Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 204
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
преработена храна

# 196
  • на път
Здравейте  Hug, на мен ми се налага да се присъединя към вас и започвам да ви следя за да "поумнея" (и да не откривам сама топлата вода).

# 197
Абсолютно съм съгласна с Птиците.

Веганството и вегетарианството не са диети, а начин на хранене/живот. Те са резултат от промяна в начина на мислене, в гледната точка за мястото на човека в природата.

Преминаването към веге/веган хранене трябва да е следствие от много любознателност, търсене, четене, учене, разсъждения. В противен случай се стига до увреждане на здравето.

Добре дошла, Д_Ива!

# 198
При мен преминаването към вегетарианство не беше свързано с диета.
Не знам как да обясня, че винаги е имала една част от мозъка ми, която със сила държах заключена. Частта "От къде идва месото на масата ми, и кой е страдал за него". В един момент просто тази врата се отвори благодарение на PETA. И от тогава не искам и да чуя за месо.
От там нататък останах очарована и от другите привилегии- отслабване, здраве.
Интересното и смешното при мен е как весело пазарувам в супермаркета, винаги има една лъчезарност в мен когато съм до броколите. Simple Smile

П.П. Интересно ми е да разбера Вие как станахте вегетарианци?
Понеже около мен за жалост няма, и няма с кой да си коментирам.  Thinking

# 199
Запис и тук, че имам нужда от вдъхновение, за да запаля и ММ по този начин на хранене..
П.С - не съм веган, нито чиста вегетарианка.
Но определено избягвам да ям месо, предимно сурови и необработени продукти, мляко само сутрин в кафето.

"Отказах" месото след едно силно пречистване - сух глад и смути период..След първата пържола се изринах страшно, а после забелязах че винаги при обработена, мазна и тн храна..
Сега си позволявам много рядко риба, суши, тартари или малко месо с регламентиран произход.
Признавам - понякога неистово ми се приисква нещо месно - и не се лишавам - една, две хапки и съм ок.
Харесах много промяната в себе си след пречистването - не във физическият смисъл , а с преобръщането на мисленето.  Heart Eyes

# 200
Ето в лекият кръг на шегата нещо за вдъхновение в твоя случай.  Mr. Green

# 201
Ау, много добро..)
На младоженеца ще му хареса.. Hug

# 202
Exquisite, радвам се да те видя и тук!

Радина, при мен процесът беше много плавен и естествен. След като години наред обяснявах как не бих могла да живея без месо, постепенно започнах да увеличавам плодовете и зеленчуците за сметка на другите продукти. Не го направих нарочно. Някак така се случи. Подобно на Exquisite, взе да ми става лошо от месо.

Започнах да експериментирам със суровоядство, като определено клонях към гурме версията. Само дето поддържах висок холестерол заради тежката (и често скрита) мазнинност на този тип хранене. 

Млечните спрях почти напълно (с изкл. на някое парче пица веднъж на месец-два), когато прочетох "Китайското проучване".

Преосмислих суровоядството си благодарение на книгата 80/10/10 и на няколко чудесни англоезични издания за веганство и спорт.

# 203
  • на път

....
Интересно ми е да разбера Вие как станахте вегетарианци?
Понеже около мен за жалост няма, и няма с кой да си коментирам.  Thinking

Аз съм тук за здраве. Килограмите не ме вълнуват. Комбинирам храненето с фитнес.

# 204
Аз съм тук за здраве. Килограмите не ме вълнуват. Комбинирам храненето с фитнес.
Най-добрата причина - за здраве.

Килограмите и без това не винаги са добър показател, както знаем.

Днес бях на ащанга. Инструкторът ни е невероятен. Обожавам вторниците!

# 205
Обожавам ащанга!
Но в последният несец пропускам, защото са ми неудобни часовете.
Сега на въздушна съм се навила да тръгна, но май няма много избор..?

# 206
Ааааах, въздушна йога... Откакто се преместихме (повече от година) не съм правила. В този апартамент няма място за антигравити хамака...

# 207

Иначе можеш да отслабнеш бързо и лесно и само с месо и яйца - доказан факт Grinning Ако само това е целта разбира се Wink

Това не е точно така  Rolling Eyes Аз от само месо и яйца така качих, че всеки път като се погледна в огледалото и се чудя, как се докарах до тук. На всичкото отгоре се пристрастих и към месото, а очевидно от него качвам. Пробвала съм да ям само плодове и зеленчуци. Резултата беше огромни количества, преяждане, глад и разширен стомах. След 10 дневно мъчение, опитах хапка месо. Усещането беше, че съм в рая. Тялото ми в момента всячески се съпротивлява на моите опити да сваля мазнини. Нито фитнеса помага, нито рестрикцията. Днес от отчаяние си купих от онези прахчета, които ти заместват храненията и съдържат минимално количество калории. За мен е измама, защото хем стоиш гладен, хем даваш луди пари за това. Но в отчаянието си човек какво ли не прави.
Сега се лутам. Чета различни режими...само си чета. Възхищавам се на Фея и смятам, че се храни много здравословно. Всеки режим. когато се спазва правилно е здравословен.
Дали ще си само на мазно месо и вода(има хора, които цял живот така се хранят) Е, в този режим няма какво да сгрешиш  Laughing Дали ще си на високомазнинен, кето, веге режим, няма значение, важни са макроелементите, съотношението. Всяко прекаляване води до проблеми, включително и емоционални.
Борех се дълго с емоционално хранене, смятам че е някъде там и чака да отхапя нещо високовъглехидратно, за да се отключи. Дори плодовете ми действат така. След това мога да изям света от вредности, като сладко и тестени сладка. Единственото, което ме спасява е нисковъглехидратното хранене, което макар да се води най-лесният начин за сваляне, на мен вече не ми действа.

# 208
Единственото, което ме спасява е нисковъглехидратното хранене, което макар да се води най-лесният начин за сваляне, на мен вече не ми действа.
Правилно ли разбирам, че досега си горила тлъстини, като си яла основно високомазни животински продукти, но този метод вече не работи при теб? А какъв начин на хранене си избрала сега за поддържане на оптимално тегло?

Можеш ли да ми кажеш повече за метода, по който си приготвяла плодовете и зеленчуците, водили до подуване на стомаха? В какви количества си ги яла, как си ги разпределяла в рамките на деня?

Днес правих клубна балетна сесия. Инструкторката ни е абсолютна дзверка: тормози ни до кръв и точно затова я харесвам.

Преди тренировката ядох нектарини, а след - домашен соев кефир със смокини и конопено семе

# 209
Фея, нищо не действа при мен вече.

Преди се опитах да плодувам. Изяждах по 2-3 кг. пресни плодове. После вкарах и салати. Няколко пъти хапвах зеленчуци на фурна с мин. мазнина.
Ами тия плодове ме побъркват. Като наркотик са ми, заради фруктозата. Всичко сладко ми действа така.

Преди на ВМ-НВХ се чуствах добре, бях започнала да се оформям добре. За мен това е здравословно хранене, което смятах да правя до живот. Но просто месото и яйцата, колкото и да са полезна храна(концентрирана от към жизненоважни макроелементи), не ми помагат да свалям килограми. Не искам да обвинявам режима, защото съм сигурна че имам някакъв хормонален проблем, който сама си докарах преди повече от година, когато прекалявах със сладките боклуци.

Ако аз ям кефир със смокини, ще се издуя като балон от газове  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт