Нашите кухни-58

• 87 190
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте на всички!

Понеже смятам за почти невъзможно да прочета една по една всички 58 теми, а и не знам как точно да напиша в търсачката това, което ме интересува.
Случаят е следният: имам място между врата и комин, 135 см, където да вместя мивка и пералня при възможно най-ниска цена (т.е. неща по поръчка отпадат). Гледам мебели Виденов сега предлагат една кухня долен и горен шкаф ширина 135 см и се чудя дали ще мога с малко префасониране, ако се налага, да мушна пералнята зад двете врати, а мивката да е на плота над единичната врата.
Ако някой е правил нещо подобно или успява да си го представи и има идея дали ще се получи, ще се радвам да чуя съвети.

Благодаря и хубава петък вечер Simple Smile

# 301
  • На брега
Cornelia84, коя е кухнята? С каква височина и дълбочина са долните шкафове и ще можеше ли да си събереш пералнята вътре? И аз не знам дали е възможно да се скрие зад вратичка свободно стояща пералня.

# 302
  • Sofia, Bulgaria
Ето това е кухнята: http://videnov.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%BA%D1%83%D1 … %BE%D1%80%D0%B0-5

Мястото зад вратите не ме притеснява толкова. Нали има перални, които са по-плитки, и ако оставя зад нея шкафа без гръб, мисля, че няма да е проблем да се наместят и свързващите части и кабела. По-скоро на височина не знам как ще стане. Може би ще трябва някак да вдихна шкафа на по-високи крака, за да влезе под плота пералнята.
Едни мебелни модули Сити, те имат модул за свободностояща пералня, но до него няма да има място за шкаф 80 см и ще трябва да е 60 см. И за да ми го направят с общ плот се води вече по поръчка и ще трябва и да чакам да го направят и т.н. Вижда ми се по-сложно. А с тази кухня на Виденов ще имам и горен шкаф. Като разликата в цената ще около 20-30лв.

# 303
  • Русе
Само да ти кажа не си купувай Виденов. В момента не мога да погледна конкретното, но качеството им е убийствено ниско.

# 304
Днес осъществих голяма борба с Alno Kitchen Planner /моля, ако някой работи с програмата, да ми помогне за някои неща/, и резултатът е този план на кухнята. Отново моля за коментари. Мивката ще е без отцедник, но нямаше такава в програмата. Микровълновата също няма да е за вграждане, а ще е в ниша в шкафа. http://onceuponatime.snimka.bg/architecture/kuhnya.857521.35026872 ; http://onceuponatime.snimka.bg/architecture/kuhnya.857521.35026873 ; http://prikachi.com/images.php?images/3/7981003D.jpg

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 22:11 от Mometo*

# 305
  • Раковски
 Cornelia84, с това фасониране ще влезнеш в някакви филми, и може да стигнеш до там да ти писне от цялата тази работа. Ако дадеш да поръчка ще се направи един шкаф с размер 86/56/60 + плот 1,4 и евентуално водбранна лайстна което няма да надвиши много тея пари.

# 306
  • На брега
Шадоу, това е цената и за горните шкафове, доколкото разбрах.

# 307
Привет! Предстои ми проектиране и избор на изпълнител на кухня, та ще са ми нужни помощ и съвети. Имам много въпроси. Чета, гледам, сравнявам, мисля...и все повече въпроси изникват.
Много ми харесва идеята за технически камък за плот, но не живея в София и ме интересува дали се предлага този материал и в други градове. Искам да питам и някой дали има оплаквания от вградената си фурна. Казаха ми, че от парата от вратата се раздуват шкафовете наоколо. Помещението е с размери 3.15мх4.35м. Кухненските шкафове ще бъдат ориентирани в една редица по продължение на дългата стена. В най-левият ѝ край са тръбите за вода, т.е. там ще бъдат мивка (без отцедник), миялна и пералня. В най-десния край на дългата стена е разположен газов котел (около 50см). Чуденка ми е как да организирам пространството на долния ред между пералнята и котела - трябва да има котлони, фурна и хладилник. Същевременно да останат свободни плотове за работа, а и за разполагане на дребните ел. уреди - кафе машина, тостер, микровълнова. Горе-долу това е положението.

# 308
  • Раковски
Кажете от къде сте, че да ви каже някой ако знае.

# 309
Здравейте,  включвам се по темата със следният въпрос, мисля да изместя на терасата от дясно вградена съдомиялна,  мивка и от ляво вградена фурна с плот. И преди да започнем как се справяте с влагата при готвене, не бих желала всеки път да бърша прозорци. Има ли специална боя и изолация, или нещо друго, с което трябва да се съобразя? Разбира се ще има абсорбатор директно изкаран на вън. Това го правя с цел да си освободя малката кухня, където да сложа диванче с маса за хранене.

# 310
Кажете от къде сте, че да ви каже някой ако знае.

Русе

# 311
Някой слагал ли е за гръб принт стъкло, моля за мнения по въпроса и предлага ли се нещо ново на пазара за гръб освен плочки или стандартен гръб същият като плота?

# 312
Здравейте.
Не знам къде другаде да попитам. Интересува ме нещо относно височината на кухненските шкафове.

Става въпрос за горния ред. Обикновено в България се правят малко по-къси така че над горния ред остава доста място. И започват от по-високо. Май заради аспираторите.

Интересува ме какъв е този стандарт, при който горният ред на кухненските шкафчета почва по от ниско спрямо долния и самите шкафчета са по-високи. Обикновено такива са американските кухни, които виждаме по филмите.

Защо при нас са най-често едни такива хем много високо разположени, хем над тях има много празно място?

Ох, дано нещо се е разбрало от поста ми.

# 313
Здравейте.
Не знам къде другаде да попитам. Интересува ме нещо относно височината на кухненските шкафове.

Става въпрос за горния ред. Обикновено в България се правят малко по-къси така че над горния ред остава доста място. И започват от по-високо. Май заради аспираторите.

Интересува ме какъв е този стандарт, при който горният ред на кухненските шкафчета почва по от ниско спрямо долния и самите шкафчета са по-високи. Обикновено такива са американските кухни, които виждаме по филмите.

Защо при нас са най-често едни такива хем много високо разположени, хем над тях има много празно място?

Ох, дано нещо се е разбрало от поста ми.

обикновено фирмите работят по индивидуален проект и според желанието на клиента - значи някой трябва да поиска това, за да му бъде направено. Аз си избрах майстор, който ми върви по гайдата и ще направи точно това - горните шкафове ще започнат от по-ниска височина и ще продължат до тавана....

# 314
Някой с мнение за мивки Tomson? Най-вече сравнени със Санитек.
Днес май се спряхме на вратички Модекс и плот избелен дъб на Егер.
Някой няма ли да коментира проекта ми по-горе?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт