Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 736
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
И Славян това прави с чашата  Joy
Gallizia точно така стигнах до 190г, мерси за съвета, продължавам натам  Flutter Само се чудя дали ще хвана границата между лакомията и нахранването, щото наш ганчо обича да си похапва Crazy

# 196
И Ники само гризе накрайника на чашата. Принудих се да давам вода с лъжица.

Децата в повечето случаи сами се отбиват. С каката разбрах, че е дошъл момента, когата една вечер искрено се зарадва на шишето с мляко.

# 197
оле колко много сте изписали , а аз сега се сещам да се запиша в темата  Laughing

# 198
  • София
Здравейте момичета, нещо хич не ми стига времето да пиша #Crazy Кажете какви чаши сте купили на мъниците, аз взех една с която моя бандит даже не иска да си почеше и венците, за сметка на това гризе всичко друго, което докопа. За цокането нощем и при нас продължава, според зависи настроението на господинът от 2 до 4 пъти на нощ Crazy Вече се замислям за отбиване, той си има 3 твърди хранения, сутрин-попара, кус-кус, плодово пюре с една бисквитка вътре. Обяд-пасирани супички, късно след обяд-каша. Иначе си цока на поискване. Суров плод съм му давала-ябълки, банани и круша. От месата съм му давала- пуйка, пиле, заек, телешко/него от 2 дни/. Пилешкото и заешкото са ми домашни и много ги обича на супички. Домат въведох към 9 месец-нямаше проблем. Сега мисля да му въвеждам и риба, онзи ден хапвахме на вечеря и той само седеше до нас на масата и се протягаше, чак на рев го изби да опита, ама не посмях да му дам.

# 199
Сейлин, амаранта не се втечнява, даже стои едно лепкаво, след като изстине, по-скоро се сгъстява, но зависи колко вода слагаш и колко гъсто го махаш от огъня Peace.Дано ТМ стигне и се върне благополучно този път Praynig
За преходните чаши, аз купих със силиконов накрайник, ми дъвче го, ама не се сеща да вдигне шишето, трябва да лежи, а тя почти не лежи, освен когато спи... Та започнах да й давам вода от капачката на шишето, то е разграфено с мл, олива се, дави се, но ще свикне, няма как... Аз днес накупих просо, финни овесени ядки, киноа и грис, утре ще папкаме нови неща...

# 200
Ще пробваме като го донесе.Благодаря,Елси стигнал е,сега се надявам да се прибере жив и здрав.Когато имаш дете,започваш да внимаваш за всичко свързано с живота и здравето си,даже се страхувам,защото сме двете по цял ден,да пия или ям нещо,което не съм опитвала преди.Все казвам на мъжа ми да се грижи за себе,когато е далеч,да се храни хубаво и т.н.

За чашата,преди два месеца купихме,но не може да свикне да пие вода от нея,не иска да смуче,или смуче по много малко,а тя пие по много вода и пак минахме на биберона,скоро пак ще я предложа Simple Smile

Ааа забравих да кажа,тази сутрин докато и сменях памперса си показа широката усмивка и какво да видя 7-мият зъб се показал,не мога да повярвам какво е това зъбеене ....после за какво не наддава  повече,то не стигат и зъбите,ами по цял ден не се спира,колкото и да я гледам все е със синина някъде

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 10:13 от ceylin

# 201
Здравейте!
колко пюре трябва да му дам, за да ми е чиста съвестта, че се е наял и да не предлагам гърда  Thinking
Моята мома от няколко дни яде по 240-250 грама.  Rolling Eyes Предлагам и първо супичка с натрошен половин сухар, а после пюрето. За сега и стига - да видим до кога, че напоследък започна по много да яде.  newsm78

Ааа забравих да кажа,тази сутрин докато и сменях памперса си показа широката усмивка и какво да видя 7-мият зъб се показал,не мога да повярвам какво е това зъбеене ....после за какво не наддава  повече,то не стигат и зъбите,ами по цял ден не се спира,колкото и да я гледам все е със синина някъде
Честито зъбче!  Party А колкото до синините - и Надя е така - само синини и цицини, чак ме е срам да изляза на разходка.  Rolling Eyes

Чаша с твърд накрайник ни донесе Дядо Коледа, защото не искаше да помирише шише, а трябваше да измисля нещо с пиенето на вода. От скоро пие по няколко глътки, но без помпата на чашата (не се сеща да смуче), а буквално и изливам в устата.  Crazy

# 202
  • Стара Загора
Здравейте мамита Simple Smile Аз не успявам много да пиша, но редовно ви изчитам и следя с интерес.
Днес бяхме на ДК и мерките ни са 9700гр - 78см. Но това, което ме притесни, е че ни сложиха последната ваксина срещу хепатит Б, но нашата сестра този път много се изложи и я сложи доста некадърно - под некадърно имам предвид, че моя юнак си стегна крачето и не я знам тя какво направи, но изхвръкна струя течност, която дори ми изпръска окото.Тя каза, че не е проблем, но не очаквам да каже и нещо друго де - та според вас да се притеснявам ли много, защото сега съм доста притеснена.Не ми стига това, че по принцип мога да се похваля с едно много спокойно дете, което снощи без никаква причина се събуди в 1ч. с неистов плач, който трудно овладяхме и така си се гушкахме до около 5ч. сутринта, а според мен нямаше болка и нямам представа какво се случи снощи и това също ме тормози, ами и тая ваксина, която не успяха да ни сложат цялата доза  Sad И така сега се чувствам доста подтисната ...
Ние с нашата неразливна чаша се мъчим от доста време - имам на Авент с твърд накрайник и на Нук с мек, но и от двете все още не може да пие вода, с тази чашка с мекия накрайник много си чеше зъбките, но само това - грам не смуче, а той пие по около 300гр вода на ден.И аз се надявам по скоро да разбере за какво служи в действителност Simple Smile

# 203
Мерси,Деси.

Може новата анкета да е:по колко грама твърда храна изяждат дневно юнчетата

Инче,консултирай се с доктор за случилото се най-добре.Един от страничните ефекти е плачът.Колкото по-големи са децата,толкова по-лошо понасят ваксините според мен.На нас ни предстои след няколко дни и ми става лошо като се сетя. Sick

# 204
  • София
Инчето,
Откьде точно изхвьрча тази течност? Между накрайника на иглата и спринцовката или преди самото пробождане на кожата? Консултирай се с някой. Понякога мед.сестра не е виновна, ако наистина детето е стегнало крачето поставянето на инжекцията се затруднява. Дано всичко да е наред и да са отминали тревогите ти!  Hug

# 205
  • Стара Загора
Gwen , течността изхвърча по време на самото инжектиране, аз затова казвам, че я сложи некадърно, защото при самото убождане той като се стегна и тя явно изкара иглата ли не можах да разбера какво точно стана.Аз още там видях, че имаше доста кръв на крачето, а снощи като му сменях лепенката видях, че има не само точица от убождането, а и резка от одраскването на иглата... абе опитвам се да мисля, че няма нищо ама вътрешно ми е свито сърцето... заради това, че не успя да ни сложи цялата доза, но се надявам да не е от голямо значение това, че изхвърча някакво количество...
Ceylin , той плака нощта преди ваксината, но за радост снощи си беше една нормална нощ с обичайните си на брой събуждания, но без плач.Така че се надявам да е било еднократно, което отдавам или че е сънувал нещо или на това, че имахме гости през деня и може да е бил урочасан...Дано няма повече такива нощи  Praynig

# 206
Inchetoоо  ваксинирането си е сериозна работа и много се съмнявам, че ако е станало нещо не както трябва ще си премълчат. Консултирай се с някой лекар все пак.
За количеството каша и пюре. Всеки месец като ходим на консултация и питам доки по колко трябва да яде малката. Та за нейната възраст - пюре и каша не повече от 200мл. АМ - не повече от 210мл. АМ тя повече от 180 някъде рядко изпива, но за кашите обикновено си ги изяжда, освен ако не са местни и и стигат. Май не трябва да им претъпкваме много коремчетата. За месото си мисля, че е нормално да ядат по-малко. Все пак повече засища. И аз да изям една пържола ще се наям по-добре от колкото от морковена салата   Peace
Чаша и аз съм и взела на авент с един накрайник като пластмасов е и е твърд. Нещо не се оправя с него, но скоро ще започна пак да го предлагам.
Елена още си няма нито един зъб   Sad  а като гледам някои бебоци и със 7 чак. Честито
И аз се присетих за просото и имам в нас. Много обичам, супер вкусна каша става с масълце и мляко, та днеска май това ще е яденето привечер. Принципно и сирене му се връзва много добре, но за вечер май е тежко да давам.
Вчера взехме буйки на КК и нямам търпение да излезнем с тях, пък ако иска на ръце извън количката да си седи на крака без да се пързаля само с този космонавт. И много симпатични бодита. Има в Н&М 3за2 броя, но вие сигурно знаете.

# 207
Incheto, и при нас видях, че веднъж беше станала драскотина от инжекцията, а не само точица. И аз мисля като chilimura, че са щели да реагират, ако е нещо сериозно.

# 208
Incheto, наистина и аз сигурно бих изперкала, нашата сестра също некадърно ги слага, трябва да й държа крачето, ама тя вече е много силна и много шава. И мен все ме е страх, ох, милата. Но реално като се замислиш, най-много да е хвръкнал някой милиграм, не мисля, че е кой знае какво, пък и те нали са сумати приема на хепатитните ваксини, мисля, че всичко е наред...  Hug. Сигурно го е заболяло бебо, но лошото е минало, хората като отказват ваксини, пък децата им са си ок, така че нищо страшно няма да стане на бебо, дори и да има минимален шанс да не е хванала ваксината  Peace.
И аз давах вчера просо, стана много хубаво, Чилимура ти пасираш ли го? Аз мислех на брашно да го правя, ама смятам че вече е голяма за каши и предложих просото сварено, изяде го, сега чакам да видя как се е усвоило  Mr. Green. Няма проблеми, само се надявам да се усвоява и непасирано, то не че като го разварих не стана почти на каша де... Днес за сл. Закуска ще дам грис. Нещо съм се вдъхновила и готвя какви ли не манджи за разнообразие  Crazy
И ние сме с буйки на КК, но тя не иска да ходи като я държа за ръце, сяда си, не знам период ли е или просто ще проходи като се държи за нещо друго  Thinking. Все ми викат, не е готова още, ама тя си врътка в кошарата, почна и проходилката да ползва, катери се по дивана, по мен, а като я хвана да ходим и сяда  Laughing.

# 209
  • Стара Загора
Благодаря за успокоението момичета  Hug И аз така си повтарям, че много родители отказват да имунизират децата си, а те са си здравички за радост, но е друго когато някой друг ти го каже.А моя беб така или иначе винаги много плаче като ходим на консултация, като ни види рошавата докторка - както самата тя се нарича Simple Smile и като му залепи студените слушалки и се започва с мощен рев докато не си тръгнем.
Още веднъж благодаря на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт