Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 687
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
desi, много мило  Heart Eyes
Не знам как ще се справя, дните ми се изнизват като пясък между пръстите, толкова бързо, че не мога да си събера ума за организацията  Embarassed

# 586
Остава месец и една седмица и до нашия първи РД, но все още не съм започнала да мисля за каквато и да е организация, дори и идея си нямам как ще празнуваме, защото се "пека на друг огън". В ремонт сме, от месец сме при майка и татко. На 50 кв.м. сме четири възрастни и две деца - купон неописуем. А у дома е още по-голям ад - няма баня, няма дограма в хола, всичко е прах и мизерия, майсторите властват там. Планирахме до РД на Никола да се приберем у дома, но като гледам с какви темпове се движим, май ще си останем само с плановете  #2gunfire

# 587
Здравейте мами. Отдавна не съм писала, наистина не остава време, но сега Елена е при родителите ми и мога да се отчета.
Мики, можеш ли да разкажеш по-подробно как става номера с приучаването към гърне? Видях, че си писала, че с баткото до 1,6 годинка сте успели, а това ми е мътна Индия. Разкажи моля те за процеса. Какви са тези гащи?
Тези инхалатори за които говорите имат ли приложение и при големи деца?
И да споделя нещо което ме притеснява. Елена от месец странно си върти главата. Прави го когато е по-развълнувана. Говорих с педиатърката и тя каза да снимам клипче и да покажа. Снимах и след седмица ще се видя с нея, но исках и тука да питам дали някой има на идея какво е това. ММ се беше стреснал, но от скоро му се струва, че е нормално осъзнато движение. Когато той започне да върти глава, започва и тя. Но все пак ми е странно и притеснено.
Записах я на държавна кухня и яде нещата, нооо кво да кажа. На мене всичко ми изглежда еднакво и на вид и на мирис и са доста воднисти нещата. Еми не са като домашните манджи, но пък яде. Явно ще съчетавам нещата.
Около мене вече няколко бебета приятели станаха на годинка и партитата бяха супер приятни. Бебетата много се кефят едно на друго. Много са сладки, душиците. Живот и здраве съм намислила рождения ден да го правим в Борисова на полянка. Дано са напръскали против кърлежи до тогава, че сега ме е шубе да я пускам да се въргаля.

# 588
Чилимура няма рецепта, търпение и инат му е цаката.Като стана на 1,3 пробвах на гърнето и първите 3 дни имахме пълен успех (нито едно напикаване), но изведнъж се дръпна и повече не можах да го сложа на гърне....оставих го.На 1,6г започнах да го карам да пишка навън с племенницата (тя тогава беше на 4г) и вкъщи на тоалетната и нямаше проблем , но на гърне не желаеше да седне.След седмица заредих чантата с резервни дрехи и гащи и махнах изцяло памперса, първите дни имаше няколко аварии, но за седмица приключихме с дневния памперс!Имаше после в рамките на 1 месец разни проби от негова страна, т.е. да се дръпне и да не ми даде да го изпишкам, но като постоя мокър 2-3 пъти се отказа. Laughing
Само да кажа, че в началото не казваше беше си чисто дебнене, но и той свикна да стиска до като го поканя да пишка. Нощния го махнах на 2,5 г., до тогава пиеше мляко през нощта.
Инхалатора дори аз го ползвам като имам хрема, незаменим е за цялото семейство  Peace

# 589
Чилимура и Славянчето върти глава, според мен му е интересно. Прави го най-често на музика, пред огледалото и също ако възрастен му покаже. Не съм се притеснявала, но може да споделиш мнението на педката.
Ние пробвахме една частна кухня, яхния пиле със спанак. Хареса му на другарчето, ама той до сега нищо не ми е отказвал. Обаче после акото му миришеше ужасно на запръжка и мазно  Embarassed скоро няма да взема, пак аз готвя.

# 590
  • София
Манджата обсьждате. На мен дьржавната кухня много ми хареса. Ян Бибиян и Юначе пасти да ядат. Сега осьзнавам колко са им били брашнени основните ястия. ooooh!
Мими яде, явно и на нея й харесва. Усещам обаче, че вкусьт на рибата не й харесва. Дано да свикне.

