Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 733
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Шушулче, наистина зависи какво ще е времето юни месец, доста варира, което е странно за мен за юни месец Grinning
Според мен тези гащеризони ще ти свършат много добра работа. Нашето бебе си караше с такива, без да има отдолу нещо друго. Доста време беше по боди с дълъг ръкав и с ританка - памучни и леки. (има някои по-плътни, но не бяха удачни). Нищо друго, т.е. само на един кат. Постепенно минахме на боди по къс ръкав и чорапки.
Но и самото бебе ще си покаже дали обича по-хладно или по-топло. Личото ми мнение е, че не може новорено съвсем от малко да е по къс ръкав.
Леко раждане!

Домат и аз съм дала.

# 181
Елси,днес направих каша от кафяв ориз и накрая се втечни,въпреки,че в началото беше гъста.Стана ми криво да отиде в чешмата и реших да я добавя към спанака и картофа за обяд.С амаранта същото ли става?Днес таткото прави втори опит да стигне до Пловдив

# 182
Gaggi аз си мислех, за рибата, че ще пробвам да я приготвя.
Има един рибен магазин в Белите Брези - Солунска риба. Гледаме да си взимаме от там, уж са по- пресни и има наистина разнообразие. Мисля, че ако се свари добре няма да има проблем. Знам, че за бебенце не трябва да е само печено понеже може да остане някъде сурово.

Абе, какви забавления си намирате в тоз сняг?  Nature Snowman

# 183
  • Варна
Мери, аз съм в идентично положение като твоето с кърменето и също смятам да отбия до годинката. Още от сега съм се запритеснявала как ще стане. И питам и разпитвам познати и приятелки как са отбили. Моето непредставително проучване стигна до извода, че повечето деца около мен сами са спрели да цокат. Към 8-9 месец майките са започнали по малко да им дават АМ и в един момент са предпочели него пред кърмата. Други деца пък изцяло са отказали АМ и са минали на кисело мляко. Най-много се притеснявам за нощното кърмене. Имам доста кърма и на него определено му се суче. Майките с две и повече дечица как са се справили с отбиването, най-вече нощно време?

Мирче, тази зима съм виждала само един път сняг, който беше една педя. А толкоооова да го обичам....Вчера бях на разходка в Добрич. Ами там си беше един пролетен ден, само малко по-хладен...

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 11:21 от gallizia

# 184
Опаааа сетих се`ко щях да питам... Mr. Green
Тези, които сте приготвяли на дребовете си киноа, как по-точно им я правите и пасирате ли като се свари или става достатъчно мека за директно папкане?

# 185
Цамбур при вас с въпрос.
С термин края на юни съм и ме е налегнала треска за пазаруване, ама се чудя какво да взимам. Първото ми дете е зимно и там колебания нямах, но предвид преходността на месеца, се чудя гащеризони от този тип: http://bg.nextdirect.com/en/g30564s2 ще ми трябват ли? Бодита с дълъг ръкав ще ми трябват ли? На изписването как са били облечени бебешорите ви? С 1, с 2 ката? Шапки ползвахте ли?
Ми, май това са въпросите засега. Благодаря предварително на отзовалите се!
Здравей, аз не съм ползвала нито бодита с дълъг ръкав, нито ританки. Даже и почти не съм ползвала и бодита с къс ръкав. През цялото лято сме излизали само по памперс. Боди с къс ръкав слагахме само на вечерните и нощните ни излизания. Относно шапката малкия се е метнал на мене - не ги понася. Опитах се на няколко пъти да му я сложа, особено за морската почивка. Ама почва едно дърпане, едно реване и се отказах от нея. За изписването бяхме взели едно комплектче - съвсем тъничко и като се прибрахме и го разсъблякохме. Ние с мъжа ми решихме, че ще го каляваме от малък и така и направихме. Къпим се с хладка вода. Окъпахме го в морето на 2 месеца. Не го навличаме дори и сега през студеното време излизаме надолу облечен с анцунг и чорапки, а на горе с едно боди и горнището от анцунга или яке. И за наша радост до сега не е боледувал. Зависи какви нагласи имаш ти. При нас всичките ни бодита, който бяхме взели ни станаха малки без да са ползвани. Някой са обличани по веднъж, а други - изобщо и си останаха нови.

# 186
Благодаря ви за насоките! Помогнахте ми много!
Като си гледам снимките, съм обличала бебе на 20 дена по боди с къс ръкав (декември месец). Краят на март (на 4 месеца е била) сме излизали по разходки по боди с к. ръкав и тънък, летен суетшърт, дънки или джинси (аз бях по-дебело облечена този ден - корсаж, риза, пролетно-зимно яке).
А за изписването: тези комплекти с ританки, камизолки, бодита по 2-3 вида, са ми толкова грозни и посредствени, че нито с дъщеря ми, нито с това бебе ще взимам. По-скоро си мислих за боди риза и панталонки, ама е само 1 кат. Да ще взема и боди потник и ризка за всеки случай (ако е момче) и боди с д. ръкав и рокличка ако е момиче.
А за кърмачетата, да знаете, че моята вампирка сучеше по 2 пъти през нощта докато я отбих на 2 години и 1м Wink.

