Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 744
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Чилимура,може да има 7 зъба,но се справя само с бисквити и сухари и банан.От пюретата ,които са от 8 месец с едри частици веднага се дави,даже и от ябълка,а като се задави повръща веднага и ми става много тъжно  Cry  оставям и банан на парчета на стола за хранено,но не се сеща да ги яде

За втори път давам риба и двата пъти имаше разтройство,не много а колкото да оцапа памперса.Дали е от рибата?

# 211
Inchetoоо, не се шашкай - и Надя имаше одраскано последния път.  Peace
Момичета, принцесата ми е с пресипнал глас, даже почти без глас. Утре ще я водя на доктор. Сополи няма, но като се разплаче и потича нещо зеленикаво-жълто. Притеснявам се.  Cry

# 212
  • София
Инчето,
Дано вече си по-спокойна.  Hug
Деси,
Дрьпни с прахосмукачката и ще видиш дали има. Дано не е нищо сериозно. Капни й физ.разтвор, докато утре идете до ДжиПи-то да ги третираш с нещо гадовете.
Ние миналата седмица изкарахме един отврат грип. Прьв беше големият батко - 48 часа висока температура, после сопол и кашлица. Последните две още ги влаче. После Мими - сьщата схема. Накрая - ММ - сьщата схема. На Мими й се вьзпалиха и ушетата. Всичко това в седмицата, която тряьваше да ни е почивката. Добре че сьм свикнала, та не се панирах и успяхме да мрьднем насам-натам.
Оплаках ви се. Mr. Green

# 213
  • Стара Загора
Gwen ,  благодаря определено вече притеснението ми изчезна, благодарение на вас  Hug И около нас имаше много болни със същия грип, но ние се барикадирахме в къщи и успяхме да го избегнем, защото покрай племенниците ми разбрах, че е голяма зараза, но пък и минавал бързо, което е добре... за отрицателно време градината и яслата им бяха изпразнени...
Desy , дано да е нещо съвсем безобидно и бързо да ви оставя, да не ви мъчи  Praynig

# 214
Ceylin аз също се притеснявах като почне да се дави така и на мен ми повърна няколко пъти, но си мисля, че все трябва да се научи някак. Ходих на един курс за захранване тука и жената каза, че и да се дави все ще свикне в един момент и просто трябва да се научи. Аз забелязах, че на него му се гади, когато му попадне някое парченце по-назад на езика, но не се задавя в истиския смисъл на думата да му попадне нещо в трахеята. В един момент или го изплюва или го преглъща.

# 215
  • Стара Загора
И ние сме така имаме 8 зъба, но едвам с жълтъка се справяме дори.Като усети парченце и се надува да повръща, на него горе долу му свикна и сухарче се научи да яде, но всичко ни е много трудно.И маймунката усеща като му дам нещо за ядене, ако му дам дистанционно, черпак или каквото и да било го пъха в устата, на ако дам нещо за хапване не го барва и се дърпа назад с погнусена физиономия и се мръщи...много е смешен, но много ме ядосва, не знам така кога ще се научи да яде... а мисля след около седмица вече да взимам храна от кухнята.От там опита спаначена супа с пиле и много му хареса, но на кисела се мръщи и си яде кашата, но предполагам, е защото не е свикнал с вкуса му.

# 216
Ходих на един курс за захранване тука и жената каза, че и да се дави все ще свикне в един момент и просто трябва да се научи. Аз забелязах, че на него му се гади, когато му попадне някое парченце по-назад на езика, но не се задавя в истиския смисъл на думата да му попадне нещо в трахеята. В един момент или го изплюва или го преглъща.
Абсолютно съгласна съм, на децата трябва да се даде възможност да се научат да дъвчат.Баткото все го пазех и се давеше от не пасирана храна дълго време. Маги я оставям да се бори сама и вече може и филия сандвич да яде сама.Не мина без давене, но бяха няколко пъти до като свикне.Сега ако и е много голямо парчето просто го изплюва  Peace

# 217
От парченца храна и ние се давим, че и повръщаме чат-пат. Имаме 5 зъба. Например вчера му дадох праскови от компот, които бяха много крехки и само намачках и в КМ с бисквити-изплю  две лъжички и повече не поиска. След това дадох същата комбинация ( само, че с пасирани праскови), омети всичко. Ориз в пюретата слагам само смачкан с вилица ( при това кафяв пълнозърнест ориз), отначало му се повдигаше и накрая повръща, но вече не. Днес и попара дадох само намачкана-нямаше проблем  Peace Всичко с времето ще се получи, но това, че реагират първоначално така не мисля, че трябва да се отказваме и да даваме само гладко пюрирана храна.
И на мен ми се иска да си сверя часовника с  храненията, защото имаме 3 твърди хранения, и от всичко давам по 190гр. И АМ пие 2,3 пъти за денонощие, м/у 150 и 210мл. Сокове вече не давам, че не иска да пие вода тогава. Tyra, може ли нова анкета за брой хранения и количества ( твърда храна и мляко )?

П.С исках да питам и за памперсите, защото на малкия му слагаме 4+ Молфикс вечер около 23.00ч и сутрин в 7.30ч е мокър на корема над памперса.

# 218
Ние сме го докарали до 2 твърди хранения на ден и безброй кърмения и денонощно Crazy Дори да хапне стабилно пак си търси да суче, ама реших , че до 1г. ще я оставя да си цока на поискване, после ще видим.

Мен пък ми е интересно мислите ли да ползвате уокър? Маги ходи по мебелите, а вече може и хваната за една ръчичка да върви сравнително стабилно, та се чудя дали да не и взема  Thinking

# 219
Мики, моя позната ме отказа от уолкъра, било по-пододящо за проходили деца, защото постоянно колелата тръгват напред. Мен дори ме е страх, че ще забие нос с този уолкър, но може да има и доволни  Peace.
Бебка яде всичко и всякаква консистенция, пу-пу, да не я урочасам. Попара, овесени ядки, кус-кус, просо, не пасирано, вчера й дадох зрънца оризчета и тях си хапва  Crazy. Не знам, мляска нещо, дъвче ... А май понякога направо гълта... Аз кашите й ги правя горе долу на око в едни нейни панички, мисля че са около 200 мл, +/- понякога... На три твърди хранения сме, плюс два пъти 200 мл АМ. Вчера яде супа с праз Crazy. Дано хрдължава така нищо да не ми отказва, на мама се е метнала  Joy.
Аз давам и манго да си чеше зъбките в биберона за смучене, а днес ще готвя зелен фасул и ще й заделя малко...

# 220
  • София
Мусле,
голямо пикане пада през нощта.  Mr. Green
Пробвай само нощем да е с по-голям номер памперс.

Мики,
проходилката на Мими се превръща в това чудо Walker, не знам дали ще го ползва. Времето ще покаже. Сигурна съм обаче, че трябва да е стабилна, за да придвижва така. Сага голямо клатушкане пада.  Mr. Green

И аз да похваля Марчето, че дъвче. Гризе от филия без проблем, сдъвква и гълта. Каквото й подам - отваря уста. Много е отворена към опитване. Снощи й дадох парченценце сушено месо, да видя каква ще й е реакцията. Е, няма такова мляскане, озвучено с Ммммм. Искаше още, не й дадох, разплака се неутешимо....е, утеших я със сирене, но не беше същото и ме гледаше лошо.
Елси,
стана ми много смешно от супата с праз.  Joy
Като се сетя на нейната възраст батковците какви неща са яли, нея я пазя като принцеса с тези нови въвеждания на храни. Особено с големия не съм въвеждала толкова постепенно храните. По-накратко беше цялата история и не съм се вманиачавала толкова.  ooooh! Баткото ядеше филия с топено сирене за следобедна закуска на 10 месеца.  Crossing Arms Отказвам повече да я щадя. Започвам да й давам и от нашата храна. Не готвя със запръжка, така,че айдеее на манджата.  Crazy

# 221
Ooo Gwen аз отдавна минах на тая философия и свободно давам да яде от нашата храна!  Mr. Green Вчера картофени кюфтета на фурна и дадох и беше очарована от тях
Елси и мен това ме притеснява.  Thinking

# 222
Ами на мен ми е първо дете, но вече я захранвам от 4-5 месеца, а след две седмици почваме кухня. Не ми е правила реакция, да чукна на дърво, захранихме се и с глутена, яде жълтък, месо, риба, сирене и краве масло, то не остана Simple Smile И затова съм малко по-смела. И аз спрях да въвеждам нова храна по няколко дни и по няколко лъжици,а манджите ги правя без запръжка и без застройка. Супата с праз всъщност стана много вкусна  Crazy. Само за КМ се чудя да го въвеждам бавно на няколко дни, вие как го въведохте?

# 223
Здравейте!
Благодаря за подкрепата!  Hug
Бяхме на доктор. Каза ОВИ - баткото, таткото и Надя.  Rolling Eyes Само аз се държа (дано издържа).  Praynig
Тя и пресипна ужасно - ръмжи като мече, а приказва като баща ми и брат ми, когато се върнат от футболен мач.  hahaha  Joy Изписаха и едни хапченца за смукане - ще и ги правя на каша и да ги държи по-дълго в устата и АБ, който трябва да купя и давам, ако вдигне температура.  Rolling Eyes
Като се сетя и моя син ядеше филия, намазана с домашно сладко или домашна лютеница за следобедна закуска - на 10 месеца, а сега толкова изоставаме със захранването. Имаме само 2 твърди хранения - обяд - 40-50 гр. супа с натрошен 1/2 сухар и 200 гр. зеленчуково пюре (редувам жълтък и месо), след обяд - каша 200 гр. + 200 гр. плодово пюре (1 час по-късно). Имаме и 2 кърмения - 6,00 и 22,00 часа. Имаме и едно - полутвърдо-полукърмене - в 10,00. За момента се опитвам да я накарам да изяде 1/4 натрошен сухар с 1/4 сирене, малко масълце и около 30 мл вода и си досуква след това. Днес ми се получи (опити от начало на седмицата).  Peace

# 224
  • в Кошера
За желаещите - нова анкета.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт