Нашата сватба през 2015 - тема 4

• 28 289
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
Ами ако си си възпитал добре детето, не върши пакости и се държи културно е добре дошло.
Ама за мен нямат място на сватбата бебета (те какво разбират от тази сватба?), малки деца, на които им се доспива рано (така и родителите нямат да усетят сватабта), както и непослушни деца (някой ще им е падар ли? - сватбата не е джунгла).

# 46
  • На остров
Арвен за теб е грубо за друг е най нормалното нещо  Peace . Когато се ходи на официална вечеря или прием не се канят също деца, не го намирам за шокиращо.

Хайде да ви шокирам с още нещо  Mr. Green например алкохолните напитките да е заплащат от гостите, знам, че всички ще кажете ама как така, но в много държави е нормална практика . С храната се сервира вино и след разрязването на тортата се поднася кафе и после се отваря бар с алкохолни напитки и всеки може да си поръчва каквото желае.

# 47
Аз имам вече гримьор-Зоран Коцов. Някой питаше за Ди джей-пак ще препоръчам нашият-Стоян Петров.

Относно децата на сватба-смятам, че нямат място там. Доспива им се рано, всичко им омръзва бързо и ако не намериш с какво да ангажираш вниманието им, започват белите. А на заспиващо, кисело дете, ако ще и челна стойка да вдигнеш, не действа. Децата са си деца. На нашата сватба мисля, че освен синът ми, ще има още 2 деца на тази възраст( 6 год.) и две над 10 год. Аз не бих се разсърдила, ако ме поканят без детето, но дори и с него да ме поканят, пак няма да го взема поради гореописаните причини. Нито то ще се чувства добре, нито аз ще мога да се отпусна и да се забавлявам.

# 48
Ами ако си си възпитал добре детето, не върши пакости и се държи културно е добре дошло.

А как ще отсеете послушните от непослушните, демек как ще разберете кое дете е послушно, че да го поканите с родителите  Laughing
Разбира се всеки има разбирания и мнение, и аз дадох своето  Wink
И за напитките си е до разбирания, въпреки че и тази идея не ми харесва  Grinning НО така пък всеки ще пие каквото си иска.

# 49
  • София
Ми то пак всеки ще си пие каквото поиска, ние вкарваме един асортимент от напитки, ако иска нещо друго си го поръчва от ресторанта, но пак ние ще го платим- при нас ще е така

# 50
Арвен, принципно говоря. А и все пак си познавам гостите. Аз лично няма да кажа да са без деца на сватбата, защото така или иначе ще има 2 деца ( 1то е на кумувете ни - момиче на 4години - уникално сладко детенце, което е много добре възпитано и съм сигурна, че няма да има проблеми с нея), другото е едно буйно момче, което силно се надявам да не го вземат. Също така и едно бебе, за което споменах, което освен ако не се наеме детегледачка няма кой да го гледа и няма как да го оставят. Не съм против да присъства, то е за сметка на удоволствието и доброто прекарване на родителите. Единствено се надявам те да са достатъчно досетливи и съобразителни, така че то да не провали церемониите.

# 51
Aз смятам, че родителите трябва сами да оценяват ситуацията и да вземат трезво решение дали да дойдат с деца или не.

# 52
Red velvet, абсолютно съм съгласна с теб. За жалост обаче има родители, които съвсем не са съобразителни и не успяват сами да преценят добре ситуацията. Затова стигаме до такива изцепки, каквито Алади посочи.

# 53
  • На остров
Принципно за всеки родител неговите деца са си най добри  Laughing , но все пак не става въпрос само тяхното спокойствие, ами и на всички други гости.

# 54
Родителите да си преценяват дали ще си вземат децата. Аз ако имах дете не бих го завела на сватба стига да има кой да го гледа, защото искам да си прекарам добре.
One11 не е чак толкова шокиращо това с напитките, кой и къде казва, че когато си на сватба младоженците трябва да плащат за абсолютно всичко, хората се съобразяват с това и така трябва.
Има си установено меню, който иска да поръчва друго, да си поръчва и да си плаща.
Естествено, ако става дума за допълнителни води, кафета и прочие ще ги поемем примерно.
В чужбина може да е така, но  знаете разликата е оттук до небето. Там е прието едно, тук нещата са съвсем други. Simple Smile  Wink хубаво е това да се има предвид, дори манталитета е различен, затова няма смисъл да се прави паралел.  Simple Smile
Кажете къде да си намеря чисто бяла или бледо розова рокля за годежа? Сега съм на тази тема.

# 55
  • София
Алечка, благодаря за новата темичка.   bouquet

Все повече булки се събрахме. Simple Smile

Ние вече и ди джей си имаме. Значи си имаме най-важните неща, сега наред са поканите. Все още нямам тема и цвят, но ще ги мисля.

Относно танците мисля, че ще имаме танц на младоженците, кумовете и родителите. Не знам как точно ще протекат, но наистина, ако се съберат един след друг сигурно ще дойдат малко в повече.

Зая, аз ще имам предсватбена фотосесия, но това не означава, че ще бъда с роклята. Няма шанс да я облека преди това...... Simple Smile

Като чета какви пари давате за украса направо ми стават ето такива очите  Shocked

seangelova
, колко ще ви излезе зарята?

Петя__Димитрова, аз не мисля, че е необходимо да се пишат имената и на децата. Поне засега съм на това мнение. Може пък като стигна до надписването на поканите, друго да мисля. Simple Smile Това не означава, че няма да искаме деца на сватбата ни.
Аз също не мисля да се съобразявам с всеки. Няма как да се угоди на толкова хора. Това си е нашият ден и смятам да бъде така, както на нас ни се иска. Недоволни винаги ще има, но това не ме бърка.

170 лв  Laughing

# 56
Здравейте и от мен в новат тема Simple Smile
Алечка, благодрая  bouquet

Относно децата на сватбата ние може би ще имаме едно детен 3-4 клас и може би малкия ми племенник, който тогава ще е на 1г и нещо. За него не е мн сигурно, ако намерят на кого да го оставят няма да го взимат. За мен не е проблем и да има малки деца и да няма. Дечица много обичам и според мен е редно всеки сам да си прецени дали да си вземе детето или не. Нямам представа дали бих се обидила ако ме поканят без детето ми, но ако има на кого да го оставя с радост бихме отишли и само с мм.

Добре дошли на новите булки.

Аз за сега съм малко на стоп, но мислим този месец да вземем роклите на шаферките или поне да им харесаме нещо и обмислям скоро да си потърся обувки Simple Smile

# 57
  • На остров
Мис Б щом те дразни няма да споделям повече  Peace . Не виждам нещо лошо да се сравнява защото реално голяма част от българските традиции са взаимствани от чужбина .

# 58
  • гр. София
Хайде цоп и аз в новата тема! ( надявайки се да съм и в следващите за 2015-та година)  Rolling Eyes
В петък от отиваме в Яев заедно с кумувете да видим каква е обстановката и дали все още е свободна датата за септември. Ако не- оставаме за другата година Sad
Относно парите за сватбата- ние ще я поемем- моята майка сигурно ще ни помогне.( общо взето със заем ще сме, но важното живи и здрави да осъществим сватбата)
За децата ( аз сигурно съм най-дъртата булка тук  Mr. Green ) повечето, да не кажа всичките, приятели и роднини са с деца ( даже и по две  Laughing ) Та с 50 гости ще има към 15 деца. Веселбата ще е пълна.  Joy Затова мисля за аниматор. Поради тази причина  се чудя   каква да е сватбата- дневна или вечерна. Най-много ме притеснява дъщеря ми , а не чуждите деца  Mr. Green На 5 години ще е тогава , уж добро дете го раздава, но ревнува когато съм център на събитието .
Въобще ще е голяма веселба!
Стискайте палци да ни хареса  комплекса и сватбата да е тази година( та дори и м. Септември....хмх винаги съм мечтала да се оженя през Май  Mr. Green

# 59
  • София
Хайде цоп и аз в новата тема! ( надявайки се да съм и в следващите за 2015-та година)  Rolling Eyes
В петък от отиваме в Яев заедно с кумувете да видим каква е обстановката и дали все още е свободна датата за септември. Ако не- оставаме за другата година Sad
Относно парите за сватбата- ние ще я поемем- моята майка сигурно ще ни помогне.( общо взето със заем ще сме, но важното живи и здрави да осъществим сватбата)
За децата ( аз сигурно съм най-дъртата булка тук  Mr. Green ) повечето, да не кажа всичките, приятели и роднини са с деца ( даже и по две  Laughing ) Та с 50 гости ще има към 15 деца. Веселбата ще е пълна.  Joy Затова мисля за аниматор. Поради тази причина  се чудя   каква да е сватбата- дневна или вечерна. Най-много ме притеснява дъщеря ми , а не чуждите деца  Mr. Green На 5 години ще е тогава , уж добро дете го раздава, но ревнува когато съм център на събитието .
Въобще ще е голяма веселба!
Стискайте палци да ни хареса  комплекса и сватбата да е тази година( та дори и м. Септември....хмх винаги съм мечтала да се оженя през Май  Mr. Green

Ние се оказа,че наистина август ще сме точно там на сватбата.  Laughing Дано всичко е наред и датата  да е свободна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт