ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 867
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
Възможно е лекуващият ти лекар да ти изпише ксетанор, защото е със същата активна съставка и най-лесно става замяната с него и не се налага да изчакваш седмица за да се изчисти организмът ти от другото АД.

# 586
Алина, благодаря за отговора.

# 587
За нищо!  Hug Дано да имаш подобрение.

# 588
Трада, на мен психиатърът ми смени АД по схема, от ксероксат на оропрам. 4 дни беше схемата (нещо сутрин едно от старото, вечер половинка от новото, после се увеличаваше новото и намаляваше старото), не си спомням нещо страшно да стана, нормално мина. При Еньо си спомням, че беше друга схемата.

Али, ми бях  Crossing Arms С кола ooooh! Аз с кола на туризъм ooooh! Чувствах се като кифла. Видях една групичка на Околчица, с ранички, тръгнаха да слизат към Враца, ми аз веднага с тях щях да тръгна. Леле как им завиждах.
Вие май сте абитуриенти, нищо не казваш Wink

И днес си отидох да си начеша крастата пеш на Витоша. 5 часа Crazy.

# 589
Не сме. Той е в 7 клас. И те имат матури. Аз пък най-обичам на туризъм с кола-инак хич ме няма  Mr. Green Mr. Green

# 590
Трада, няма ли да го пускат пак или са го спрели завинаги, имаш ли повече информация?

Възможно е лекуващият ти лекар да ти изпише ксетанор, защото е със същата активна съставка и най-лесно става замяната с него и не се налага да изчакваш седмица за да се изчисти организмът ти от другото АД.

Али, а знаеш ли кое лекарство е по-изчистено и по-добро - ксетанор или рексетин? Аз от години съм все на ксетанор и черния дроб дава на заето и се чудех ако сменя с рексетин ( ако го пуснат де) дали ще го облекча. Иначе пия минимално количество ксетанор - 1/4.

# 591
Милинка, ксетанорът е най-изчистен. По принцип АД от групата с активно вещество пароксетин са си доста агресивни. Аз съм коментирала, че от ксетанор съм получавала халюцинации....но все пак от пароксетините е най-поносим. Аз, по тази причина, колкото и да ми се е налагало да пия АД прибягвам към сертралинови, защото са най-щадящи и са едни от малкото разрешени за деца над 6 години.....Рекситин е същата порода, така, че вредата/ползата е една и съща. Просто организмът реагира и на добавките.......повтарям се, но съм коментирала, че стимулотон и золофт ми влияят напълно различно, независимо, че са сертралинки.....

# 592
Милинка, ксетанорът е най-изчистен. По принцип АД от групата с активно вещество пароксетин са си доста агресивни. Аз съм коментирала, че от ксетанор съм получавала халюцинации....но все пак от пароксетините е най-поносим. Аз, по тази причина, колкото и да ми се е налагало да пия АД прибягвам към сертралинови, защото са най-щадящи и са едни от малкото разрешени за деца над 6 години.....Рекситин е същата порода, така, че вредата/ползата е една и съща. Просто организмът реагира и на добавките.......повтарям се, но съм коментирала, че стимулотон и золофт ми влияят напълно различно, независимо, че са сертралинки.....

Али, значи ако ще сменям хапчето трябва да се насоча към нещо друго, а не пароксетин....Преди години ме пробваха със валдоксан ( беше кошмар) , после някакъв трицикличен ( не си спомням името - и с него бях зле). Това което най-добре ми действа са с обратно захващане на серотонина тоест с активно вещество пароксетин.
Ще събирам кураж да пробвам сертралинови, че то не може да се кара години все на едно, дроба се бунтува  Sad Естествено най-добре е да не ти трябват никакви, но къде ти такова щастие....

# 593
Аз отдавна се надявам валдоксана изобщо да го забранят. Това чудо за един месец може така жестоко да скапе черния дроб, че не ми се коментира. Ами виж, ако пароксетините ти действат добре-недей пък да скачаш на друг.  Сертралин също е с обратно захващане на серотонин , но пък всеки организъм си реагира по свой начин.....като цяло ксетанор е доста евтин и един мой близък пси ми каза, че към него организмът се адаптира най-лесно, та ме беше обявил за извънземно, че реагирах така зле. Така, че може на теб да ти влияе добре.  Hug

# 594
Здравейте и от мен. Ами какво да ви кажа, ходихме при детски психиатър, не мога да кажа още отзиви, че резултат няма още. Напълно отрече илачите на варненския психиатър. Каза да продължим с хомеопатичното, като го увеличи двойно, след 1 седмица да се чуем. Засега ефект нулев. Иначе при мен аритмията се влоши, ще трябва да отида пак на кардиолог, но го знам какво ще ми каже. Иска да си правя онова, дето ти вкарват през вената на ръката нещо и оглеждат кръвоносните съдове, а няма смисъл да си правя, щото съм си правила такова изследване но неинвазивно и няма нищо на съдовете, ама той си знае неговата.

# 595
Гале дано скоро да видиш ефекта

# 596
  • Varna
Здравейте!
Обръщам се към все с молба за помощ. Мой приятел страда от страхова невроза. Според него би му повлияло добре да поговори с човек, переодолял това състояние. Ако имате възможност да отделите малко време ще ви бъда безкрайно благодарна.
Пишете ми лично съобщение, за да не спамим излишно темата.

Благодаря предварително!  Hug
Пожелавам ви лек и усмихнат уийкенд!   bouquet

# 597
Защо приятелят не пише тук съвсем спокойно. Страховата невроза или паническото разстройство и на мен са ми проблем, тъй че давай тук! Hug

# 598
Fluffy, значи има ПР. Ходил ли е на психиатър? Има хора в темата, които твърдят, че са се излекували. Но за това, според мен, е най-добре лечението да протича с лекар. Успех на твоя познат Hug И защо на лично, за нас всички ще е добре да научим за напълно излекувал се, начини, преживявания Hug

Гала, как сте  Hug И двете  Hug

Всички си траете! Трябва да сте добре Hug
Някой от Бургас да е и да иска да изпием по биричка или винце там. Ще се мотам 4-5 дни в Бургас, после в Слънчев бряг?!
Аз ще си сипя бяло винце за успешната седмица.
Лека вечер Ви пожелавам Hug

# 599
Здравейте аз днес също отидох на психятър . При мен се получи страх паник акаки и страх от смърта и от това да не се случи нещо с децата ми . Всичко се отключи от нещастието ми да попадна на доц Тюфекчиева която ми направи аблация на ендуметриума за да ми намали цикъла .Много добър лекар и в крайна смедка ме направи стерилна при това може и да се стигне до хистероктимия. Обиколих след това много Софийски лекари ходех и в Плевен и всички ми казаха че съм имала един полип който можел само да се отстрани и да се преключи .ВМайчин Дом София се нагледах на мезерия и лошо отношение на сестри и ликари никой никакво обяснение не ти дава . Преди хистероскопията Тюфекчиева ми каза че ще махне каквото има в кухината на матката и после ще съм на хапчета .Но после ми каза абе  ще коригирам цикъла ти .Доверих и се и това беше най голямата грешка в живота ми .Страха ми от хистероктимия  ме погуби чуството ми че съм по малко жена че ще настъпят промени в тялото ми ме побърка . Повече никога немога да имам деца а съм само на 38 г. От 10 месеца съм ни жива ни умряла паник атаки сърцибиене ужас .Ходих на психятър преди 5 м изписаха ми ривотрил и Ексел е още по зле станах исках да хвърля от някъде .Започнах да имам още по силни симптоми на атаки тревожност и какво ли още не .Спях лекарствата но немога да се справя с това просто бавно и сигурно се погубвам .Всичко се отрази и на семейството ми .И МАМ ПРЕКРАСЕН МЪЖ който ме обича но аз просто се затворих в себе си .Нищо не ме интерсува вече загубих живота си .Незнам от кога не съм се засмяла не съм изпитала радост.Искам да заспя и да не се събудя .Изчетох всичко за аблацията в фейсбук има страница на жени от америка претърпели такава процедура всички свършват с махане на матката тъй като настъпват силни болки . Извинете ме за дългия пос т.Та така сега пак ще почвам антидепресанти и незнам как ще се чуствам .

Общи условия

Активация на акаунт