Нашите кухни-58

• 87 048
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer би ли споделила с какво бяло ПДЧ, успя да съчетаеш вратичките на Морато, така че да не изглеждат простеещо и да не се различават от цвета на модел 201? Първоначално бях решила корпуса да е в цвета на плота, но нещо се разколебах и сега се ориентирах към бялото. Майстора ми изказа мнение, че бялото щяло много да простее, а и трудно се нацелвал цвета и щяло да стои, като СКШ.Колебая се все още.... имам време за размисъл до утре сутрин. Гледам ги тези мостри и съвсем се обърквам, още повече, че нямам вратичка до мен, за да наложа и преценя.

Честно казано нямам представа ПДЧ-то какво е, трябва да се обадя да питам майстора. Но не вярвам да е нещо кой знае какво - най-обикновено бяло ПДЧ, седи малко по-гланцово от МДФ, но всъщост то почти няма видими елементи от ПДЧ.

# 196
  • Казанлък
Да, и аз забелязах, че тези, които гледах или стоят по-лъскави или са с различна текстура. Май ще помоля майстора да избере най-близкото

# 197
Има и дървесно бяло ,седи малко като варосано,но ако вратите са фладер  ще се върже ,ако разбира се държиш да е подобно на вратите,иначе едва ли ще го виждаш

# 198
  • Казанлък
Ами няма да има фладер.  Корпуса ще се вижда от двете страни на аспиратора, на една висока колона, която е с дъбочината на горните шкафове и на половината страна на съдомиялната, която е до колоната. Зад аспиратора какво се слага, пак от ПДЧ-то за корпуса ли?

# 199
Когато си поръчваш вратите от където и да били ,могат да ти направят и съответните видими страници/шкафове,хладилник и където е крайно и се вижда/ както са ти самите врати ,а зад аспиратора може и от гърба ,може и пдч,може и плочки ,както ти харесва

# 200
Нашата кухня е почти готова, нооо нямаме дръжки, защото това се оказа нашия препъникамък...всичко решихме и направихме много бързо и съм много доволна, само пустите дръжки
Та моят мъж държи да сложим кант дръжки, а аз не мога да си представя изобщо какво е това  newsm78 и как ще седи  newsm78

# 201
Лост, и аз имам проблем с дръжките - само това остана и не мога да реша какви. Влече ме към икейските, но при 36 дръжки по 5,50 лв към 200 лв отива сумата. Днес ще отидем до маг. на Балкан Юг да видим за нещо по-евтинко, ако не харесаме - икейските ще са  Rolling Eyes

# 202
Има ли ограничение, или някакво специално изискване за материал тип изолация между хладилник и фурна, ако са един до друг? Особено пък пиролитична, поради високата температура. Чудя се, дали не пречи по някакъв начин топлината от фурната на хладилника, или самия хладилник си е с много добра изолация, а и тия фурни също. Видях, че стъклото на вратичката е тройно като ходих в магазина и може би и отстрани има някаква защита. newsm78
И когато има остров, колко е минималното разстояние между него и шкафовете, което трябва да се предвиди. Предполагам, че трябва да е мин дължината на вратичките/чекмеджетата в отворено положение едно срещо друго. А може и да не е така, нямам идея. То може би и само дължината на по-дългото от двете би могло в краен случай, с идеята да не се отварят едновременно, ама реших да попитам, дали има нещо като стандарт. Laughing ако знаете. Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 10:53 от сапьорка

# 203
Аз имам миялна до вградената фурна ( на старата кухня), никога не е било проблем...за хладилник не знам, но би трябвало да е същото  newsm78

# 204
Има ли ограничение, или някакво специално изискване за материал тип изолация между хладилник и фурна, ако са един до друг? Особено пък пиролитична, поради високата температура. Чудя се, дали не пречи по някакъв начин топлината от фурната на хладилника, или самия хладилник си е с много добра изолация, а и тия фурни също. Видях, че стъклото на вратичката е тройно като ходих в магазина и може би и отстрани има някаква защита. newsm78
И когато има остров, колко е минималното разстояние между него и шкафовете, което трябва да се предвиди. Предполагам, че трябва да е мин дължината на вратичките/чекмеджетата в отворено положение едно срещо друго. А може и да не е така, нямам идея. То може би и само дължината на по-дългото от двете би могло в краен случай, с идеята да не се отварят едновременно, ама реших да попитам, дали има нещо като стандарт. Laughing ако знаете. Simple Smile
Минимално разстояние като ходова линия между острова и кухнята е 80 см за да може като се понаведеш все пак да има разтояние при отворени шкафове,а иначе фурна до хладилник никакъв проблем

# 205
Кант дръжки не са ли това? http://www.balkanyug.bg/bg/catalogue/product/1308

И аз ще ходя до Балкан юг за дръжки, но за гардероба ми - в Икеа 4бр ми излизат 140лв!! ooooh!

# 206
  • Раковски
За гардероб с плъзгащи врат ли става дума или за обикновено отваряне?

# 207
  • Отвъд алеята зад шкафа
При мен разстоянието между острова и другите шкафове е 95 см, но доколкото знам 80 см е минимумът.

# 208
Обикновено отваряне, ето това исках да купувам: http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/50609/75599/ но ми се видя скъпо, като ми трябват 4 броя.

# 209
Nadia79, тази дръжка е 220 см....?

Общи условия

Активация на акаунт