ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 925
  • 783
  •   1
Отговори
# 525
Явно в коментарите си от 2014 лъжеш тогава, където си писала, че 3 години си пила АД.....не вярвам да си си ги самоизписала  Joy Човек като реши да слъгва,трябва да помни какво е говорил.  Ами и депресията и ПР са психични заболявания. Колкото и да не ти се иска да си го признаеш ПР не е в регистър на страдания, а на заболявания.

Това, че съм пила АД не означава че съм ходила на психиатър. Беше ми предписано от невролог. Моля да не ми преписваш неща ,които никога не съм казвала. И престани да се чувстваш длъжна да ми отговаряш

# 526
Не се чувствам длъжна да ти отговарям. Правя го от психологически такт и солидарност. Иначе ще си говориш сама, а това е сериозен признак  Mr. Green Пък и нали мисията на временните ти влизания е да разбуниш духовете. Как ще оставя мисията ти без резултат  Joy

# 527
Хора няма нужда да се ръчкаме, всеки има право да си дефинира състоянието според това как се чувства. Най важното е да се оправим, за да можем да видим пълноценен начин на живот, защото е факт, че случващото ни се ни пречи понякога, да изживеем пълноценно важни мигове от живота ни.

# 528
Като гледам за пореден път има заяждане в тази тема защото на някой нещо не му е харесало. Затова скоро ще си пишат 2-3 човека вътре....нищо ново и полезно не научихме от тези писания.  Joy

# 529
Значи депресията било заболяване, а ПР не?!!  Shocked

Странно Irenaz, откъде го чу това?

Не е зле да посетиш психиатър, не заради себе си (щом казваш че си добре), а за да ти изнесе лекция кое се счита за заболяване и после се изказвай.

# 530
Бубалече, то май и постоянно да влизаш за да провокираш и дразниш хората и да си вечната опозиция е също заболяване. Това е маниер на Иреназ. Когато пиеше преди година АД беше много добра и мила. Явно спирането на АД и се е отразило зле и влиза тук ,колкото да се заяжда и да демонстрира колко е "велика"  Laughing Така, че не се връзвай, ние сме и свикнали. Ще си начеше крастата и пак ще зачезне  Joy

аз за себе си съм много доволна, че успях и най вече устоях да не пия АД. Въпрос на воля .... Да се заяждам ме предизвикваш ТИ
Мисля,че като психолог би трябвало да знаеш че не трябва да насаждаш още повече страхове на хора с ПР ....

# 531
Е то щото много важно дали е заболяване или не е. Важното е как се чувстваш, аз отдавна съм спряла да се доверявам диагнози. Като ти кажат например здрав си нищо ти няма, а ти не си добре, много важно, че нямаш диагноза или обратното.

# 532
Накарай психиатрите да го изтрият от регистъра, не съм го вписала аз. А и при нас преди идваха доста клиенти, които са били хоспитализирани за ПР.
Не е нужно да се трие, класификаторът обхваща всичко,
просто разликата между невроза и психоза е елементарна.
Колкото до хоспитализация, поради класическо паническо разстройство - за първи път чувам за такъв прецедент, струва ми се, че има някаква грешка в информацията ти.
Хоспитализират се хора с висок суициден риск или асоциално поведение, включващо агресия.

# 533

Хайде прочетете си малко информацията, после коментирайте...Има паническо разстройство вписано в Международната класификация на болестите и се води болест, наред с още редица други. Ето ви и кода: F41.0   Паническо разстройство [епизодична пароксизмална тревожност].

Ако ви интересува цялата психиатрична рубрика,ето търсете и си избирайте:

http://ncphp.government.bg/mkb10.html?action=word_search

# 534

Хайде прочетете си малко информацията, после коментирайте...Има паническо разстройство вписано в Международната класификация на болестите и се води болест, наред с още редица други. Ето ви и кода: F41.0   Паническо разстройство [епизодична пароксизмална тревожност].

Ако ви интересува цялата психиатрична рубрика,ето търсете и си избирайте:

http://ncphp.government.bg/mkb10.html?action=word_search

Явно се чувстваш по добре като си мислиш че си болна ?!?!
Защо тогава като това е толкова "неизлечимо" има толкова много хора ,които са преминали през това и отдавна са забравили .... Защо го слагате в една категория с психичните заболявания ?!?! При психичните заболявания хората пият цял живот лекарства и пак водят един нормален социален живот ,а тук става въпрос само за тревожност. Но ако така се чувстваш по добре като болна ,ок.Но моето мнение, че ние не сме по различни от всички други ,само сме по чувствителни

# 535
Както и депресията, така и Паническото разстройство често водят до временна нетрудоспособност. Имахме клиентка, която беше хоспитализирана за месец, защото беше като парализирана и постоянно имаше хипервентилация-не можеше нито да работи, нито да се обгрижва сама. Диагнозата и беше паническо разстройство със силно изразена генерирана тревожност. Десинка, няма как да имам грешка в информацията си, защото тези хора са ми били клиенти. И изобщо не е вярно ,че трябва пациентът да е с висок суициден или хомициден риск и агресия. Това е много некомпетентно изказване. Тук в болницата мноого леките депресии посещават дневен стационар, а другите с по-сериозни душевни травми се хоспитализират. Иреназ , аз не съм психолог,нито психотерапевт на форума, така, че тук не съм длъжна да заблуждавам хората. Дори ми е съвестно, че убеждавам хората във външния свят, че това е страдание, а не сериозно заболяване.
Иреназ, никой не е казал, че е неизлечимо. Не си измисляй. Ти само дебнеш детайли за да заръфаш някого. Като си толкова здрава, защо си толкова вербално агресивна.

# 536
Както и депресията, така и Паническото разстройство често водят до временна нетрудоспособност. Имахме клиентка, която беше хоспитализирана за месец, защото беше като парализирана и постоянно имаше хипервентилация-не можеше нито да работи, нито да се обгрижва сама. Диагнозата и беше паническо разстройство със силно изразена генерирана тревожност. Десинка, няма как да имам грешка в информацията си, защото тези хора са ми били клиенти. И изобщо не е вярно ,че трябва пациентът да е с висок суициден или хомициден риск и агресия. Това е много некомпетентно изказване. Тук в болницата мноого леките депресии посещават дневен стационар, а другите с по-сериозни душевни травми се хоспитализират. Иреназ , аз не съм психолог,нито психотерапевт на форума, така, че тук не съм длъжна да заблуждавам хората. Дори ми е съвестно, че убеждавам хората във външния свят, че това е страдание, а не сериозно заболяване.
Иреназ, никой не е казал, че е неизлечимо. Не си измисляй. Ти само дебнеш детайли за да заръфаш някого. Като си толкова здрава, защо си толкова вербално агресивна.

Ама ти отново си позволяваш да ми приписваш неща ,които не съм казвала. Къде прочете ,че "съм много здрава"
Може би проблема е в теб!?! Доколкото си спомням онзи ден когато писах не беше до теб и също така нямам спомен да съм нападала някого. Но тук в този форум има трима човека, които си мислят че знаят всичко и трябва всички да са съгласни с Вашето мнение иначе отиват в графа "агресивни ,некомпетентни и т.н"
Това е обществен форум за ВСИЧКИ
Дали ти не си агресивната ?

# 537
Не не съм агресивна, при положение, че заяжданията и нелицеприятните случки стават когато ти влезеш, май няма нужда от коментар. О не, не държа мнението ми да е най-правилно. Все пак и аз съм човек и греша.  Mr. Green

# 538
Не не съм агресивна, при положение, че заяжданията и нелицеприятните случки стават когато ти влезеш, май няма нужда от коментар. О не, не държа мнението ми да е най-правилно. Все пак и аз съм човек и греша.  Mr. Green

Благодарение на теб ,обаче
И да появявам се рядко ,но не защото търся с кого да се заяждам а защото имам по приятни неща за вършене.
От моя страна това е последният ми пост към теб.

# 539
Като страничен наблюдател мога да кажа, че неприятната ситуация се получи, след като една от потребителките тук реши да покаже колко е компетентна  и съответно - колко некомпетентна е другата потребителка.

Госпожо alinnna, не виждам с какво помагате на хората, страдащи от това състояние, като им казвате, че това е болест. Да, Вие не сте форумен терапевт или психолог, но се замислете, че тук може би пишат и четат и хора, които именно Вие в реалния живот убеждавате, че паническото разстройство е страдание, а не болест.
Лично на мен би ми било много приятно да посещавам човек като Вас, за да потърся от него помощ.

Мисля, че Вие имате проблем с това, че вярвате и мислите едно, а Ви се налага да правите друго.

Общи условия

Активация на акаунт