Къде в Огняново

• 159 901
  • 508
  •   1
Отговори
# 480
Дами, освен Лещен, Ковачевица и Омая има ли нещо друго, което е интересно за разглеждане в района на Огняново?

# 481
Добра дестинация според мен е и село Делчево  с много хубава гледка и старинни къщи има и хубава кръчма -  Шапковата къща

# 482
Дами, освен Лещен, Ковачевица и Омая има ли нещо друго, което е интересно за разглеждане в района на Огняново?

В Хаджидимово има манастир и симпатичен зоокът с елени. Наблизо е и местността Градище - екопътека с разни скали. За Долен и черквата му съм чувала хубави неща, но не успяхме да стигнем до там.

# 483
Зоокът има и в Дъбница.

Останки от древен римски град  - Никополис ад нестум.

# 484

Може, аз съм ходила в този в Хаджидимово.

# 485
Може да разгледате комплекс Белите скали  https://www.beliteskali.com/ Има и много добър ресторант, в който се сервира истинска прясна риба, уловена от водоема в комплекса. Правят уникален пържен цял шаран.

# 486
  • There I was on a July morning
Последният път ходихме до хотелски комплекс Белите скали....... Намира се в един пущинак, далече от Огняново и няма какво да се види. Освен това, имаше и сватба и не допускаха свободно да се разходиш на територията.
Посетихме и зоокъта в Дъбница, там по си заслужава, може да се разхождаш свободно между сърничките и елените, има и други животни и за децата е интересно.
Лещен също е интересен, ако ви допадат архитектурата и атмосферата на селата от едни по-стари времена.

# 487
Последният път ходихме до хотелски комплекс Белите скали....... Намира се в един пущинак, далече от Огняново и няма какво да се види. Освен това, имаше и сватба и не допускаха свободно да се разходиш на територията.
Посетихме и зоокъта в Дъбница, там по си заслужава, може да се разхождаш свободно между сърничките и елените, има и други животни и за децата е интересно.
Лещен също е интересен, ако ви допадат архитектурата и атмосферата на селата от едни по-стари времена.
Ами зависи човек какво търси да види. Прекрасна природа, кристално езеро(който го влече може и риболов да прави срещу такса, разбира се когато риболовът е разрешен) и великолепен ресторант с прясно уловена риба. Човек може да види как запустял открит рудник за добив на  бял мрамор е превърнат в уникално природно място - защитена местност от НАТУРА 2000. Това, че сте улучили сватба не значи, че по всяко време е така, но честно казано се учудвам, че е нямало как да посетите парка с езерото, т.к. той е извън частта с хотела и ресторанта?! За разглеждане имаше такса вход, ако не сте имали желание да я заплатите може и да не са ви пуснали. Предложила съм мястото, дала съм линк, от който се вижда какво представлява комплексът и всеки може да си прецени дали иска да го посети. Ние например не сме с малки деца, така че зоокът и сърнички не ни вълнуват и респективно пък точно такива места не ни привличат, но всеки си търси своето.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:25 от Fatalina

# 488
Благодаря ви за мненията. Аз съм с дете на 10 години и всичко за тази възраст ще бъде интересно!
Ще се радвам на всякакви предложения, просто не обичам заяжданията, които са характерни за този форум, особено когато касае забавления.
Четири дни сме в Огняново, така че ще има време за всичко.

# 489
Благодаря ви за мненията. Аз съм с дете на 10 години и всичко за тази възраст ще бъде интересно!
Ще се радвам на всякакви предложения, просто не обичам заяжданията, които са характерни за този форум, особено когато касае забавления.
Четири дни сме в Огняново, така че ще има време за всичко.

Ние бяхме със сина ми на почти 12 години тогава миналото лято. Разгледахме стандартните Лещен и Ковачевица и тези, които съм посочила по-горе. След разходките в басейна с минерална вода на хотела. Това лято искам пак да отидем, за да доразгледаме, така че и аз ще следя за идеи.

# 490
  • There I was on a July morning
Не съм писала за комплекса Белите скали с цел да се заяждам, само споделих за нашия опит и напразното шофиране дотам. И не са ни искали пари за вход, но имаше охранител, който пускаше само сватбарите. Както и да е, дори да има някакви природни дадености, които не успяхме да видим, аз втори път не бих отишла там.

# 491
Ще подкрепя посещението до Долен - архитектурен резерват. Малко по запуснат, но приятен за разходка.
Мога да препоръчам с. Тешево - спиращи дъха гледки и много интересна църква със стенописи. Има много интересно изображение на зографската фамилия Миневи, които са я изписали. В селото има и останки от средновековна кула. По пътя Към селото има от къщичките, които ги има в Омая. Такава къщичка има и в Лещен.
Може да се отскочи и до Гърция.

# 492
Здравейте, препоръчайте място с вкусна храна в Огняново.

# 493
Ресторант Рай- огромен избор, големи порции и вкусна храна

# 494
Здравейте отново, в момента съм в Огняново и съм страхотно впечатлена от почивката.
Давам супер положителен отзив за хотел "Елеганс спа", много е чисто, храната е страхотна, хотелът е над очакванията ми.
Бяхме в зоокът Дъбница, детето не искаше да си тръгва. Разрешават да се хранят животните с хляб закупен от касата, а самите животни са много дружелюбни и толкова са свикнали с хората, че буквално ходят по теб, без изобщо да се страхуват. И мъжът ми се впечатли, как животните са почти в естествена среда, някои се разхождат свободно. Даже реши, че като се пенсионира, иска да си направи такъв зоокът. Като минус мога да отбележа, че няма възможност за езда.
После ходихме в "Никополис ад Иструм". Аз обичам разкопки, детето не се впечатли особено.
Утре сме в Лещен и Ковачевица и събирам мнения за неделя.
Препоръчвам Огняново с две ръце. Действа супер успокояващо, тук сякаш времето е спряло.

Общи условия

Активация на акаунт