Нашите кухни-58

• 87 057
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Или в компостера  Peace

# 241
Шедоман, най-вероятно така се оформя безотпадъчен цикъл Laughing

# 242
mumbas , и пълната маса също се заформя тъй...къмто Коледа обикновено  Wink

# 243
Vesi, пълната маса май не зависи само от наличието или липсата на мелница за боклук, но със сигурност наличието й гарантира липсата на пълна кофа с миризлив боклук. Общо взето всичко зависи от приоритетите и организацията на едно домакинство. Аз най- харесвам пълна софра, по-малко слугинаж  и липса на боклук.

# 244
имах предвид, mumbas , домашното - пък то си е по-вкусно от купеното, да ти кажа - не само мое мнение ....Иначе за последното ти изречение - изричаш ми мислите.... Laughing

# 245
Веси, разбрах те мила, но в моите очи отглеждането на "домашно" е робски труд, който не бих била в състяние да положа. Радвам се, че имаш енергията и желанието да се занимаваш с това.

# 246
Здравеите как бихте наредили гранитогрес в коридора?Стандартно или на ромб?

Аз имах същата дилема и накрая избрах ромб - харесва ми, стои добре, доволна съм.

# 247
Според Вас кой вариант за разположение мивка - фурна и котлони е по-удачен?? Като първите два са еднотипни а третият е по-различен, т.е кой предпочитате между пъри/ втори и трети. Като единствено ме интересува мнението Ви за разположение мивка Фурна и котлони, абстахирайте се от другата мебелировка. Интересува ме тъй като се колебая дали отцедника който да е ляв да бъде най близо до комина и така или мивката да бъде с десен отцедник по скоро по в средата на плота. Как според Вас ще бъде по-удобна работата в Кухнята?

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8&am … 6510%3B1006%3B621
 също и

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8&am … B0-02%3B640%3B480
 или ето така
https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8&am … 13029%3B968%3B572

# 248
  • на Мелмак
Ако имаш място - третият , ако не вторият Peace

# 249
  • Сф
Ето го окончателния вариант на моята кухня.
Заради мивката и механизмът за глухия шкаф разменихме местата им и мисля, че така се получи по-добре.
Какво мислите като размери на чекмеджетата, за съжаление това е, което мога да си позволя като място.

# 250
mumbas, нямам енергия, скъпа, храня една огромна овчарка само, дето може вече и да ме бутне, та я заобикалям с уважение  Joy
Сега съм на щадящ режим на работа - правя каквото искам и когато искам.
Преди години обаче не беше така.
При мен гранитогресът в кухнята е нареден нормално, без никакви фигури - и самия му размер беше по-голям, доколкото помня. А в банята майсторът реши, че ще ги реди шахматно и ги направи така, като си спази наклоните и на двете бани - а в едната има два сифона и се гонеха два наклона.

# 251
  • На брега
Miraj*, двете малките (около 30 см ли са) имаш предвид? На мен тези малките чекмеджета (тип- ретро бюфет) много ми допадат. Не намирам подходяща снимка, но сериозно се замислям да включа няколко такива в кухнята/дневната. Ако не са функционални, бих монтирала само за чела имитиращи чекмеджета върху някой по-голям и скучен панел. Докато стигна до кухнята, кой знае колко пъти ще си променя желанията. Blush

# 252
mileneira, и аз съм за третия вариант, ако мястото позволява.

# 253
  • На брега
mileneira, с първия вариант ти се освобождава най-много пространство за плот в дясно. Когато мивката ти е в средата, от двете й страни се появяват 2 малки плота за работа. При мен е така. Ползвам този в дясно. 60 см е и ми е горе-долу достатъчен, ако не се съберем едновременно с ММ да приготвяме нещо.  Плота в ляво от мивката не ми е удобен за работа и за това там съм сложила тостера и кафемашината.
На къде ще се отваря вратичката под мивката, ако там ти е контейнера за отпадъци? При мен се отваря наляво и ми е лесно да изхвърля отпадъците при работа на десния плот, но ако ползвам плота в ляво от мивката, трябва да я заобикалям тази вратичка, пък било то и само за да си изхвърля утайката от кафе от байонета на машината... Прецени си сама, но за мен един не разпокъсан плот, с лесен достъп за изхвърляне на отпадъците от него би бил по-удобен.

# 254
Благодаря Ви за съветите, важно ми е и Вашата гледна точка. По принцип там където ще е мивката е 1,80м. а там където ще е котлон двойка над фурна ще е 1,30. Дължината на цялата мивка е 0,86см.,като имам вариант мивката да е така: плот 19 см - отцедник - мивка - плот 0,75см. Така свършва стратана с размер 1,80 и до нея на Г почва другана страна: шкафче 20см- издърпващ механизъм за бутилки 0,15с.- фурна- чекмеджета 0,55см.

Другият вариант е ето така: плот 0,94 см- мивка- отцедник неподсредствено до комина, а късата страна си остава същата. Като искам да отбележа, че кухнята не е от комин до комин ами тъй като той е правоъгълен двете страни на кухнята ще са свързани с едно малко плотче пред комина от 0,3 см. Дано ме разбрахте.
Цялата чуденка е как аджеба да я позиционирам тая мивка, моля дайте съвети и мнения.

Общи условия

Активация на акаунт