Професионални серии за коса - тема 76

• 74 594
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, аз пак да си задам въпроса относно спрей за обем за корените, назад бяха чела добри отзиви за Redken Rootfool. Колебая се и за 48 часовия на Алтерна. Косата ми е права с бързо омазняващ се корен и търся продукт който не отежнява. Лилавата топка на Tigi не ми е фаворит. Благодаря предварително  bouquet
Фризьорката ми работи с Алтерна и съм го пробвала 48-часовия, добър е, но определено не издържа 2 дена и не ми придава 105% обем Simple Smile

# 631
Здравейте, и аз имам нужда от помощ. Надявам се въпросът ми да е адекватен  Blush
В една от закованите теми прочетох, че след силни протеинови продукти (като протеина на Aphogee), трябва да се използва хидратиращ продукт ( should always be followed up with a moisturizing conditioner).
От изчетеното разбирам обаче, че след хидратиращи шампоани и маски не е добре да се слага протеинов финиш. Моля ви да ми кажете правилно ли съм разбрала?
Косата ми изведнъж се скапа... Пробвам всякакви комбинации, без успех. Започнах да се съмнявам дали филирането при последното ми подстригване не влоши състоянието й...
Благодаря за отговорите   bouquet

# 632
Cutie_Honey, олиото е това:http://www.redken.com/products/haircare/all-soft/all-soft-argan-6-oil. В рибката вече не предлагат Редкен ли   Sad ?!?

От изчетеното разбирам обаче, че след хидратиращи шампоани и маски не е добре да се слага протеинов финиш. Моля ви да ми кажете правилно ли съм разбрала?
Peace правилно си разбрала, хидратиращите продукти затварят косъма и протеина не може да проникне.

# 633
Loving, хиляди благодарности!   bouquet

# 634
Имам въпрос към тези от вас с напротеинчени коси, които в момента не харесват протеин. Само хидратиращи продукти ли използвате в момента? Кои точно серии или комбинации ви харесват? И дали не е грешка да не използвам протеин за дълго време? Или да заложа само са хидратиращи серии и от време на време - балансирани? Или балансиращи шампоани и хидратиращи маски? Просто не знам как да си мия косата безпротеиново.... Mr. Green То и от хидратиращи серии само косата ми стои една хвърчаща и заплетена... Направо не знам кое да комбинирам за по-добър ефект.. Косата ми е тънка и боядисана, късаща се по филираните краища...

Blue_Jacaranda, филирането е направо убийствено за косата, особено тънката и нежната коса.... Sick

# 635
Имам въпрос към тези от вас с напротеинчени коси, които в момента не харесват протеин. Само хидратиращи продукти ли използвате в момента? Кои точно серии или комбинации ви харесват? И дали не е грешка да не използвам протеин за дълго време? Или да заложа само са хидратиращи серии и от време на време - балансирани? Или балансиращи шампоани и хидратиращи маски? Просто не знам как да си мия косата безпротеиново.... Mr. Green То и от хидратиращи серии само косата ми стои една хвърчаща и заплетена... Направо не знам кое да комбинирам за по-добър ефект.. Косата ми е тънка и боядисана, късаща се по филираните краища...

Blue_Jacaranda, филирането е направо убийствено за косата, особено тънката и нежната коса.... Sick

За всяка коса е различно,ако твоята се чувства добре след продължителна употреба на протеин , тогава не го спирай.Разбира се ,не слагай при всяко миене.Ако косата ти не е достатъчно здрава си прави комбинации,докато не ожениш точната.Моята не обича много протеин,а е тънка.След 2-3  измивания с протеин започва да се заплита много и вече много внимавам ,слагам веднъж на месец.

# 636
  • Belgium
Момичета, имам въпрос - как ползвате първата стъпка от терапията за салон на Дисциплин? Ето тази:

В официалните YouTube видеа, виждам, че се нанася на подсушена коса, после се изсушава изцяло със сешоар и се активира с преса. Но аз се чудя дали мога да си я ползвам като обикновена маска  Thinking

# 637

lunna pateka ще пробвам и аз да ти отговоря. Когато започнах с проф.козметика беше ясно, че имам нужда от протеин и в стремежа да си стане подобрението като с магическа пръчка не се спрях докато не станах като слама в косата, наистина плътна и твърда коса, но изпръхнала и суха. Тогава започнах с хидратация, само! Ползвах Макадамия, като от близки съфорумки имах проби и на други хидратиращи серии, протеин ползвах на 10-ина дни еднократно. Сега имам и протеинови маски и хидратиращи, серията Дисциплин и Лакме Дийп Кеър + натурални шампоани от зоята (извинявам се, че не е по темата), защото ми действат много оздравително на скалпа и корените. А преди да почна с натуралните ш-ни ползвах известно време Напура, за баланс на Пх-то, само шампоана+финиш Матрикс. Дано съм успяла с нещо да ти помогна или насоча, за съжаление няма точна формула, бая се полутах докато нагодя и аз някакви комбинации, но както каза и Магнолия по назад и зимата е виновник за незадоволителния вид на косата, особено при мен, с тези всекидневни разходки по минимум два часа без значение сняг,дъжд или вятър е навън Mr. Green Започвам обаче да виждам подобрението, което изгубих след първоначалното уау, така че нищо не е изгубено, просто борбата (грижите) е постоянна hahaha

# 638
Момичета, имам въпрос - как ползвате първата стъпка от терапията за салон на Дисциплин? Ето тази:

В официалните YouTube видеа, виждам, че се нанася на подсушена коса, после се изсушава изцяло със сешоар и се активира с преса. Но аз се чудя дали мога да си я ползвам като обикновена маска  Thinking
Лу аз я имах, малко по грешка се случи тази, взех я за нормалната маска, реших да си я ползвам, но и след двете проби косата ставаше като памук Sick реших че явно не е за такава употреба и я подарих на приятелка, която като ми показа снимка на косата й след като я прилага термично - еми то блести, пригладена, плътна, още си гледам замечтано в снимките й Mr. Green

# 639
  • Belgium
Linnda, някак си подозирах, че ще се наложи топлинно активиране  Crossing Arms

Благодаря за споделеното, аз упорито първо ще я тествам като маска, да видим.  Laughing

# 640
Ама пробвай, разбира се, аз хич не съм еталон Mr. Green по това време точно още прясно прясно нагаждах нуждите и продуктите. А сега пък съм горд притежател на серията ш-н и маска Дисциплин, да видим дали ще докарам тази мечтана виталност и подвижност Simple Smile

Успех на теб  Peace

Скрит текст:
Момичета, преди време имах за размяна една маска, която в размените никой не поиска, а като писах тук около 4-5 момичета я пожелаха. Предполагам, че не се следи темата за размените от всички, затова като скрит текст ще копирам това, което мога да дам, пък дано с някой се нагодим да си помогнем взаимно:
-Коприна на Чи тази http://www.zlatnaribka.com/chi/chi-keratin-line-keratinova-podhr … lk-infusion-59-ml Пробвано е два пъти, т.е. има минимум 50 мл.
-60 мл. балсам Макадамия
-70-80 мл. кератинова маска Напура

Търся финиш, но не протеинов. Мога да дам и трите накуп.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 15:27 от Анонимен

# 641

Lunna pateka, тънка и чуплива ми е косата и филирането на горния слой направо й доразказа играта... Преди това пък я напротеинчиш здраво и сега е отврат - с нищо не успявам да я сложа в ред и да не приличам на побъркана...
Единствено (засега) ми хареса малко с маската Bamboo Moisture на Алтерна, която е хидратираща, но има и протеин в нея.
От продукти с кератин е най-трагична - два сухи и абсолютно прави кичури. Само от хидратация получавам  отново два прави кичура коса, за сметка на това хвърчащи и лигави. Явно предстои изкупуване на балансирани продукти  Tired

# 642
Понеже и аз подозирам,че темата с размените не се чете много-много,също прилагам в скрит текст моите продукти:
Скрит текст:
Разменям:

Безвреден подхранващ крем за ослепителен блясък с екстракт от бамбук и индийско цариградско грозде Alterna Bamboo Brilliance Cream 125 мл. http://arlen.bg/product.php?ProductID=1656 -използван два пъти в количество ,колкото грахово зърно. Много икономичен.

Търся конкретно:- крем за за топлинна защита Дисциплин.

# 643
  • София
Сладурки, честит ден на щастието  Joy

Много усмивки и любов ви пожелавам   bouquet

Аз вече имам отзиви за серията Keune So Pure Calming - шампоан, балсам и елексир за скалпа.
 Серията е хидратираща, с натурални пенители, без сулфати и парабени, без изкуствени аромати, като мириса е само от включените в състава етерични масла. И наистина аромата е на билки и етерични масла. Преди да си измия косата бях с маслена маска и когато първия път сложих шампоан той разпени малко и се  наложи да сложа още и реших, че не е икономичен, но при второто шампониране разпени много добре и беше нужно неголямо количество от шампоана. След него косата беше точно като след хидратиращ шампоан - гладка и напоена. С балсам постоях в банята около 10 минути. Като измих и балсама  банята ухаеше на лайка и лавандула,  както и косата ми. На подсушена с кърпа коса сложих от елексира за скалп от серията.  Той изглежда като маслао, ухае силно и леко охлажда скалпа. Усещането първоначално докато се прави масаж на скалпа е за леко лепене, но то преминава. За термозащита сложих Хрома термик на Керастаз,  а в краищата от аргановото олио на Кюн от същата серия.
Бях решила да суша със сешоар и четка,  но ми се наложи да изляза и набързо изсуших само със сешоар и веднага излязох. Не можах даже да се огледам както трябва, а и още беше леко влажна косата. На пипане беше мека и гладка, но имаше и плътност. На огледалото в колата ми се стори малко разхвърчана.
Като се прибрах по-късно косата беше заела сама форма, падаше си тежко, фризитата почти бяха прибрани, а обема беше приличен. Не мога да кажа, че обема е бил нещо голямо, но беше нормален, не ми беше сплескана косата.  Може би трябва да взема предвид и че като излязох малко ме наваля. На другия ден косата беше още по-гладка и жива. Връхчетата идеално прибрани. Нямаше утежняване от елексира, както очаквах. Косата изглеждаше като изправена с преса, особено крайчетата.
Като цяло серията много ми допада. Прилича ми на Дисциплин като резултат, макар да няма протеин в нея. Мисля да си взема и термозащита от серията So Pure. Маслото, което сожих в краищата е също много хубаво - ароматно, гъсто и икономично. Не утежнява въобще,  а добре попива и изглажда. Единствения минус е, че няма чак такъв обем, какъвто си мислех, че ще направи, но като се има предвид, че е хидратираща  серия, и този който се получи трябва да се брои за голям обем. Следващия път ще използвам четка и ми се струва,  че ще има по-голям обем.

Филирането е едно от най-големите престъпления, към косата. Аки някой фризьор иска да ви филира, просто спрете да го посещавате.

Не вярвам да ти хареса маската по обичайния начин ако я ползваш. Тя си е предвидена да бъде терапия, да се отмие и накрая да се завърши с балсам.  Хибаво е да си я ползваш като терапия,  когато имаш повече време. Иначе е хубава маската. Правиха ми тази процедура в салон и наистина е хубав резултата. Плътна, тежка и подредена става косата след нея.

# 644
Мagnollia ,изчерпателна както винаги  Peace

Общи условия

Активация на акаунт