Отговори
# 30
Не съм получила нищо на пощата си. Не разбирам цялата тази дандания, врякане и крякане. Чудо голямо. Как пък не бих хабила нерви за глупости.

Във всеки сайт, в който се регистрираш, пазаруваш и т.н винаги има опция с отметка- съгласни ли сте да получавате новини и реклами за в бъдеще. При регистрацията в този форум няма.
Някой на готово е взел майлите ни от базата данни и е решил да ги ползва за реклама, без да е искал нашето съгласие.
Не знам защо все още има хора, които мислят че щом става дума за Интернет, няма закони и правила.

Тонка не знам дали толкова спокойно би реагирала, ако си попълнила някъде домашния си адрес и изведнъж започнат да пристигат писма с реклама у вас.
Едно и също е. И в двата случая не си се съгласявала. И в двата случая става дума за кореспонденция с теб.

# 31
Разбира се, взимай го.

Да, губи си репутацията и кърви потребители.

Грешка 500.

# 32
Тонке, има хора със силна непоносимост към реклами. Моята се подсилва всеки път, когато чакам важен мейл, рефрешвам тъжно с лапа пощата, светва "Кутия 1" и откривам, че някой иска нещо да ми продаде.

Ами точно затова някои си имаме по много пощи. Служебните са девствени - в тях се получава само и единствено служебна кореспонденция. За нов работодател - нов мейл. Точка.
Имам поща за приятели и "по-официални" регистрации (сайтове на мобилни оператори, енергото и т.н.), имам и за регистрация по сайтове, за които си имам едно наум, че може да изтече информация - форуми, социални мрежи и т.н.
Абе, вие вкъщи нямате ли си отделни шкафове и чекмеджета за всяко нещо, или мятате всичко на едно място? Чак пък такава драма за някакви си реклами... newsm78
Между другото, да ви предупредя, че от приятелите по-големи душмани няма. Хора, които от години ползват електронна поща - и служебно, и за лични цели, така и не се научиха като пускат мейл до повече хора, да скрият адресите. Побеснявам, когато някой ми прати нещо интересно - я музика, я картинка, я нещо за четене - и видя отгоре наредени адресите на още 20-на човека. Ако ги бях събирала през годините, досега можеше да си направя бая голяма колекция от чужди пощи. От което пък си правя и извода, че някой като нищо може да има колекция с мои адреси. Crossing Arms

# 33
  • Другата България
Да, знам, но пък не допускам, че някой съвсем умишлено ще направи видим от 123456789 човека личния си мейл.
Затова и я попитах, защото за нея пък съвсем не предполагам, че ще си плесне мейла наяве.

Конкретно за нея не знам... но да знаеш що народ си плескат мейлите например в темата търся ел. книги и  ги зарязват да си седят там... дори не си правят труда да минат да ги изтрият по някое време. (Не казвам, че с Лиляна е случая е такъв, но много хора са крайно невнимателни къде си зарязват мейлите).
Предполагам, че е така.
Но мисля точно като Тони.
На днешно време навсякъде ти искат мейл за регистрация. И после започват да те обсипват с предложения и оферти за какво ли не. Триеш, чистиш, блокираш и така. Нима за всяка регистрация някъде си правите отделен мейл?

Във всеки сайт, в който се регистрираш, пазаруваш и т.н винаги има опция с отметка- съгласни ли сте да получавате новини и реклами за в бъдеще. При регистрацията в този форум няма.

Няма да споря, защото не съм сигурна, но понеже дадох пример с Дормео, когато се регистрирах май слагах такава отметка. А продължават да ме занимават......

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 11:52 от Merri_An

# 34
.....Недоволството от некадърността в управлението на сайта по принцип се излива в момента. Жалката политика и нескопосаните студентчета-диви лопъри.

Некадърността отдавна я приех и преглътнах, все пак не може всички да са гении, а явно тук още по-малко
ползвам само мобилна версия, а тя е поносима
Но тук става въпрос за злоупотреба и това е предмет на темата, а не поносимостта ни към рекламни мейли

# 35
  • София
Merri_An  - не, имам си един мейл, който го ползвам само за регистрации, всякакви.
Иначе имам сайтове, който им се радвам и си им искам спама, специално  отмятам или се регистрирам за техните  бюлетини. На другите отмятам, че не искам спам или ако ми дойде,  винаги има  линкове, че искам да се отпиша и да не получавам повече рекламни материали от тях и се отписвам... Единствения сайт, от който тотално не мога да се отърва от спам е фейсбук, в който някога имах неблагоразумието да се регистрирам и въпреки, че  съм изтрила колкото е възможно данните си,  замразила съм профила и т.н. продължават да ме спамят на кг.

# 36
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не си проверявам тази поща, от вас разбрах за мейлите. Да, и аз съм получила, сложих го в спам. Не пазарувам от този сайт и вероятно ще го направя само, ако предлагат стоките с над 70% отстъпка. Дотогава ще прилагам собствената си политика на игнор на всякакви реклами, защото не одобрявам търговските ламтежи на собствениците и превръщането на бг-мамма в онлайн магазин. Това пенкилерстване и бъркане от страна на милионери в паничката на обикновени хора ми е отвратително. Да, не е незаконно, но за мен е неморално. Все пак, и аз като всеки човек мога да бъда купена, така че, както казах...поне 70%. Дотогава ще си пазарувам от малките магазинчета и книжарници, а с намаление от издателствата.

# 37
Аз получавам бюлетини от форуми, в които съм се регистрирала много отдавна и от години не съм стъпвала там. Естествено, там също не съм давала съгласие за получаване на такива - просто в онези години нямаше такива неща.
Не ме дразнят, напротив, радвам им се, че още съществуват. Даже понякога от любопитство надничам да видя какво ми предлагат и все се каня да намина някой ден.  Laughing

# 38
  • Другата България
Merri_An  - не, имам си един мейл, който го ползвам само за регистрации, всякакви.
Иначе имам сайтове, който им се радвам и си им искам спама, специално  отмятам или се регистрирам за техните  бюлетини. На другите отмятам, че не искам спам или ако ми дойде,  винаги има  линкове, че искам да се отпиша и да не получавам повече рекламни материали от тях и се отписвам... Единствения сайт, от който тотално не мога да се отърва от спам е фейсбук, в който някога имах неблагоразумието да се регистрирам и въпреки, че  съм изтрила колкото е възможно данните си,  замразила съм профила и т.н. продължават да ме спамят на кг.
А мен точно оттам не ме спамят, не знам и аз как, но се оправих с тях. Grinning
Ама сега се замислих - Мегашоп, Фрамар, Емаг...ми спамят си ме.

# 39
Слава Богу, подминала са ме въпросните рекламки.
За мен лично е голяма хамалогия поддържането на няколко и-мейла. Толкова пароли и потребителски имена се изискват за всичко, че и без това съм достатъчно затормозена в това отношение.

Обаче и аз загрявам изключително бавно и не разбрах каква е драмата/мистерията с Лиляна... Някой по-схватлив, ще обясни ли в резюме.

# 40
Merri_An  - не, имам си един мейл, който го ползвам само за регистрации, всякакви.
Иначе имам сайтове, който им се радвам и си им искам спама, специално  отмятам или се регистрирам за техните  бюлетини. На другите отмятам, че не искам спам или ако ми дойде,  винаги има  линкове, че искам да се отпиша и да не получавам повече рекламни материали от тях и се отписвам... Единствения сайт, от който тотално не мога да се отърва от спам е фейсбук, в който някога имах неблагоразумието да се регистрирам и въпреки, че  съм изтрила колкото е възможно данните си,  замразила съм профила и т.н. продължават да ме спамят на кг.
А мен точно оттам не ме спамят, не знам и аз как, но се оправих с тях. Grinning
Ама сега се замислих - Мегашоп, Фрамар, Емаг...ми спамят си ме.

Вероятно си се регистрирала и тогава си дала съгласие да получаваш оферти и подобни. Може дори да си го направила автоматично без да четеш. Това е друго.
В случая става въпрос, че никой от нас когато се е регистрирал във ФОРУМА  бг-мамма , а не в КНИЖАРНИЦА, не е давал съгласието си да получава подобни търговски съобщения. Това се нарича непоискано търговско съобщение и е забранено от Закона за електронната търговия. На практика собствениците на форума са злоупотребили с личните данни с които сме се регистрирали във ФОРУМА за търговски цели, което е наказуемо.
Лично аз смятам да подам жалба в КЗП, ако до края на деня никой КОМПЕТЕНТЕН (защото Бубанка каза, че не е) не излезе да се извини, да обясни и да гарантира, че подобно нещо няма да се повтаря.

# 41
  • Другата България

Вероятно си се регистрирала и тогава си дала съгласие да получаваш оферти и подобни. Може дори да си го направила автоматично без да четеш. Това е друго.

Grinning Като знам каква съм шматка, все бързам и правя 100 неща едновременно, направо някъде може да съм го отбелязала автоматично.
Вече ще чета обаче.
Въпреки че като те гледам теб специално как се палиш ми се иска да те питам - имала си проблем с данните си или просто това ти е принцип?
Защото какво като някакъв сайт ми има мейла и ми праща ...нещо си? Ами ако пък точно от това имам нужда в момента и ме улесни в някакъв избор?

# 42

Grinning Като знам каква съм шматка, все бързам и правя 100 неща едновременно, направо някъде може да съм го отбелязала автоматично.
Вече ще чета обаче.
Въпреки че като те гледам теб специално как се палиш ми се иска да те питам - имала си проблем с данните си или просто това ти е принцип?
Защото какво като някакъв сайт ми има мейла и ми праща ...нещо си? Ами ако пък точно от това имам нужда в момента и ме улесни в някакъв избор?

За съжаление е от личен опит. Не точно идентичен случай, но съм много чувствителна когато някой ми ползва данните (независимо, че този мейл ми е само за интернет магазини и форуми) без мое изрично разрешение.
Но и въпросът е принципен. Този форум разполага с личните данни на стотици...

Преди доста време имаше подобен случай с абв пощата. Бяха продали мейлите на потребителите си за спамърски съобщения.

# 43
Все ми я тая, и да получа, няма да разбера, защото мейлите от бг-мамма с подходящия филтър от години заминават в папка "кошче" и не ми задръстват пощенската кутия. И рекламите не виждам, и пазарската кошница, и въобще малко неща могат да ме подразнят.

# 44
Скрит текст:
И то в теми, дори форуми които нямат никакво отношение.

Не заемам страна, но си е съвсем по темата и във форум, който има общо.

..., потребител на този форум, но с реклама на  друг форум, която е копирала почти съдържанието на писмото, което пращат тук от книжарницата.

По темата: всичко отива в папка spam, която трия директно с един клик. Не е редно да има такива реклами, но получавам толкова често и от други източници, че дори не мога да се учудя.

Общи условия

Активация на акаунт