Професионални серии за коса - тема 76

• 74 581
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
От няколко фризьори знам,че маски и балсами никога не се ползват в корените.Също така,че маските не са заместители на балсами и не бива да се ползват при всяко къпане,защото са силно концентрирани и в даден момент не само,че спират да действат,но и могат да увредят косъма.

При мен процедурата е винаги една и съща.

1 - първо нанасяне на шампоан,за да отмие насъбралата се мръсотия и омазняване
 2 - второ нанасяне,тук вече масажирам и скалпа с обилна пяна.
 3 - маска(веднъж седмично) и балсам+крем оцветител за руси коси(два пъти седмично).Държа продукта 5-10 минс.Сресвам,отмивам,масажирам.
 4 - Крем финиш в дължините + спрей за обем в корените + олио в краищата + термозащитен спрей върху цялата коса + сешоар.
 5 - Стилизирам с дребно количество лак за коса/пяна.

Мия през ден,шампоан/маска/балсам са задължително една марка и серия.Преса/маша ползвам рядко.Моята фризьорка каза,че прекалявам.В същото време косата ми е здрава,не се къса,не цъфти.Расте бързо,не страдам от косопад/пърхот.Минах изцяло на професионални грижи преди 7 години.

Какво мислите? Някакъв продукт да махна/ или ми липсва и тр да включа?

# 661
Пуснали са Джойко в Рибката, но цените са.........

# 662
Балсамите са насочени специално към затваряне люспиците на косъма, кондиционирането му. Това им е основната разлика с маските. Докато маските имат за цел да проникнат по-дълбоко в косъма и да го "подхранят", балсамите по-скоро действат на повърхността му, грижейки се преди всичко за неговата кутикула. Поне това съм чела аз.  Peace

Тези нормални ли са...?!? http://www.zlatnaribka.com/joico/moisture-recovery/vazstanovyava … tment-balm-250-ml
За сравнение http://www.enzo.bg/joico/moisture-recovery-maska-za-sukha-kosa/

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 23:39 от Анонимен

# 663
  • София
Да, и в английските сайтове Джойко е доста по-евтин от в Рибката. Маските от K-pak серията, която харесвам, стигат до 60 лв, в LF са по 18 евро, наполовина почти.

# 664
  • Велико Търново
Beautyholica, благодаря ти, че сподели твоите грижи   bouquet
Аз действам почти в същата поредност като теб - и аз принципно, ползвам една и съща марка ш-н,балсам или маска; след измиване ползвам реконструктор, ампула или серум в корените, олио в краищата и термозащита, ако ще суша със сешоар. Не мисля, че използваш прекалено много продукти, всеки си има своето предназначение, трябва си грижа и за дължините, и за краищата- аз рядко се сещам да пръскам спрей за обем в корените, макар косата ми да има нужда от такъв. Какъв крем финиш за дължините използваш?/П.П. Така бях свикнала със стария ти аватар, че едва те "познах" Wink
П.П. Тези цени в Рибката на Джойко са безумни ooooh! Аз в чуждестранните сайтове, ги купувам на половин цена, особено с кодове за отстъпка...Абсурд е да купя от тук, на такава стойност Confused

# 665
Момичета някой ползвал ли е този ДПШ http://www.zlatnaribka.com/dalbokopochistvasht-shampoan-matrix-b … nt-shampoo-250-ml
Свършва ми моя на label.m и ми се иска да пробвам нещо различно. Чудя се за този на Матрикс, ДПШ на Лореал, Велла, Чи...общо взето чудя се Mr. Green

ПП: Бих пробвала и този на Джойко, ако някой го похвали, но ще е от Ензо-то Sunglasses

# 666
ДПШ на Вела е много хубав,ползвала съм го отдавна,но бях много доволна  Hug Този на Джойко имам спомен,че Лаури го харесваше и го беше похвалила в темата,аз също мисля да си взема него следващият път  Blush.
Естествено,че от Ензо или от ЛФ ще бъде  Mr. Green,рибата се оляха с цените  ooooh!

# 667
Мда, луди полудели, не знам не се ли интересуват малко да са конкурентоспособни...
Сега загледах и този на Медисютикалс... шЪ му се не знае и на избора голям Mr. Green

# 668
hair academy shampoo
Кой шампоан е за суха увредена коса и косопад от серията и някой ползвал ли е шампоана?Доволни ли сте?

# 669
ДПШ на Вела е много хубав,ползвала съм го отдавна,но бях много доволна  Hug Този на Джойко имам спомен,че Лаури го харесваше и го беше похвалила в темата,аз също мисля да си взема него следващият път  Blush.
Естествено,че от Ензо или от ЛФ ще бъде  Mr. Green,рибата се оляха с цените  ooooh!

О, колко мило, че ме споменавате. Съвсем се изгубих. Още веднъж мога да потвърдя за Джойко, честно казано не съм ползвала продукт от бранда, който да ме разочарова. Често и намалят в ЛФ и излизат на много прилични цени. Тези в Рибката просто не знам как ги измислиха тези цени.  Rolling Eyes

Напоследък се върнах към олиото на MOROCCANOIL, страхотно е наистина, даже не ползвам друг финиш след него. В момента supersize шампоан и балсам са на много прилична сума и май ще ги поръчам.

# 670
  • София
поръчах си шампоана на living proof ресторе и дано ми хареса. поръчах го на сляпор никой не даде отзиви явно не сте го ползвали Sad Confused

# 671
  • София

О, колко мило, че ме споменавате. Съвсем се изгубих. Още веднъж мога да потвърдя за Джойко, честно казано не съм ползвала продукт от бранда, който да ме разочарова. Често и намалят в ЛФ и излизат на много прилични цени. Тези в Рибката просто не знам как ги измислиха тези цени.  Rolling Eyes

Напоследък се върнах към олиото на MOROCCANOIL, страхотно е наистина, даже не ползвам друг финиш след него. В момента supersize шампоан и балсам са на много прилична сума и май ще ги поръчам.

Laurii

bouquet  Hug

На мен ми липсваш. Появявай се по-често.  Hug
И аз напоследък си мислех, че искам на MOROCCANOIL да си поръчам някои неща, не съм ползвала до сега. Освен от олиото, кои шампоан и балсам имаш предвид. Струва ми се, че с теб бяхме със сходни коси. Пиши повече  Hug

Beautyholicа

Съвсем не слагаш много продукти, важно е количеството. Освен това различните части на косата имат различни нужди. Аз също предимно от една серия ползвам основните продукти (шампоан и маска/балсам) или най-много на една марка. Рядко смесвам шампоан на Керастаз с маска на Джойко,  например. Макар да се случва Mr. Green
Без да възприемаш казаното като нападка, защото не е, не винаги мненията на фризьорите са правилни и адекватни.
На мен, особено напоследък ми се случва добри фризьори, с претенции за професионализъм и знания, да имат толкова грешни представи за косата, че ми става смешно. Балсама и маската, наистина са различни, но както мнението, че след маска трябва да се изплакне и да се сложе балсам задължително, така и мнението, че маската е само за редки употреби или за много изтощени коси, не е правилно. Има маски, които са много силни и са за редки използвания, като Kerastase NutrI Termique,  има и маски, които са леки и могат да са за всекидневно ползване като Kerastase Cristalliste.  От друга страна има силни балсами, доста по-силни от много маски, като балсамите на Alterna TEN и Alterna Caviar repairx,  както и балсамите за хидратация на Philip Kingsley Moisture Extreme и Remoisturizing.
В грижата за коса почти няма точни и дерминирани правила, защото косите са различни, обусловени от генетични, възрастови, стресови и т.н. фактори. Имам балсами, имам и маски - косата ми е сравнително здрава, нормална, не се омазнява, държи дълго прическа. Има периоди, когато ползвам предимно маски, както и такива, в които ползвам само балсами, като не се ръководя от нищо друго, освен от собственото си усещане за нуждите на косата. Освен всичко друго, рядко не правя маска на косата преди измиване. Нещата са мноооого индивидуални.
Освен това има маски и балсами, които се слагат точно в корените. Alterna TEN маската и балсама се слагат в корените. На нормални корени /немазни/ не утежнява въобще, а подхранва и се грижи за скалпа.  Също маската и балсама на Mediceuticals Therapeutic за успокояване на скалпа се слага задължително и в корените. Няма проблем да се слагат в корените и маски, и балсами с напълно естествени съставки, особено на коси, които са твърди и трудни за обработка и техните притежателки се борят за намаляване на обем и форма.

Спирам с лекцията.  Joy
Хубавата коса изисква грижи. Всички го знаем. И затова пишем в тази тема.  bouquet

В момента съм намазана с подарена от една приятелка помада за коса с кора от  "дърво на кожата".  Сложих само в скалпа от нея, а по дължините една много хубава и богата смес от масла. Влизам да се къпя след малко с SHU UEMURA ART OF HAIR SHUSU SLEEK и да видим дали ще съм така доволна като миналия път.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 13:37 от Мagnollia

# 672
Аз си взех няколко неща на Мароканойл преди месец може би. Изчаквах да ги ползвам поне 2 пъти преди да дам мнение. Ще пиша пълно ревю в новата тема.

# 673
Извинете за спама,но beautyholica би ли споделила какъв крем-оцветител ползваш два пъти седмично,тъй като точно в момента съм в голямо търсене на успешен такъв продукт  bouquet

# 674
  • Велико Търново
Магнолия, обичам да те чета Hug
Лаури, липсваш..... Hug
Аз вчера ползвах бамбуковата серия с УВ защита на Алтерна - имах мостри и непосредствено след боядисване реших да ги използвам. Ароматът е различен от класическата бамбукова серия, има не толкова свежа нотка, малко по-химична според мен, ш-нът измива добре без да премива, балсамът омекотява, но не отнема от обема - доволна съм от резултата, но на този етап няма да поръчвам, докато не изчерпя наличностите Crazy Преди боята/2 дни по-рано/ се измих с ДПШ на Напура -  не очаквах да е рядък като вода и немалко количество разсипах...иначе, ми допада, не заплита така косата, както с други ДПШ, които съм ползвала. Но като отявлен почитател на Джойко, мисля следващият да бъде от този бранд Peace

Общи условия

Активация на акаунт