Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Завръщам се към веганството.

# 181
Завръщам се към веганството.
Чудесно!   bouquet

Кажи малко за себе си. Кога си била веган, колко време, защо спря?

Как тренираш?

# 182
...

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 00:05 от Cotton_Soft

# 183
Веган бях преди 2 години с продължителност близо една година. Преди това 2 години бях вегетарианка. Бях отслабнала с 8 кг., правех основно упражненията на Румяна Илиева и Джилиан. Чувствах се отлично.

Съжалявам, че прекъснах режима, уплаших се, че ми падаше косата и ми се чупеха ноктите. Оправдавах се, че нямам време от работа и учене. За 2 години качих 16 кг. от лошо хранене със сладко и тестяно.

Как се контролирате да не залитате към тестени храни и картофи?
Контрола е в главата- аз си имам една снимка в най- лошият ми вид в килограми на телефона, и всеки път като ми се прияде сладко или някоя баница я гледам.
Другото също хубаво, което и аз правя, е един път в седмицата си избери 1 ядене, 1 ястие- било то 1 порция пържени картофи или сладолед малък. И си го хапни. Не е вредно 1 път седмично да си позволиш.
Друго пак, което ми помага е да съм сита, когато съм сита не ме изкушават тези неща. Хапни едно сухарче или нещо, което ще те засити, примерно 2-3 сухи бисквитки чизи или бейкролс (казвам неща, които можеш да вземеш докато си навън). Когато имаш нещо в стомаха няма да ти е трудно да устоиш. Peace

# 184
Хапни едно сухарче или нещо, което ще те засити, примерно 2-3 сухи бисквитки чизи или бейкролс (казвам неща, които можеш да вземеш докато си навън).
бисквитите чизи и бейкролс какво общо имат с вегетарианството  Rolling Eyes знаеш ли какво съдържат и от какво се правят подобрителите и консервантите, с които са пълни  Peace Да не говорим колко са вредни!

# 185
Тя е спряла да бъде веган, докато мине пак на този режим 2-3 ако е навън и няма какво друго да си вземе биха помогнали. Не изпадайте в прекалени крайности.

# 186
а ти й препоръчваш химии ... в името на какво ? добро здраве ? фигура ? или "чисто" хранене според вегетарианската философия ?

# 187
Не всеки може да стои в тях с чирпака и ножа и да си прави по цял ден за ядене. Понякога човек няма особен избор и 2-3 кръгчета сухар няма да го убият, вместо да се нахвърли на тортата. Тука става въпрос за контрол, какво ще направиш в крайна ситуация.
Споделям моят опит за самоконтрол.
Аз работя навън, без обедна почивка, трябва да се ограничавам с нещата, които продават около мен. Понеже в тези жеги носенето на храна от вкъщи не е много лесна работа. И въпреки това свалям килограми и съм вегетарианка. И го постигам просто като не изпадам в излишни крайности.

# 188
айде сега ме убеди, че навън можеш да имаш само избор между сухарче и торта! За мен това е едно и също зло. Човек, с изградени здравословни хранителни навици, чудесно може да се справи, взимайки от вкъщи обеда си или закуската си, но ако все пак това е ааааааааааааааааадски трудно, може да си купи пакетче сурови ядки, кисело мляко, плод или зеленчук. Това е абсолютно възможно навсякъде в България.

# 189
Ама виж какво не знам къде те настъпах, че навсякъде след мен да пишеш, но момичето поиска съвет, можеше да си дадеш твоя, и тя сама да прецени. За мен сухара не е равен на парче торта. Да не говорим, че в  книги за диети има препоръчано сухар, намазан с мед примерно. Щом толкова знаеш, обясни и ти какво да направи, не ми давай на мен акъли, аз не търся от теб. Simple Smile

# 190
ти си типичният пример на "вегетарианец" или "веган" - бг вариант Laughing
Не е чудно, че си на диета за отслабване, не искам да влизам в подробности за други много по-важни здравословни отклонения, които се получават при хора като вас.

