Нашите кухни-58

• 87 125
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Раковски
Привет, вече стигнахме до етап избор на вратички. Моята представа беше врамичките да са на Морато- МДФ,  боядисани в слонова кост или т.н. цвят айвъри. Поне от мненията тук разбрах, че отзивите за тази фирма са добри и ,засега няма оплаквания. Дизайнерката ми ,обаче ми предложи някакви врати на които рамката им е масив , а само таблата посредата е МДФ ,(Разбирайте вратички тип ретро) та сега се чудя, кой от двата варианта ще ми е по-добър, защото от тези врати нямам отзиви. Фирмата била гръцка, машините им също, но ги произвеждали тук в България. Не съм наясно как биха се държали двата материала във времето, дали да избера МДФ на Морато, или тези комбинация масив с МДФ, приемам съвети и предложения!

Явно става дума за опус (както писаха), там цената за зависи от модела и дървото. Имат сайт, може да го разгледате.

# 571
Шадоу, явно за тях става въпрос, защото и ти така предполагаш, утре ще ги гледам и трябва да избирам. Гледах и материала дъб, бук, ясен, липа, явор. Знам че ясенът е много добър материал, но може би и най-скъп. Ти какво би ме посъветвал да избера от тези? И ако знаеш дали са добри като качество и изработка вратичките им сподели, за да знам, ако няма добри отзиви да търся други докато не е късно

# 572
  • Русе
От тези най-евтини са липата и явора, не ти ги препоръчвам, след това бука, 20-ина % нагоре след него е ясена и 40 % спрямо бука по-скъп  дъба.

# 573
  • Раковски
Шадоу, явно за тях става въпрос, защото и ти така предполагаш, утре ще ги гледам и трябва да избирам. Гледах и материала дъб, бук, ясен, липа, явор. Знам че ясенът е много добър материал, но може би и най-скъп. Ти какво би ме посъветвал да избера от тези? И ако знаеш дали са добри като качество и изработка вратичките им сподели, за да знам, ако няма добри отзиви да търся други докато не е късно

По са скъпи от мдф с боя, но нещата са различни,едното масив а другото мдф, на мен ми харесаха как са направени и как изглеждат.

# 574
След отказа на Морато да ми направят МДФ врати, ще избера тези с масива, сега трябва да избера материала може би дъб или ясен, ако е много съпо може и бук.

# 575
След отказа на Морато да ми направят МДФ врати, ще избера тези с масива, сега трябва да избера материала може би дъб или ясен, ако е много съпо може и бук.
Нашата сегашна кухня  е бук масив. Имам няколко вратички, които леко са се поосукали, което говори, че материала не е бил от най-сухия. Не е нещо фрапиращо, но все пак. Сега новата ни кухня е с врати масив ясен и се надявам да няма изненади, за момента не е монтирана още и не мога изкажа мнение.

# 576
  • Русе
Драго, на колко г ви е кухнята? Моята е на 3,5г, сравнително млада, нямам издънки засега. Спалнята пак бук ще я правим. Нещо не ми допада много текстурата на ясена в моите цветове.

# 577
Драго, на колко г ви е кухнята? Моята е на 3,5г, сравнително млада, нямам издънки засега. Спалнята пак бук ще я правим. Нещо не ми допада много текстурата на ясена в моите цветове.

Мегисан, част от вратичките са на 9 години. Преди година и половина направихме нова по-голяма кухня, сменихме корпусите на старите шкафове с нови и поръчахме още  толкова шкафове с нови врати. Новите врати са перфектни за момента. Реално едната врата още след 2та година видях че зяпа отдолу, а другите на 6-та година видях, че са се поосукали. Само 2 са слава богу и една бленда.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 15:45 от drago_2008

# 578
  • Русе
Мерси много, да знам какво да очаквам, макар че няма никакви изгледи засега за промяна.

# 579
Трябва ми най-елементарната програма за визуализиране на бъдещата кухня, че така на чертеж, хич нямам въображение да я видя  Mr. Green
Благодаря предварително.   bouquet

# 580
Реа, аз използвам sketchup, има я в замунда.

# 581
Трябва ми най-елементарната програма за визуализиране на бъдещата кухня, че така на чертеж, хич нямам въображение да я видя  Mr. Green
Благодаря предварително.   bouquet

АЗ използвах Alno Kitchen planner

# 582
  • София
Здравейте, моля, помогнете ми с мнения за гранитните мивки на SCHOCK. Някой да е правил кухня с фирма ЕЖ? При мен много бавно ми се избистрят нещата ...   ooooh!

# 583
Гранит има само по тепетата в Пловдив.Дори някой да ви каже ,че е гранит почти сигурно не е точно така.Понятието е по скоро  композит имитация на гранит.

# 584
♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ , shinebox , благодаря Ви, а има ли нещо на БГ?

Общи условия

Активация на акаунт