# 187
Здравей, Шушулче!
Отговорите на въпросите ти са доста относителни. Много зависи какво ще е времето тогава, каква е нагласата ти относно обличането на новородено.
Моето бебе се роди на 9 юни. Денят на изписването беше топъл, но моето виждане е, че новороденото трябва да е добре облечено. И така беше с боди с къс ръкав, гащеризон с дълъг ръкав, шапка, памучна пелена. Навън й беше добре, но колата беше така напечена от юнското слънце, че вътре не се дишаше. Съответно в колата махнах шапката и пелената, разкопчах гащеризона. На излизане пак сложих шапката.
Бодите с дълъг ръкав ползвах през цялото лято. Зависи къде живеете, хладно ли е жилището или горещо и т.н.
Дано съм била полезна.  Hug

Много съм съгласна. Надя е родена на 15-ти Юни. И трите дни в болницата бяха студени, дъждовни и ветровити (то в нашия град рядко няма вятър) и беше облечена с боди с дълъг ръкав и камизолка с дълъг ръкав, ританки и чорапки и и беше добре. На изписването беше както Gwen е писала, а за цялото лято може би има 15-ина дни, в които е била по къс ръкав и с чорапки (без ританки). Сина ми е роден на 5 Юли и почти не съм му обличала бодита с дълъг ръкав (освен в родилното и 2-3 дни след това) - лятото беше непоносимо горещо (+40).  Peace

Гаги, аз въведох първо пуешко, пилешко, заешко, след това риба.

И нашето педи каза първо месата, даже и свинско и после риба.  Peace

# 188
Да кажа и аз за дрешките. Момиченцето ми е родено на 27 Юни. Веднага след като се роди й сложиха боди дълъг ръкав и ританки- цялаа нощ ми рева явно от жегата, сновях с нея по коридора, че там беше по- хладно и там спа. На сутринта я разсъбляках и детето се успокои. На изписването бях взела комплектче за изписване с дълъг ръкъв ама то беше толкова топло, че я изписаха само с боди рокличка с къс ръкав, чорапки и тънка пеленка. Вкъщи по цял ден беше с къс ръкав и чорапки. Дълъг ръкав и ританки и слагах само вечерите за известно време. Та и според мен човек трябва да е подготвен за всякакво време, последните години толкова се измени климата.

Аз още съм въвела само пилешко, скоро мисля да дам телешко и заешко.

# 189
Аз пък родих на 27.05 и същия ден се изсипа такъв порой и стана студено и гадно и се зачудих дали съм купила правилните дрехи  Laughing
На изписването беше с боди с дълъг ръкав, клинче, жилетчица с къс ръкав , памучна шапка и увита в дебела поларена пелена.
В началото я държах по боди с дълъг ръкав и клинче , после като се затопли юли месец, само по боди с къс ръкав.

# 190
Както някой писа - толкова малки бебета не могат да регулират сами Т си и като си помисля колко безпомощен беше моят син в началото, никак не си представям да седи първите дни по къси ръкави.
Всеки си преценява.

# 191
В крайна сметка въведох пуешко  bowuu
И сега да питам - започвам да замествам обедното хранене - стигнала съм до 190г пюре и юнакът пак е гладен и докърмвам, колко пюре трябва да му дам, за да ми е чиста съвестта, че се е наял и да не предлагам гърда  Thinking

# 192
  • Варна
В крайна сметка въведох пуешко  bowuu
И сега да питам - започвам да замествам обедното хранене - стигнала съм до 190г пюре и юнакът пак е гладен и докърмвам, колко пюре трябва да му дам, за да ми е чиста съвестта, че се е наял и да не предлагам гърда  Thinking

Аз бих увеличавала с по 10 гр. на ден, Гаги. Днес бих дала 200 гр. Ако е гладен, утре ще му дам 210. И така, докато разбера колко грама го засищат. 

# 193
  • София
Вчера купих на Мими преходна неразливна чаша. Е, тя вьобще не схваща какво трябва да прави.  Crazy Crazy Само хапе накрайника. Joy

# 194
  • Варна
Вчера купих на Мими преходна неразливна чаша. Е, тя вьобще не схваща какво трябва да прави.  Crazy Crazy Само хапе накрайника. Joy

И моето беше същото, но сега вече яко смуче.

Общи условия

Активация на акаунт