Особено се кефя на "вегетарианци" или "вегани", които ядат само безгръбначни, риба или пиле, защото това не било месо. Или като по-горе оплакалата се Cotton_Soft  - за две години 16 кг ..., че не може да издържа на тестени и сладки изкушения ... много ясно, тялото ти е гладно - дай му да яде храна. Всичко е въпрос на време - 1 месец, 1 година, накрая ще се предадеш на естествения глад за оцеляване, пък било то и под формата на сладкиши. Хранете се, хора, не подхапвайте бейкролс или чийз бисквитка, за да си убиете глада. Рискувате здравето си.

# 191
Само не спорете. Благодаря за съветите. Когато съм на режим навън си взимам банани, фреш или сурови ядки.
По-трудно ми е вкъщи след работа.

# 192
Cotton, за да ти е по-трудно вкъщи, значи купуваш именно продуктите, от които искаш да страниш. Ти сама си ги носиш вкъщи. Облекчи си живота и пазарувай само неща, които съвпадат с твоето виждане за здравословно хранене.

Проблемът с косата и ноктите ти се е дължал на неправилен подбор на храните. Тестените изделия също може да са веган/веге, но са празни калории. За да дадеш на тялото си лесно усвоими хранителни вещества, трябва да ядеш много пресни плодове и зеленчуци.

Отказването от бързите захари отнема около седмица. За мен първите 3-4 дни без шоколад бяха най-тежки. Въпросът е да не се отказваш.

# 193
Cotton_Soft , тъй като аз живея на рестриктивен веган-режим с лечебна цел, от момента, в който минах на него си казах, че ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а всички храни извън списъка с позволените са ЗАБРАНЕНИ И ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО МИ. Естествено, ако ти си здрава, няма защо да си внушаваш точно това, но е хубаво да сключиш сделка със себе си и да приучиш мозъка си, че тези храни (тестени, сладки, захарни, пържени и пр.) са ВРЕДНИ за теб и те вече ЩЕ СА ИЗЦЯЛО ИЗВЪН СПИСЪКА ТИ С ПОЗВОЛЕНИ ЯСТИЯ. Аз не бих се хванала на въдицата "веднъж седмично", защото за хора с моята психика това си е пързалка по нанадолнището към тлъстините  Joy Joy Joy

Убедих се, че номерът е просто сама себе си да убедиш, че вредните храни, дори да са веге, са ти забранени. Точка. Няма условности, няма измъкване.... Просто край. И това да важи за случаите, когато си навън, когато не си си взела храна, когато семейството ти яде друго, когато си на ресторант, когато ти е слаб ангела...абе винаги. Ако ти е трудно да обясниш на хората в дома ти, че се ограничаваш с цел диета, позволи си благородна лъжа - че го правиш с цел лечение. Всеки от нас има по някоя здравословна дреболия, която не му е в норма - я кръвно, я захар, я холестерол...измисли си ако трябва нещо от тези уж дребни проблеми и внуши на близките си (но и на себе си), че за да се избавиш от него трябва да се храниш чисто. Така околните ще си затворят устите, ще са по-внимателни и дискретни, а ти ще си мотивирана. Извини ме за тона, но просто споделям моя начин да вляза във форма и хем да се боря с не леко заболяване, хем да смъкна над 12 кг за година и половина. Успех!!!

# 194
Най-неподходящата причина да станеш веган (дори не вегетарианец) е, за да отслабнеш  Peace Както на самата теб се случило - лесно е да се провалиш и да изпуснеш нещата.
Веганството/веганизмът най-вече, ако не е осъзнат, преживян и дълбоко убеден избор си е доста трудно и ограничаващо преживяване. Ако си чела "Яж и тичай" на Скот Юрек (ултрамаратонец, един от най-успелите в близкото минало) как говори за веганизма си - то е като, че буквално усеща живата храна с тялото си и радостта от нея и според мен такъв човек няма шанс след 2 години "да не е вече веган" или да се наяде с преработена индустриално храна ( newsm78) - Фея помогни с превода на "processed food"  Mr. Green  
Иначе можеш да отслабнеш бързо и лесно и само с месо и яйца - доказан факт Grinning Ако само това е целта разбира се Wink

Общи условия

Активация на акаунт