Нашите кухни-58

• 87 211
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • густо майна Филибето
Има ли някаква специална причина разстоянието от долни до горни шкафове да е 60см?

# 316
  • Отвъд алеята зад шкафа
Mometo* на мен ми е малко неясен проекта. Първото, което ми хрумва - не може ли да имаш шкафове на стената с прозореца, П-образна кухня? Не разбирам от снимките какво планираш като височина на горните шкафове, виждам 2 перални, може би едното е съдомиялна. Планирай си съдомиялна до мивката. По принцип много е удобно ако от едната страна сложиш всичко да е с колони, а от другата страна само плот, но не мога да се ориентирам при теб дали ще има място така.

Любознателна, доколкото знам 60 см е горе-долу стандарт да не си удряш главата в горните шкафове, както и това, че са по-плитки, разбира се. Но можеш да с иги планираш така, както ти е удобно.

# 317
Momento*, само в подкрепа на думите на Gadamer, за П образна кухня, виж ако искаш ТУК подобен вариант, реализиран преди 8 г. в панелка Simple Smile, но на мен, като доста готвеща ми е доста удобно и не знам защо, хората масово не ползват пространството под прозореца. Реално имам доста шкафове там + плот. В ляво ми е фурната, в дясно хладилника, като тази част реално е бивша тераса Simple Smile. Отделно по линията на стената си имам още плот.
п.с дължината на стената с прозореца е 3.5 (стандартна панелна стена) - дълбочината е 40 см, по-тясно е там и не заема място. Дължината на страната с мивката, от портала до края посока входната врата е 2.8 на дълбочина 58/60см

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 09:47 от сапьорка

# 318
  • Раковски
Здравейте.
Не знам къде другаде да попитам. Интересува ме нещо относно височината на кухненските шкафове.
Става въпрос за горния ред. Обикновено в България се правят малко по-къси така че над горния ред остава доста място. И започват от по-високо. Май заради аспираторите.
Интересува ме какъв е този стандарт, при който горният ред на кухненските шкафчета почва по от ниско спрямо долния и самите шкафчета са по-високи. Обикновено такива са американските кухни, които виждаме по филмите.
Защо при нас са най-често едни такива хем много високо разположени, хем над тях има много празно място?
Ох, дано нещо се е разбрало от поста ми.

Когато се поръчва кухня се коментира всичко, дали шкафовете да са 70см или до тавана решава поръчващия.
 Разстоянието между горните шкафове е 60 см заради това, че гърба идва на размер 62-65см груб размер и на точен става 60 см, също така това са и изисквания за монтаж на аспиратора. Ако си направите горен ред на по-ниско ниво то аспиратора ще трябва да е на по-високо.

# 319
  • Раковски
Някой с мнение за мивки Tomson? Най-вече сравнени със Санитек.
Днес май се спряхме на вратички Модекс и плот избелен дъб на Егер.
Някой няма ли да коментира проекта ми по-горе?  Thinking

Томсъм са направени от полимер мрамор, санитек от полиестер. За мен вторите са по-добри, също така повечето им мивки са и с по-добър дизайн.

# 320
Гадамер, едното е сушилня, да - до прозореца. Предвидена е вградена съдомиялна в шкафа, вляво от мивката. Подробно описание на какво къде ще е съм дала 1-2 страници назад, тук само се опитах да го визуализирам, явно не много успешно Simple Smile
Защо не П-образна/ Ами защото си  мисля, че така предвидените шкафове ще са ми достатъчни, и да не слагам повече с оглед на финанси и на простор.
Сапьорка, мерси за снимките, но продължавам да си мисля, че тези шкафове ми стигат Simple Smile
Шадоуман, мерси за инфото, предполагах, че може да е така, оставам си на Санитек - модел 301.

# 321
Гадамер сподели плочките ти в кухнята на кой производител са и коя е серията.
Благодаря

# 322
Здравейте, горе-долу съм се спряла на тези мивки, искам коритото да е дълбоко и голямо ,а отцедника малък, така че сега се триумя между тези:

http://www.geraka.com/44-kuhnenski-mivki/3353-mivka-za-kuhnia-bl … co-metra-5-s.html

http://www.geraka.com/44-kuhnenski-mivki/4158-inoksova-mivka-eur … ladak-finish.html

http://www.geraka.com/44-kuhnenski-mivki/4192-kompozaitna-mivka- … 400-granitek.html

Вие как ги виждате нещата, тези композитните не са ми много присърце, но пък сега нали всички имат такива, та затова гледах и тях.

# 323
  • Sofia, Bulgaria
Четох темата за мебели Виденов - ще умувам още как да стане това моето. Мисля над варианта един плот с дължината, която ми се побира, да е върху шкаф, който да е за мивката и в другия край една страница и между тях ще има място за пералня.  Thinking

# 324
  • На брега
Cornelia84, намирам този вариант за по-удачен Peace! Както каза Шадоу, префасонирането и евентуалните изненади от материала, от който са изработени мебелите на въпросната фирма, може да ти излезе златно. При рязането, на някой плоскости им се люпи повърхността, после трябва и да обкантваш...

# 325
Здравейте, темата би беше полезна и преди две години когато правихме кухнята в апартамента. Тук намерих много полезна информация и съвети, за което безкрайно ви благодаря. Е, дойде ред да започнем ремонт на къщата и стартираме с кухнята. Имам обаче следната идея. Не мога да се реша и би ми се искало да комбинирам гланцирани шкафове и гръб с плочки. Някой дали е правил подобно нещо или да е виждал някъде? Гледах в интернет, но само в черно намерих, а не ми хареса? Ще се радвам да споделите и вие? Другият ми въпрос е свързан с тези мелнички за боклуци. До сега не съм ползва и не знам дали си струва инвестицията?

# 326
  • София
Търся програма за създаване на 3D модел за стая /мебелите в нея/, някакви идеи, освен тези на първа страница?

# 327
  • На брега
Търся програма за създаване на 3D модел за стая /мебелите в нея/, някакви идеи, освен тези на първа страница?
В предишната тема-57 обсъждахме няколко. Погледни около 33 страница.

# 328
  • София
Благодаря  Simple Smile

# 329
  • Сф
Някой ходил ли е до магазина на Роси в Илиенци? С какви впеачтления сте?
В събота ходихме и имах чувството, че магазинът ще се разпадне в ръцете ми. Каквото и да барнех се разпадаше, разглобяваше и не работеше. Чудя се дали мострите им в магазина не са закрепени и монтирани правилно или просто качеството им е такова?

Общи условия

Активация на акаунт