от познатите храни просто не го иска. За капак разбрах, че има болестно състояние сензорна свръхчувствителност 2 от симптомите ги имаме, 1. мрази да си цапа ръцете, с каквото и да е, даже в банята като види, че има пяна по ръцете реве. С храна също, ако яде банан винаги ми пробутва крайчето, защото няма как да го яде, без да го извади от обелката 2. не искат да дъвчат, имат проблем с новите храни, предпочитали определени храни.
много, много ти благодаря за съветите, от голяма полза са ми, а съм сигурна и за много други майки със сходни проблеми. Ще се въоръжа с търпение и се надявам догодина по това време проблемите да са зад гърба ми.
Пуканки - НЕ!
Привет мами,като видях темата та веднага се зачетох.