# 591
Здравейте, отдавна не съм писала, но не остава време, по цял ден по парковете  Grinning. И на нас ни предстои скоро РД, вълнувам се, ще го празнуваме с приятелчетата й от махалата и после кръщене  Mr. Green.  Биха ни най-после 3тата ваксина от двойната, но само 6-валентната, но й се поду крачето и й се зачерви, денс ще я водя при педи, но лепенките кул пач вършат чудеса   bowuu Излезна ни 8ми зъб и гърлото все й беше леееко червено, не можем да я издебнем за тия ваксини  ooooh!. Сега й расте кучешки зъб и го чакаме да пробие, ама кога ли ще стане  Crazy
И ние сме на ДК, много съм доволна, манджите са вкусни и Теди ги хапва доволно. Аз не мога да й осигурявам такова разнообразие - всеки ден различни меса, риба, десертчета. Покрай кухнята е яла киви, свинско, дори и белтък в застройката, но да чукна на дърво нямаме реакции.
Последно бяхме 9, 8кг и 76см, скоро не сме я мерили, но хапва доволно пу-пу Mr. Green. Давам й само основното или супата и десерта, а за закуска й бъркам КМ с овесени ядки, просо, киноа, попара, кус-кус и т.н. Давам и плод между храненията и не виждам къде да сместя 3тото ядене от кухнята засега. Пие мляко сутрин и вечер и само обяда е без АМ или КМ.
Ходим за ръчички, стои изправена без да се държи, научи се да слиза от дивана, не стои и секунда мирна, всичко й е интересно. Не иска да прави боц, но пляска , като чуе пляскане, знае къде се слага шапката, реше ми косата с четка и други, така да се каже имаме общуване     Mr. Green
Мери, желая ви ремонта да мине по-бързо и на нас ни предсоти, по-скоро преместване, но ще видим за ремонта.
Чилимура, дано не е нещо сериозно с клатенето на главичката, сигурно й е интересно и ви имитира  Peace

# 592
  • в Кошера
Момичета, дайте идеи за анкета.  Hug

# 593
КМ не е ли след годинка? Вчера се разрових и пак се начятох колко тежко било и трябвало по-късно... ние си седим още на две заместени хранения и три кърмения, тъкмо мислех да замествам закуската и се разболяхме, та отлагам.
Утре сме на ДК и ще питам и педката, ама се чудя не е ли редно някакво млекце да има в тези заместени хранения  Thinking АМ или КМ..?

И Славянчето ходи подпрян с една ръчичка на дивана. Много ме радва да гледам как се развива, чувството е незаменимо  Heart Eyes
Вчера сам си пусна ТВ и случи на Планета и песен на Азис - леле какъв танц дръпнааа  Joy направихме му клипче, с татко му бяхме така  Shocked

# 594
Кисело мляко може да се даде на 10 месеца, ако до този момент детето не е проявявало алергии.

# 595
  • София
кисело мляко отдавна давам. В повечето манджи от ДК има АМ. Аз засега съм много доволна от ДК, всичко се яде. Чрез ДК съм давала вече риба, свинско, леща, ананас, боровинки и други.
Такова разнообразие аз не мога да им осигуря.
Ние предната седмица слагахме последната петвалентна, куул пач задължително лепя и не се е зачервявало мястото.
Някои питаше за почивка с децата- ходихме на Сандански, изкарахме си супер, децата се чувстваха прекрасно, да имаше как цял месец бихме останали, ама нямаааааааа Mr. Green Mr. Green

# 596
  • София
Мдаааа, поп-фолк песните са много предпочитани. И Марчето веднъж набара дистанционното, случи на Ивана....голямо пляскане беше, голяма радост. Общо взето ми е музикално отрочето.  Mr. Green

За КМ всеки си преценява. Аз вече дадох, май меше но 7-8 месеца, когато за първи път дадох. Предпочитам да е домашно или от млекарниците. На батковците дадох по-рано даже. Нито едно от трите ми деца не харесва АМ.  Crazy

От три дни започнах да давам по малко супа към вечерното хранене. Снощи изяде около 100 гр супа със сухар и около 80 гр КМ. Не виждам общо с нощното мрънкане и будене. Тук една комшийка твърдеше, че сигурно кърмата не й стига и затова се буди. Реших да я нахраня солидно за вечеря и да видя дали ще спи, е, не спа.  Tired

За анкета може да измислим нещо за храненето. Пак за заместените хранения или какво яде детето към момента.  newsm78

# 597
О, определено не се будят от глад нощем. Нищо не съм променяла в храненето, но преди се будеше по 4-5-6-7 пъти на нощ, а сега не.
И аз съм дала кисело мляко отдавна, може би като беше на 8 месеца.

# 598
Аз кисело мляко пробвах да дам миналата седмица (май Четвъртък или Петък беше  newsm78 )- не го хареса.  Rolling Eyes Към края на тази пак ще пробвам.  ooooh! А вие овкусявате ли го с нещо?
Някой давал ли е грис? И как го приготвяте?  Thinking

# 599
  • Пловдив
Деси, за най-лесно каша с грис има на дм /тяхната марка/, аз такава давах, сега опитват грис от кухнята Simple Smile
иначе киселото мляко аз правя с бебешки бисквитки от по-меките или плазмон /разтворимите/, или чичибебе Peace

Общи условия

Активация на акаунт