ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 886
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм много добре здравословно, но сега НЕ чакам другата седмица да ми дойде. Стискайте палци с мен
Ами ще стискаме то е за хубаво.Ако не сега то пък другия месец.

# 571
Али, идвай кебапчета има. И тортички има Heart Eyes

Брех, че и аз съм от 4 юни на море. То силно казано - на конференция в Бургас, после в Слънчев бряг. Цяла седмица ще се мотам Crazy

Момичета, няма страшно, като дойде пътуването, мислиш за настаняване, ресторанти, къде ще е плажа и другите мисли и симптоми се отвяват на някъде Hug

# 572
Ама как така ,планинарке ще изневеряваш с море?!

# 573
Оооо аз така съм се настроила за море че забравям за всички лоши мисли.Само ме притеснява да нямам пак нови странични ефекти от пустото му лекарство.Тъкмо си пооправих и стомаха.Ама квото стане.Ще имам време поне да звъня на ПС преди да тръгна.

# 574
Надявам се някой, който има правомощия да вижда ай пи адресите, да потвърди, че аз и irenaz не сме едно и също лице. Явно просто не можете да приемете, че някой може да не е съгласен с вас и да има различно мнение.

Изглежда тук сте някаква затворена общност и всеки, който не приема изразеното мнение на постоянно присъстващите в темата, бива заклеймен. Част от вас дори не си правят труда да прочетат и осмислят написаното,  а действат първосигнално, сипейки някакви безразборни думички. Enyo се застъпва за alinnna, а в същото време твърди, че не иска да го категоризират като "болен" и да го инвалидизират. Странно противоречие, но разбираемо донякъде предвид, че сте приятелки.

Това, което видях аз, беше една жена, която иска да успокои друга, като й казва, че не е безнадежно болна, а не, че няма проблем. Да, проблем има, но е разрешим и трябват усилия, за да се справи човек.  После всички форумни приятелки се нахвърлихте на irenaz, защото се е опитала да помогне и да успокои един и без това отчаян човек.

И не видях никакво неглижиране и подценяване на проблема, който тревожи част от пишещите тук, а просто окуражаване, че не всичко е изгубено и има решение.

Единствената злоба тук идва от Вас alinnna. За мен не се тревожете, вече ме е приел един от най-добрите психотерапевти в страната, а Вие се погрижете за собственото си психично здраве и равновесие преди да се опитвате да помагате на други.

Не ми отговаряйте, няма да участвам повече в дискусията Ви, тъй като е изгубена кауза. Пожелавам на всички да успеят да намерят сили и да се справят с това, което ги тревожи, каквото и да е то.

За съжаление всичко, което сте написала е вярно. Проблема е ,че за "затворената група" е по важно да се пият лекарства (не ги отричам ,но не мисля, че това е единственият шанс) и да се живее що годе добре ,а не да се опита и без лекарства и да живеят още по добре. Аз съм пила ТРИ години АД и ги спрях само за 10 дни. И ето 1 година след това живея един нормален живот. Едно от нещата, които ми помогнаха бяха постовете на Мария 7787 ,не на Алина ,Еньо и т.н.
Аз от сърце им пожелавам един ден всеки да намери сили и вяра в себе си за да може да продължи живота си без АД. Единственото ,което тук в този форум не мога и НЕ ИСКАМ да приема е че влизайки нов човек в темата ,търсейки съвет в повечето случаи бива съветван ,че трябва да потърси лекар който да му предпише "нещо". Аз първите два пъти съм била без "нищо".
Надявам се ,че такива като нас са помогнали поне на един човек.
Благодаря на Господ ,че не съм попаднала на "психолог" като Алина.
На теб желая успех в терапията

Последна редакция: сб, 23 май 2015, 08:36 от irenaz

# 575
Аз лично преди да започна да взимам ад четири години се лекувах, така да го кажа, с алтернативна медицина. Правех тес и много четях. При мен лично нещата много се влошиха след смъртта на 29 годишната ми приятелка, която почина от рак на гърдата. Така, че аз лично бих посъветвала първо да се опита всичко друго, и ако няма резултат тогава медикаменти. Но наистона има състояния, които не могат без лечение. Не се карайте момичета и момчета, тук сме да си даваме морална подкрепа и съвети. Моля, който е успял да спре ад нека сподели как го е постигнал, как се е справил, какво му е помогнало. Дайде да си помагаме, а не да се нападаме

# 576
Аз лично преди да започна да взимам ад четири години се лекувах, така да го кажа, с алтернативна медицина.

---------------------------------------
Това винаги е била и моята идея ,но ако се върнеш и прочетеш всички мои постове ще видиш как всеки път ме нападат. Не разбираемо за мен !?!
Съгласна съм ,че има случаи когато трябва да се взимат АД ,но е и много важно че ти самият трябва да си помогнеш. Защото факт те сами по себе си не правят чудеса - доказателства в този форум хиляди. Най важното в този случай е да осъзнаеш ,че всичко ти е в главата и реално физиологичен проблем НЯМА. Трудно е никога не съм отричала ,но в никакъв случай не невъзможно.  Успех и на теб

Последна редакция: сб, 23 май 2015, 14:11 от irenaz

# 577
Мими, по принцип АД от този вид не предизвиква много странични ефекти, но все пак си е по-добре да започнеш от рано. Аз пък се притеснявам, че се записахме от 3 юли. не ми се мисли какви жеги ще са в Мармарис. По принцип обичам жегите, но сега като, че ли ми идват повече.
Галка, защо не пишеш? Какво стана?
А пък нашето щуро Джери наслагало едни снимки по пътя на Ботевата чета, направо да му завиди човек.
Бубалече, и аз бях 7 години без лекарства и се лекувах с холотропно дишане и автогенен тренинг, но след като почина съпругът ми  се обезкуражих, та избрах по-лесния начин. Понякога не ти стигат силите да преодолееш някой неща без помощни средства. Добре, че си обожавам професиите и ми запълват времето, а и приятелят ми и детето и родителите ми ме крепят,иначе и АД едва ли щеше да ми помогне. Така, че всеки сам знае себе си и празнословията са излишни. Ти сама избираш кой е твоят начин-никой не може да ти го наложи.
Само, че ми се стори, че си писала, че се лекуваш и с ксанакс. Предполагам знаеш, че не трябва да се пие повече от 3 месеца.

# 578
Алинка не съм на ксанакс на ривотрил съм, но в минимални дози и не редовно. Моята терапия е сутрин есциталопрам 10 мг вечер флуанксол. Ривотрила е от 0,5 по половинка. Не знам чесрно казано, ислам да ги спирам аз като съм си вкъщи дори ме ги пия дори понякога, но страха пак да не се върна в началото ако ги спра мапълно ме побърква.

# 579
Ако трябва да съм честна, ако не ходех на работа-нямаше да прибягна към лекарства, но през учебната година допълнително преподавам и философски цикъл и руски и по цял ден снова от работа на работа и не мога да отделям внимание за себе си, за да се занимавам с алтернативни методи.....А по принцип щом приемаш АД под наблюдение на лекар, вероятно той ще ти каже дали вече е време да ги спираш. Не е задължително да се върнат симптомите ти. както казах, след първия прием на стимулотон /около 6 месеца/ после 7 години не съм пила лекарства. При мен рецидивът се получи от пост травматичен стрес.

# 580
Аз прибягнах до ад, защото много се влоши състоянието ми. Включително мисли за самоубийство. Пишех прощални писма на близките си. Бях адски зле. Сега се чувствам добре. Макар и с помощта на ад боря част от страховете си

# 581
Да, в такива случаи е доста трудно да си помогнеш сам. Затова ти казвам не ги спирай на своя глава, а се посъветвай с лекуващия си лекар,защото рецидивите са по-мъчителни. точно когато си повярвал, че си добре и , че си се отървал от ПР и изведнъж те връхлита като буря  Sad

# 582
Здравейте, аз съм на Рексетин ,но май го няма в аптечната мрежа.Как става преминаването към др. антидепресант?

# 583
Здравейте, аз съм на Рексетин ,но май го няма в аптечната мрежа.Как става преминаването към др. антидепресант?
По назначение на лекуващия психиатър

# 584
Да знам , че каквото каже лек.лекар, но се надявам от вас на информация.

Общи условия

Активация на акаунт