ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 924
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
На стимулотон и золофт са еднакви страничните реакции.......възможно е след като организмът ти е натрупал сертралин от золофта, да избегнеш тези реакции. Дори между тези 2 АД няма нужда да се чака седмица, а може направо да се започне другото.

# 421
четах листовката на Стимулотон...мн странични реакции.Направо ме достраша.Казаха ,че Золофт не е толкова силен АД,а Стимулотон силен ли е ,пристрастява ли се човек от него ?
Няма силен и слаб АД.Важно е активното вещество и дали то отговаря на твоите нужди.Не четете листовките.Това е ангажимент на лекуващия лекар.Той е човека който ще прецени това лек.става ли за теб или не.Тези неща фармац. компании са длъжни да напишат за да се застраховат .Вземи листовки на 5 абсолютно различни  като състав и действие лекарства и чети.90% от нещата се повтарят.Моя съвет е да не се сугестирате (филмирате)излишно.Започваш терапия с АД едва на 14 ден ,можеш да кажеш има ефект ,няма ефект,напряга ме или ме успокоява .Накой дето от 1/4 тб. му  станало много лошо, е само защото е очаквал със страх да не  му  стане много лошо  и лабилната нервна система дава физически отговор.Затова според мен започне ли се АД трябва в началото да се комбинира с транквилант,за да сваля излишното напрежение от неизвестното зло(новото лекарство в случая).Пиша го от горчив опит.Jerry стана ми интересно как вървят нещата с К.(всъщност той психиатър ли е?)Много сладко описваш как си се натокала за срещата.Само такива емоции пожелавам на всички.

# 422
Има ли някой който вече е заменил Золофт с някое друго от сертралиновите препарати и , ако да как се чувствате? Моя запас привършва утре и се притеснявам кое и как ще ми влияе.Все пак са с едно и също вещество вътре, защо тогава имат разлики това не разбирам.Преди години пиех сертран бг варианта на чайка фарма, помня че по едно време и него го нямаше и взимах золофт нищо ми нямаше, доктора тогава ми каза, че са едно и също, просто едното е вносно другото бг.Сега обаче и сертран няма има сеталофт на актавис и отново ми каза, че нямало да има проблеми, но се намери друг доктор да ми каже, че сеталофт било по-слабо, а асентра било , като золофт и сега се чудя в крайна сметка кое да взема.От друга страна как може сеталофт да е по слабо, като пише 50 мг сертралин нищо не разбирам вече.
Моля ви , ако някой е наясно ще съм адски благодарна , ако някой е изпитал едното или другото да сподели мнение..Благодаря предварително!

# 423
Сеталофт не е по-слаб вариант и това е много странно изказване на лекар.Помощните вещества са различни , но и те влияят. От Асентра, Сеталофт и Стимулотон най-близко до золофт е сеталофт. Но все пак ти си решаваш.

# 424
Как сте милички Hug

Аз нещо не съм добре психически и физически напоследък. Едни сривове получавам април и вероятно е от това. Обадих се на любовта ми и ми каза да взимам и деанксит. Пък понеделник да ходя да се гледаме Wink

Хич не е полезно на такива, като мен, да се редят на опашки, особено в НАП. По-точно не е полезно за околните Mr. Green

# 425
Благодаря ви за отговорите... Hug Имам още някой др хапче от Золофт ,та ще взимам Симпатил и Стимулотон др седмица.

# 426
Джери и аз нещо не съм в кондиция. Едно ми е уморено, смотано......Ти пък какво правиш в НАП  Rolling Eyes
Е как деанксит, ти нали пиеш друго АД. То не ти стигат натрапливостите-само деанксит ти липсва. Ще ги отключи още по-сериозно.

# 427
  • София
Как сте, мацки Simple Smile Благодаря за пожеланията   bouquet
И аз съм уморен днес и чакам да свърши петъка да си почивам уикенда. Пък и с тия пролетни цъфтежи нещо имам лека алергия и очите ми са надути като на стар пияница Simple Smile
Искам да се стопли хубаво вече, за да ходя на басейн Simple Smile
Джери, да стискаме ли палци за понеделник? Слагай голямото деколте и си готова (Мисля, че ето така ще ти отива Wink https://www.youtube.com/watch?v=FFv2DfNfu_Q )

# 428
Али, не, не деанксит, друго, звучащо по този начин. Пила съм го. Сега, като се сетя ще пиша. Реотанът трябва да загрее. Ходих в НАП да си взимам ПИК (как звучи само) да си подам по електронен начин данъчната декларация. То не, че са едни огромни хонорари, а са смешни.
Сетих се - флуанксол по 1 сутрин.
Да се оправяш, да ходим дружно по баирите. То там като се качиш всичко ти минава Hug

Еньо, всички чакаме петък. Днес трябва да е Hug И аз съм така с тези цъфтежи, чудих се вчера дали да си взема капки. Пък си казах - антиалерзин май ми стига Laughing После ще си пусна файла, че много мъже има около мен сега. Какво ще ги правя Mr. Green

Ама пък и едно трябва да ни стане на душичките с тези раззеленили се дървета и цветенцата  bouquet

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 11:09 от Jerry F

# 429
Аз продължавам да съм със страшна аритмия, екскрасистули. Буквално на всеки 3 удар ми прескача сърцето, какво ги отключва тия неща не знам. Писна ми вече.

# 430
Аз пък със свръх желание да работя през деня.Вечер съм скапана но доволна от направеното.Много добре ми действа и затоплянето на времето.Започнах и по активно вечерно каране на колело.

# 431
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=841452.0;topicrefid=16
Дано ви е полезно  Simple Smile Прегръдки на всички ви  Hug

# 432
Нефертати, за какво се разправя (разправяло) там. Май е изтрита темата.

# 433
Ооо, не знаех, че е изтрита. Потребителката подаряваше/продаваше Ривотрил. Дори я посъветвах да си сложи това заглавие, защото така има по-голяма вероятност да се помогне.

# 434
Аха, мерси Hug
Сега мога да спя спокойно, че знам за какво е Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт