Нашата сватба през 2015 - тема 4

• 28 278
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мацки я кажете,че не съм много наясно на кумовете  правим ли подарък,задължително ли е.Понеже сега ги изведохме на вечеря и т.н. и ги почерпихме (заради това,че ни стават кумове)и те започнаха да ни говорят за техния подарък да е почивка.Да отидем заедно на почивка,но понеже нашата сватба е скромна (заради финанси)с орязани традиции та се чудех достатачна ли е почерпката трябва ли да им подарим нещо и ние ,което да е скъпо....
Понеже ние чакаме и дете до 2 месеца след сватбата и всеки лев е от значение.

Има го като традиция,но според мен на никоя сватба не трябва да има нищо задължително.Всичко си преценяват младоженците  Peace Не знам,ама щом са ви кумове,не знаят ли че в момента не разполагата с много финанси,малко нахалничко ми се вижда тяхното  изказване , че чак и претенции какъв да бъде подаръкът.  newsm78 Ние също няма да правим някакъв голям подарък,плюс това нашите не са нито двойка,нито семейство.Ще си имат кумските дарове,както и накрая ще им подарим по 1 двд от сватбата.Моят съвет е да говорите с тях и да им обясните как стоят нещата и че нямате възможност да отделите средства за тяхната почивка  Wink

# 646
  • София
Вяра, и аз да се присъединя към хора от момичета, които казват, че ще се справиш  Simple Smile

Когато направихме годежа /миналата година през м. септември/ имах чувството, че до сватбата остава страшно много време /05.07.2015/. После разни хора започнаха да казват, че няма време, няма да си намерим ресторант, трябва да се действа бързо! Чак тази година през януари започнахме да действаме, като намерихме ресторант, църква, ритуал, фотограф, DJ, видеооператор и флорист в рамките на около месец /а всъщност може и много по-бързо!/. Купих си и рокля, която ме чака за корекции, имаме кумуве... и в момента седя и бездействам, защото дребните неща като чаши, панделки, късметчета, кутии и всякакви други друбосъчета наистина могат да минат в графа 'приключени" в рамките на няколко дни.

Така че да кажа и аз - не се притеснявай, важното е да ангажирате местата и хората, пък другото ще стане бързо Simple Smile

# 647
beladonna_89 - няма нищо задължително в една сватба. Най-добре е да седнете с кумовете и да си се разберете. Може само те да ви направят подарък, може да си размените подаръци, а може и да не си правите изобщо подаръци едни на други - всичко е до взаимно решение  Peace В крайна сметка каквото и да си говорим всичко е въпрос на финанси и в днешно време не би трябвало да има сърдене, когато става дума за пари - особено като ви предстоят толкова сериозни разходи и за сватба, и за бебе

Miss_Bingley - според мен щом ти е влязла в главата тази рокля направо отивай и я купувай - така ще си спокойна вече и няма да го мислиш. Аз миналата година така се бях побъркала по една нормална рокля, пък представям си, ако ставаше въпрос за булчинска - сигурно 5 пъти щях да се разходя до там и да я взема накрая  Laughing

Алечка и Бубулеса Бубълска - ох, успокоихте ме честно казано  Hug То ние няма да правим традиционна сватба. Всъщност ще е само подписване и след това почерпка с приятели в един ресторант. Няма да има DJ, няма да има оператор - само фотограф, няма да наемаме кола - ще сме с тази на ММ. Даже няма да идват и да ме взимат - ММ ще си дойде сам с неговата кола да си ме вземе и отиваме двамата до ритуалната зала. Та като цяло нещата за които трябва да мисля са доста по-малко.

Обаче ми се върти една идейка тези дни в главата. Да си направим по една изненада с ММ за сватбата. Примерно тортата да я избере той и да ме изненада, а пък аз да му приготвя изненада за него. Примерно да поръчам украса за ресторанта без той да знае. Но още го обмислям - ще му го предложа тези дни да видим дали ще е съгласен  Grinning

А днес ще отлагаме обиколките, защото тук вали страшен сняг и хич не ми се мърда никъде. Но ще си направя списък с магазините за обикаляне заедно с адресите, дадоха ми номера и на гримьорката, която евентуално ще ме прави - абе ще отмятам задачки на топло с чаша чай  kaffeetrmker_2

# 648
sexylove86 , ЧЕСТИТООО.....  married Пожелавам ви дълго семейно щастие и много любов! Обичайте се силно и винаги се подкрепяйте!  Two Hearts newsm76  loveuuu

Вяра, честито за смяната на месеца. Лятото според мен е най-хубавото време за сватби. За подготовката не се притеснявай.  Всичко е въпрос на организация.

* Miele*, сещах се за теб тия дни.  Hug

beladonna_89,
съгласявам се с написаното от момичетата. Поговорете с тях и им обяснете, пък и те трябва да са наясно как стоят нещата. Малко нахално от тяхна страна ми изглежда това. Несъобразителни са също така, май.

# 649
  • На остров
Sexylove86 честито и от мен   bouquet !

Миеле благодаря  Hug !

Вяра спокойно ще се справите за 3 месеца  Simple Smile !

Беладонна и аз мисля като всички други, поговорете с тях, все пак кумуването и сватбата не се правят заради подаръците  Peace

# 650
Благодаря момичета,но  те ни питат дали искаме почивка със спа, не са искали подарък да им правим.По скоро да отидем заедно, като си поемат нашите и техните нощувки със спа процедури.Така да ни остане общ спомен става дума за около 2 нощувки.
Разбира се това е е предложение и ни казаха да си помисли.Ние ще се радваме да отидем заедно някъде,но от други познати знам,че се подарява нещо на кумовете.Та идеята дали ,че ги изведохме на вечеря е достатъчно.

# 651
  • София
Благодаря момичета,но  те ни питат дали искаме почивка със спа, не са искали подарък да им правим.По скоро да отидем заедно, като си поемат нашите и техните нощувки със спа процедури.Така да ни остане общ спомен става дума за около 2 нощувки.
Разбира се това е е предложение и ни казаха да си помисли.Ние ще се радваме да отидем заедно някъде,но от други познати знам,че се подарява нещо на кумовете.Та идеята дали ,че ги изведохме на вечеря е достатъчно.

Aaaaa,aз го разбрах по съвсем различен начин  Laughing Peace Както и аз и други момичета сме написали - вие си преценявате,няма нищо задължително  Peace

# 652
Да после да не изглеждаме скръндзи или на хора ,които не се сещат.Понеже ,като чета подаряват злато скъпи часовници,дори и почивки подаряват на кумове.
Може да им купим някакъв символичен подарък или подарим ваучер за за нещо.
Благодаря  за отговорите newsm76

# 653
  • На остров
А и СПА не знам дали е подходящо за теб сега, но ти си преценяваш  Simple Smile !

Вдъхнових се аз от вашите чаши и всичко и като видях един от моделите, които ви бях показвал в магазина много ми харесаха и вероятно ще са те. Другият модел също е много хубав, но тях имаме така и така 6 чаши, а искам сватбените да са по специални и само две  Heart Eyes . Скъпи са, но пък така всяка година ще си вадя с удоволствие и ще си пием шампанско в тях .

Beladonna не чети и не се вълнувай от другите, важно е вие как усещате нещата и за какво имате възможност.

# 654
One, много са красиви чашите  Heart Eyes

Beladonna, нашите кумуве не са двойка и мисля, да им вземем по нещо символично. Говорихме с тях по въпроса с подаръците - аз не искам да ги товаря с разходи, те не искат нищо... та май ще е с нещо дребничко.

# 655
Вяра, моята сватба е на 13ти юни. Предполагам вашата ще е 10-15дни след нея.
Предвид, че няма да правите традиционната сватба проблеми чисто организационно не вярвам да имате.
Проблем може да имаш с роклята -  но пак зависи каква ти е представата за рокля.
Ако искаш традиционна булченска рокля трябва да побързаш. Заради абитуриентите повечето салони са затрупани от поръчки и срокът им за шиене е по-дълъг. Това за булките през юни.

От моят опит със салоните:
- Арети - бях в средата на февруари и ми казаха, че приемат поръчки за булки, които са от средата на май натам. Ако искам рокля от тях трябваше да я поръчам края на февруари, началото на март, за да пристигне и да има някой и друг ден в аванс ако са необходими корекции на дължина например.
- Би Куин - там казаха, че за повечето рокли отнема около месец и половина доставка и има време
- Палома - имам не повече от седмица-2 да си помисля и да поръчам
- Холидей Уед - там казаха средата на март.

Общо взето салоните, които си шият роклите от 2месеца срок за поръчка заради абитуриентите са скочили на 3месеца срок.

Та единствено роклята ми се струва, че може да ти е проблемна.

# 656
Вяра, аз също смятам, че ще се справите! Радичев ме успокои, че и за няколко дни може да ми я ушие, така че ако видиш зор с роклята може и той да ти свърши експресно услугата! Аз като набрах инерция за 1 седмица бях приключила с ресторант, оператор, фотограф, дата...после за още 1 седмица резервирахме хотел, видяхме се с всички, избрахме меню....и планитам през юни за още 1 седмица да се видим и уточним всички останали неща и вече да отидем направо за сватбата. Бъди спокойна- щом има желание- всичко ще се подреди!

Мен нещо ме е налегнал мързел напоследък и нищо не ми се прави- гони ме пролетна умора и само ми се спи! Crossing Arms А и с тези дреболии малко ми е досадно да се занимавам. Седя и си чакам поръчките- поне месец още ще мине и единственото, което можем е да направим са поканите и да вземем чаши и свещи...другата седмица смятам да се мобилизирам и да приключа с тези неща, както и да си взема голяма ваза за официалната маса и органза.   bouquet

# 657
  • София
За подаръците- ние с нашите кумове се разбрахме да си изберем подаръци до 300 лв , това ни се видя разумно, все пак си имаме достатъчмо други разходи

# 658
Момичета, абе да ви питам:кога започнахте  със сватбените вълнения? Чета има хора ги тресе треска 6 месеца, че и повече преди събитието, други са по-кротки.аз винаги съм си мислела, че ще съм от първия тип, а за сега я карам много уравновесено. Приятелки вече почнаха:къде ми е поканата, рокля кога ще гледам, какви страхотни рокли ще си купели newsm78 ,а аз за моята дори не съм решила.утешавам се, че е края на септември и има време да се 'въодушевя'

# 659
Шоколадче,ти беше с мен на 26.9,ако не се лъжа?  Wink Да ти кажа,аз в началото много се притеснявах,нооо сега и на мен ми е едно пролетно-уморено  Grinning Нищо не ми се прави,а и ММ ме предупреди,че ако полудявам 6-месеца преди сватбата,няма да ми останат сили за после  Wink Нямаме много нещо,но ще го караме по-спокойно. Роклята ще я търся чак след юли,че до тогава не се знае(би било хубаво да сваля някое и друго килце).
Относно подаръците за кумовете, според мен трябва да обсъдите нещата,все пак разходите не са малко.

Общи условия

Активация на акаунт