Нашите кухни-58

• 87 072
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Нова Тема мерси е на това ми е чуденката и на мен, защото както ми е мивката сега ми е супер удобна, а ако я преместя пък печеля плот равен за работа , под мивката ще имам шкаф с две врати ,лява и дясна, така че няма проблем за коша, мога да го сложа там където е удобно. Ако пък сложа мивката най в ляво няма ли да ми е неудобно за фурната. И ако двама човека работят единия на мивката другия на котлоните няма ли да се блъскаме.
Пък и повечто ми работа на мен в кухнята ми е на мивката.

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 12:03 от mileneira

# 256
  • На брега
Интересува ме тъй като се колебая дали отцедника който да е ляв да бъде най близо до комина и така или мивката да бъде с десен отцедник по скоро по в средата на плота. Как според Вас ще бъде по-удобна работата в Кухнята?
Ако правилно разбирам, това е варианта с ляв отцетник.

А този, но огледално обърнат е с десен. Там където е саксията ти се явява крайно дясно и после следва оцетник и мивка...

Около котлоните имаш 2 плота, като единия е с прилична площ от 55 см.
Ако е така, и в двата случая ще имаш място за работа и зависи на теб как ти се струва по-симетрично и удобно за вас.

# 257
Аз бих ползвала мивката с отцедник отляво  Peace така или иначе не намирам за удобно мивката да започва точно от ъгъла на двете страни, така, че това пространство идеално ще се оползотвори от отцедника, а може и да си сложиш нещо отгоре му.
Аз да споделя за китайската мивка - перфектно се монтира, майсторът само се засмя като му казах, че съм се настроила да мрънка, че били с по-труден монтаж. Никакъв проблем. Самата мивка е много удобна, като минус отчитам, че май ще се драска лесно покритието - има някоя и друга резка по дъното, но не съм направила почистването още, така, че не мога да кажа, че категорично е резка. Но и това да е - каквото -такова, все ще се смени някой ден  Laughing
Сега се чудя за дръжките - инокс или черни  newsm78

# 258
Благодаря Нова Тема, знам че от мен зависи и все пак исках да чуя и странични мнения по въпроса

# 259
Рали, тя няма да почва от комина ако е с десен отцедник. Просто се накъсва плота ако е с десен. Става от дясно наляво: плот19см- мивка- плот75см и тогава комин. Другият вариант от дясно наляво: плот 0,94 см- мивка-отцедник и тогава комин.
При първият вариант се накъсва плота, а при другият е цял.

# 260
  • На брега
Аз те разбрах, за това публикувах втората снимка с уточнение, че е огледален образ /с ляв отцетник:). Дори и при този вариант /с разпокъсан плот, но по-симетрично центрирана мивка/ пак не губиш много място. Тези 19 см отдясно на мивката можеш да ги ползваш за кафемашина примерно и ли нещо, което ползваш сравнително често /блендер, сокоизтисквачка/, а не искаш да ти се пречка на основния, работен плот.
Отцетника ти прелива в плот и вероятно дамите са прави, че и самия отцетник ще може да се използва, като допълнително пространство за да поставяш на него разни съдове или продукти докато си готвиш на основния плот. До колкото се ориентирам, сегашната ти кухня е с подобно разположение на мивката и каза, че си свикнала? И втория вариант става. При първият ще си осигуриш по-голям плот, но няма да можеш да използваш отцетника за нищо друго освен по предназначение. Спирам, че окупирах темата Mr. Green! Нека и другите се включат!
ПП От третата снимка, която ти приложи не можах да се ориентирам добре къде би бил отцетника и плота за това изразих мнението за отварянето на вратичките и по-големия плот. На практика и аз се ориентирам към такъв вариант с ляв отцетник, като при мен дори, хладилника ще ми се явява крайно дясно!

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 13:22 от NovaTema

# 261
Надявам се, че не е проблем в темата за кухните да поговорим за съдомиялните  Wink Имам колебания коя от двете да взема: Беко или Whirlpool
Уж щяхме да отложим тази покупка за по-нататък, тъй като паричките ни са на свършване вече, но решихме, че ще е по-добре да се монтира в кухнята сега, докато ммайсторът е тук и преди да сме сложили ламинатът, че после ще е трудно с изкарването на шкафчето и монтажа. Какво мислите? Някой ползва ли някоя от двете?

# 262
Аз бих заложила на Whirlpool. Същата енергийна ефективност, повече комплекти. Само децибелите не са написани, но не вярвам да се различават особено от на Беко.

# 263
Раличка, определено по-доброто е Бекото. За тази има много хвалби от мамите в темата за съфомиялнята. Сервизът на Беко също много го хвалят, а тази има 6 температури и 8 програми, както и чекмедже за приборите, което се среща само в Миле, Бош и Сименс. От Уърлпуул техниката повечето собственици са недоволни. По-добре дай 70 лева повече и бъди доволна, отколкото да влезеш в групата на притежаващите уж, но в действителност нямащи функционираща миялна

# 264
Здравейте , аз започнах да се замислям за мивката , макар и да има време за нея . От темата разбрах , че Бланко са най-добри , но цената май ми идва висока . Имате ли отзиви за Санитек , дали е добра алтернатива ? newsm78

Трябва ми нещо такова

# 265
  • Раковски
Мивката е добра, ако ви се дават повече пари минавате на гранитна.

# 266
  • Раковски
Надявам се, че не е проблем в темата за кухните да поговорим за съдомиялните  Wink Имам колебания коя от двете да взема: Беко или Whirlpool
Уж щяхме да отложим тази покупка за по-нататък, тъй като паричките ни са на свършване вече, но решихме, че ще е по-добре да се монтира в кухнята сега, докато ммайсторът е тук и преди да сме сложили ламинатът, че после ще е трудно с изкарването на шкафчето и монтажа. Какво мислите? Някой ползва ли някоя от двете?

не хич голям проблем да се извади шкафа, но решението да се монтира сега е по-доброто.

# 267
Мивката е добра, ако ви се дават повече пари минавате на гранитна.

Да , аз се чудя между Ултрагранит
http://www.sanitec.bg/basin.html?code=809

или гранит метал http://www.sanitec.bg/basin.html?code=331

Но не мога много да разбера каква е разликата ( трябва ми черна )

# 268
  • Раковски
 Първата мивка е ултрагранит - направени от гранитен пясък/прах или каквото е и се бърка със смола (аз съм с такава мивка)
 Втората мивка е направена от полиестер (вид материал който не мога да обясня) която се боядисва с определен цвят като в случая се предлагат три цвята гранит полиестер, гранит и гранит метал. Тоест мивките са от един и същ материал (без ултрагранита) а боята определя цвета на мивката.
 Дано съм описал нещата разбираемо, че аз не се разбирам понякога.

# 269
Аз да попитам, като мивката няма отцедник, къде си държите гъбата за миене? За верото - ясно, вградено, но гъбата или кърпата?

В апартамента мивката ми е с 2 гнезда и отцедник ( голяма ми е кухнята ), но в къщата ще ми е по компактна кухнята и ще се наложи да сложим мивка с едно гнездо, но не си я представям без отцедник  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт