Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 39 401
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Все още нямаме зъби.

Имаме 3 твърди хранения - сутрин - попара с натрошен сухар (не се дави младежът), на обяд - зеленчуково/месно пюре, следобедната ни закуска е кърмене + плод/плодово пюре и вечеря - каша с плод. Кърмя сутрин, вечер  и 1 път нощем.

Бебо не се дави от парчета храна, но не и дъвче - направо гълта като пате.

От буквално 3 дни пълзи, но вече успя да овършее цялата къща. По-късно започна да пълзи, но с часове напредва. Любимото му е да се изправя по мебелите и каквото докопа се гризе.   

# 226
Момичета, вече взех да се притеснявам. На 9 мес. , а не може да пълзи, не може да се изправя сам от легнало положение и да става.
Обаче за около 5 секунди може да стои прав без да се държи за нищо.Бута си проходилката , почти без помощ от мен.

Не се и изправя в кошарата, странна работа.
С първото дете изобщо не съм го мислила, но сега  newsm78

# 227
  • Стара Загора
Kalona , и ние не правим нищо от изброените, но аз не се притеснявам, защото виждам, че детето си се развива чудесно, просто всяко дете си е различно и това, че днес не може не е гаранция, че и утре ще е така Simple Smile за минутка и са научили нещо ново Simple Smile Ние се опитваме да се изправим от легнало в седнало от много време, но все още не е измисли начин и само се дърпа за крачола, но не става и не става - стигне до някъде и се откаже, но пък от седнало положение грам не се е мъчил..., но и това ще стане Simple Smile
Gwen , и нашата проходилка се превръща в Walker, но и аз не мога да си го представя както не е проходил и не стои стабилно да го пусна с нея - той ще се подпре и ще си разбие носа  Cry ... а като се замисля тя и продавачката каза, че според нея не е практично това нещо и почти никой не го използва.Мисля, че аз ще съм неговия Walker - много е доволен от мен и нямаме инциденти, а и много обича да ме ползва Simple Smile

# 228
Момичета, вече взех да се притеснявам. На 9 мес. , а не може да пълзи, не може да се изправя сам от легнало положение и да става.
Моя син така и не се научи да пълзи - направо си проходи. Не го мисли толкова, ако педи казва, че всичко друго си е добре.  Peace

# 229
Tyra Благодаря за анкетата   bouquet

# 230
  • Пловдив
За втори път давам риба и двата пъти имаше разтройство,не много а колкото да оцапа памперса.Дали е от рибата?

И при нас стана така от рибата. Twisted Evil

# 231
  • Варна
На мен пък много ми похвалиха уолкъра. И взехме такова чудо на промоция, а проходилката си я спестихме. Засега съм го прибрала в шкафа и чакам да му дойде времето.

# 232
Славян от 2 дни малко пълзи  Laughing още не мога да се похваля съвсем, но почти. Не се мъчи изобщо да се изправя сам, а като го оставя седнал бързо се килва нанякъде. Отказвам да се притеснявам  Crossing Arms Нооо проходилката му е любима, може цял ден да прекара вътре, не знам обаче дали е редно, след като не е усвоил все още самоизправянето  Thinking

И...другото ново - днес за пръв път не кърмих след пюрето на обяд  Blush най-после събрах кураж за тази стъпка. Дадох му 200г и си пасувах за докърмването, номерът мина успешно  Laughing

Кой е гласувал с над 800г твърда храна  Shocked

# 233
Славян от 2 дни малко пълзи  Laughing още не мога да се похваля съвсем, но почти. Не се мъчи изобщо да се изправя сам, а като го оставя седнал бързо се килва нанякъде.

Gaggi, a коментирала ли си с педиатърката.

Знам,че са много различни, например баткото ми на тези месеци проходи, но така и не се научи да пълзи.

Обаче аз съм много чувствителна към всяко забавяне, /понеже с големия имам проблеми с обучението -трудно помни, има дефицит на внимание, хиперактивен,проговори късно ...., да не изброявам/.
 И доста често при прегледите, като се започне как е минало раждането, специалистите питат дали е пълзяло детето. Тогава ми стана ясно,че трябва да пълзи и е важно за бъдещото му развитие.

# 234
И...другото ново - днес за пръв път не кърмих след пюрето на обяд  Blush най-после събрах кураж за тази стъпка. Дадох му 200г и си пасувах за докърмването, номерът мина успешно  Laughing
Браво, дано и днес мине номера.  Peace
kalona, моя син не пълзеше. Да чукна на дърво - нищо от изброените от теб не е имал - сега е първокласник и се справя повече от прекрасно (макар да се съмнявах в началото).  Peace

# 235
  • София
Пълзенето пък изобщо не е задължително.

# 236
  • София
И аз сьм на мнение, че пьлзенето не е задьлжително.
По-големите ми деца не са пьлзяли, нямат отклонения в развитието си кьм момента. Мими се опитва да трьгва да пьлзи, но още не й се получава. Не се сеща какво да прави с краката си.  Mr. Green
Цитат
Кой е гласувал с над 800 гр твьрда храна  Shocked
Гаги,
Майката на някое гладниче. Аз май се сещам.  Mr. Green

# 237
Здравейте момичета Simple Smile
Гаги, не мисля че имаш повод за притеснение, но  пък защо не пробваш без проходила - така ще стимул за пълзене, изправяне, трениране на рефлекси.
Тъй като с бебо сме ходили по всякакви лекари, ходим на рехабилитация( не по наше желание, а задължително) и споделям мнението на Калона, че пълзенето е изключително важно за развитието на бебето. Не е задължително( таткото и аз не сме лазили), но е много важно и всички специалисти( както български, така и чужди ) съветват стимулирането му по безброй причини- не само от физическа гледна точка.
Вики първо се изправи, после пропълзя. Не ползвам прохофилка, бънджи или други помощни средства . 

# 238
Бързо оздравяване на болните Praynig
Наистина е важно да се научат да дъвчат и гълтат,но при нас става май бавно или имам грешен подход.Когата я хвана навреме,че ще се задави и духам в лицето,взима въздух и гълта.
Да ви кажа ( да не съм се побъркала) забелязах два пъти от лявата страна на езика й,започва отзад до върха,като червена лентичка,която си личи много  newsm78
 Имахме ранен преглед при педиатърката,малката за три часа така се подсече,бяха и се поддули срамните устни,ужас беше вечер й много я болеше,аз се притесних да не е нещо друго,всички пудри,кремове против подсичане исушават много и не й сложих,лекарката предписа едно малко кремче и днес ,след един ден почти няма следа.Случи се след аканото от рибата.Extreeeeem,и аз съм сигурна,че е от рибата,докторката ми вика,че не било.
Добрата новина за 17 дни е наддала 300 гр ,глава и височина-същите.Забелязах,че харесва пюретата с домат и давам от тях през повечето време,пък и бисквитите с мляко помагат сигурно  Grinning
Също,защо от домашното кисело мляко и излизат малки пъпчици около устата,а от магазина ( взимам едно лабне,между сирене и кисело мляко е,като маскарпоне може би)нищо и няма?!Докторката каза,че ще свикне,ако е малко нещо няма нищо,ако е голям обрив тогава било проблем (вече не харесвам педиатърката,но тук и по-добра не мога да намеря).
За пълзенето,при всички деца е различно,може да има съвети в нета как да го стимулираш.Аз млада майка,с първо дете,не съм предполагала,че нещата се случват толкова бързо,зъби,лазене,ставане,падане....дойде всичко наведнъж като гръм от ясно небе.Аааа и докторката пита от къде са й синините,явно не може да се сети сама  #2gunfire

# 239
И моя син не е пълзял, има проблеми с развитието и при който специалист сме ходили все ни питаха това. Ние също мислехме, че не е задължително, но явно има някаква връзка. Никой не казва, че щом не пълзи детето задължително ще има проблеми, но явно оказва някакво влияние.

Общи условия

Активация на акаунт