Нашите кухни-58

• 87 064
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Да, искам да обхваща цялата врата, виждала съм ги на живо и така ми харесва повече.

# 211
  • Раковски
Разликата между тази на икеа и другата е, че едното се води дръжка а другото е профил който си го режеш на размер. Ако вратите се отварят настрани с профила ще имате проблем, вижте дръжката на икеа как е зарязана в ъгъла. Инак същия профил го има и в рал-м.

Да се уточня, че ще има проблем ако дръжката е на кухня и се сложи на долния и горния край съответно на долния и горния ред. Ако е за гардероб (както на снимката) пак има условности.

# 212
Мен точно това ме притеснява, как ще се отреже профила и няма ли да е грубо и да закача
Мъжът ми се кълне, че няма  Laughing  ooooh! Нооо аз съм скептична
Постигнахме компромис да вземем една лайсна да я нарежат да види дали ще ми хареса, ако не- ще умуваме дръжки

# 213
  • Раковски
Скоро правих този номер и не стана като фабричното,а аз имам машина с която да режа профила.

# 214
Разликата между тази на икеа и другата е, че едното се води дръжка а другото е профил който си го режеш на размер. Ако вратите се отварят настрани с профила ще имате проблем, вижте дръжката на икеа как е зарязана в ъгъла. Инак същия профил го има и в рал-м.

Да се уточня, че ще има проблем ако дръжката е на кухня и се сложи на долния и горния край съответно на долния и горния ред. Ако е за гардероб (както на снимката) пак има условности.

Какво е "рал-м"?
И какви биха били проблемите, ако се сложи на врата на гардероб?

Иначе проверих за цената, излиза с около 10-на лв по-евтино на брой (23лв е за 3м), т.к аз ще ползвам почти цяла дължина.

# 215
  • На брега
Аз в тази връзка да попитам специалистите тук защо е толкова евтино в Балкан юг? Преди време търсехме клик-клак механизъм и един служител на хипермаркет (не помня на Практикер или на Бриколаж) ни изпрати там. Не бяхме чували за тази верига и се изумихме от разликата в цените, а вътре беше пълно с мебелисти и клиенти от всякакви ремонтни фирми.
Качествени ли са нещата от там или са някакви съмнителни?

# 216
Съмнителни не знам дали са, но качеството на по-евтините им неща не е на ниво, мисля  Rolling Eyes Сега - за дръжки може би няма чак такова значение, тъй като какво точно може да й се случи на една дръжак... Но напр. ММ взе от там амортисьори с пл. затваряне за шкафа, който направи за банята - ами не съм доволна, чува се едно щракане преди да се задейства. Кухнята ни е изптлнена също със сравн. евтини механизми ( в смисъл - не са Блум или Хетих) и при нейните амортисьори такъв проблем не наблюдавам. Ние имаме механизъм за повдигане на матрака на спалнята, купен о там преди 5 год. - не е мръднал, но като цяло впечатлението ми е наистина, че качеството им съответства на цената в повечето случаи  Confused

# 217
  • Раковски
рал-м = рали м.

Стоката в балкан-юг е турска, китайска с ниско качество, но пък за сметка на това е евтино. Аз съм взимал едни механизми и от 15 половината ги замених. Миналата година взимахме едни лайстни от там и ми дадоха две хубави и една на 100 години и ходих да се разправям с тях. Дръжките ги бива, който иска скъпа дръжка и тежка ще ги търси в другите магазини, лично аз избягвам този магазин.

Тези дръжки може да са проблем според начина по който ще се монтират.

# 218
  • На брега
Благодаря за отговорите!

# 219
  • София
Да, искам да обхваща цялата врата, виждала съм ги на живо и така ми харесва повече.

Не мисля, че кант дръжка на обикновена врата е удачен вариант. При отворена врата ако си бос и
си закачиш крака отдолу на вратата става мазало от острите ръбове. Това се слага на плъзгане и както виждаш и Икейските не са по цялата врата поради същата причина.

# 220
Не съм съгласен кант дръжки има различни модели ,дори може и да не е в горния край на врата а да е примерно 5 см под горния и край ,а врата се допълва с допълнително парче от самата врата,но и горе да е пак стои много добре,друг вариант на дръжка е да се фрезова врата ,в смисъл самия МДФ е фрезован горе по целия кант и си става дръжка ,след което се боядисва вратата.Тези които правят врати знаят как става

# 221
Здравеите как бихте наредили гранитогрес в коридора?Стандартно или на ромб?

# 222
Зависи от формата - ако позволява - рибена кост  Heart Eyes Нашият така ще го правим, но с ламиниран паркет с по-тънки и дълги паркетини.

# 223
Ами,квадрат е гранитогреса.

# 224
  • виртуално
Аз ще слагам гранитогреса стандартно.
И ромб ми харесва, но имам чувството че бързо ще започне да ме дразни, а все пак подовите настилки не се сменят често и лесно

Общи условия

Активация на акаунт