В момента чета... 37

• 48 790
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
На мен ми е интересна темата, макар и когато някоя книга започне много да се коментира да ме отблъсква за прочит /но това си е мой объркан рефлекс/ Tired 
Не коментирам книги, за да не настъпят много коментари...има случаи, когато книга, която "цял свят" харесва за мен е адски безинтересна и обратното. За мен всичко е до лично усещане  Peace Иначе никое отрицателно мнение не може да ме откаже от четене на книга, ако съм решила да я чета.

# 736
В предишната тема анкетата показа, че голям процент желаем да има повече дискусии и действително напоследък се получават. Не знам как е било преди (посещавам темата по-малко от 2 години), но за мен това е чудесно! Peace Продължавайте! Споделяйте смело ВАШЕТО усещане за която и да е книга, независимо какво е и дори и предварително да знаете, че ще е различно от масовото, не го потискайте! Не спирайте, много е хубаво!
Нели може би се е обидила, защото е усетила размахване на пръст по отношение на това, че не препоръчва книгата. Разбира се, че може и това да направи, това си е НЕЙНОТО мнение! Но все пак за мен цялостното усещане към дискусията не беше като скачане срещу мнението й, а интелигентно проведен разговор, всеки описа своето виждане и за мен беше много полезно. Hug
Нели, моля те, не спирай да пишеш, винаги ми е интересно да те прочета и да видя какво четеш!  Heart Eyes

# 737
Чета "100 години самота".
Крайно време беше да прочета тази световна книга.

# 738
  • София

Пиши как ти се е сторила после. Винаги ми е интересно да чета впечатления за тази книга /моето отношение е противоречиво/  Simple Smile

# 739
На мен "100 години самота" ми е любима. Но аз съм пристрастна към Маркес и неговия стил.

Аз все още съм на "Вила с басейн", бавно ми върви, защото нямам много време за четене напоследък. Малко ми е брутална на моменти, но ми е интересна засега. 

# 740
Съвсем в края на темата да се отчета и аз:

Чета „Гръцко кафе” на Катерина Хапсали, в началото съм още, но не съм впечатлена засега.

Преди нея бях в плен на „Мери Попинз” на Памела Травърз. Тази малка детска книжка ме очарова. Много ми хареса. Вълшебна и чиста, без да ми звучи наивно. С удоволствие ще прочета и следващите части от историята на необикновената бавачка.

Преди това най-сетне стигнах да прочета и „Нестинарка” на Кармен Мишу. Имам някои забележки към историята, но крайното ми мнение е положително. Няколко дни живях с историята на семейство Филеви, допадна ми изказа, езика. Въпреки многото болка и трудности, през цялото време усещах едно по-висше присъствие, докато четях. Тази книга доближава до Бог, за който вярва, разбира се. Така я усетих аз и се радвам, че я прочетох. Допадна ми много повече от другата книга на авторката, която четох – „Тангра и неговият син”.

Преди тези прочетох и „Разговор в катедралата” на Марио Варгас Льоса и „Преди да падне нощта” на Рейналдо Аренас. Вторият е по-автобиографичен, но в общи линии и двата представят последиците от диктаторските режими в страните си – Льоса в Перу, а Аренас в Куба.

Много ми харесва да чета дискусии за книги, жалко че в повечето случаи не мога да се включа. Съвсем скоро планирам да прочета поне една от книгите на Кох и ще се върна назад из мненията, за да прочета всички скрити текстове.  Simple Smile

# 741
  • Belgium
Лу, би ли могла да препоръчаш една от двете книги на Брансън "Как изгубих наивността си" и "Бизнес отвъд ограниченията"? Въпросът ми сигурно е глупав, но все пак ще съм благодарна на коментар  Hug. Дано само не бъркам, но мисля, че ти спомена скоро книгите му  Hug.

Вени, никак не ти е глупав въпроса  Laughing С две ръце препоръчвам "Как загубих наивността си" - това е всъщност автобиография на Брансън, която разказва за целия му невероятен живот на предприемач от старта на студентско списание в мазето на негов приятел, през оснваването на звукозаписна компания до огромния му брой бизнес начинания във всякакви сфери включително авиация, влакове, космически пътувания за частни лица. Има го и невероятно забавния му личен живот, както и опитите му да обиколи света с балон.

Втората книга "Бизнес отвъд ограниченията" е по-скоро съвети и примери от неговата практика към предприемачите.

Невероятен човек е за мен Брансън, от тези, които реално променят света, а и пише добре. Спокойно може да бъде направен мега успешен филм по неговите мемоари. За илюстрация, тук е облечен като стюардеса на откриването на нова негова авиолиния, защотo губи бас (ама вади крак)  Joy

И една по-нормална негова снимка:

Ако не бързаш, може на следващата среща да ти я донеса.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 12:11 от Лу

# 742
...

Преди нея бях в плен на „Мери Попинз” на Памела Травърз. Тази малка детска книжка ме очарова. Много ми хареса. Вълшебна и чиста, без да ми звучи наивно. С удоволствие ще прочета и следващите части от историята на необикновената бавачка.

....

Мери Попинз е една от най-най-най любимите ми книги!

Често се връщам към детските такива, когато съм в настроение. Най-често ми се е случвало да препрочитам Мечо Пух - цели 4 пъти, но виж сега как ми припомни с какво да се забавлявам Laughing

# 743
Нели, извинявай, ама нали затова е темата... за какво ще се оттегляш? Много..... Не искам да се обиждаме, но не очаквах такива реакции от теб Simple Smile

Тук се обсъждат книги, всеки е с различно мнение. Както каза Деси - един може да я хареса, друг не, трети да не я прочете изобщо, заради различните мнения и така нататък и т.н.... Да спираш да пишеш и обсъждаш, само защото не си харесала книгата и не я препоръчваш, а други са на друго мнение... и Нези и на нея да й е кофти, че не ти е допаднала, защото Тя ти я е препоръчала. Я се стягайте. Лигавите се  Wink

Точно това му е интересното. Човек от тези дискусии може да реши дали ще му допадне или не. Нали искате дискусии?! Какво се правите на интересни с няма да пиша повече... "Чета Червената шапчица, точка. Хареса ми, удивителен.". Много интересно. Няма да вляза повече в тая тема, за да чета такива "коментари" Wink Хайде по-сериозно, големи хора сме.  Peace

# 744
В унисон с ярката снимка на Брансън и за разведряване на темата, пуснах новата тема с една по-закачлива анкета. Wink Дано ви хареса и не ви отегчи с многото отговори, кратички са и бързо се отговаря. Със сигурност не съм се сетила за всички възможни места и пози за четене, но се надявам да ви усмихна... Wink

# 745
  • на североизток от Рая
Нели, извинявай, ама нали затова е темата... за какво ще се оттегляш? Много..... Не искам да се обиждаме, но не очаквах такива реакции от теб Simple Smile

Скрит текст:
Тук се обсъждат книги, всеки е с различно мнение. Както каза Деси - един може да я хареса, друг не, трети да не я прочете изобщо, заради различните мнения и така нататък и т.н.... Да спираш да пишеш и обсъждаш, само защото не си харесала книгата и не я препоръчваш, а други са на друго мнение... и Нези и на нея да й е кофти, че не ти е допаднала, защото Тя ти я е препоръчала. Я се стягайте. Лигавите се  Wink

Точно това му е интересното. Човек от тези дискусии може да реши дали ще му допадне или не. Нали искате дискусии?! Какво се правите на интересни с няма да пиша повече... "Чета Червената шапчица, точка. Хареса ми, удивителен.". Много интересно. Няма да вляза повече в тая тема, за да чета такива "коментари" Wink Хайде по-сериозно, големи хора сме.  Peace

Оооо, Мери, споко, не префасонирай сега коментарите. Аз нито съм обидена, нито пък се оттеглям от темата завинаги. Напоследък, ако си забелязала, пиша все по-малко в нея. А не чета по-малко от друг път, чета си редовно, но не споделям. Затова писах, че намирам темата за малко различна отпреди, по-настрани стоя, или пък споделям за прочетени книги в една друга тема, нъл знайш. Ти направо се караш с поста си, недей така.  Stop

Нели- Hug
  Дано не сме допринесли за това  решение !  Peace

Нези, обичам те!  Hug Не сте допринесли за решението ми, всеки има моменти на пренасищане. Ще ме срещате, тук съм си.

Нелка, не изчезвай, освен ако темата не те товари излишно разбира се  Hug

Лу, мненията ти винаги са крайно интересни, интелигентно представени, бъркат в душата ми понякога. Самата ти си изключително мила, търпелива, толерантна, много те харесвам и чувствата ни са взаимни. Знам, че мнение за дадена книга, не би променило отношението ти към даден човек. Радвам се, че те познавам!  Hug

Нели, моля те, не спирай да пишеш, винаги ми е интересно да те прочета и да видя какво четеш!  Heart Eyes

СисиHug! Не знаех, че ме четеш  и ти е интересно.  Simple Smile
 Благодаря, че си направила нова тема, пиша този пост в тази, за да не започвам обяснения в новата тема още от първите страници.

ДесиHug!

До нови срещи, книжни другарчета!   bouquet

# 746
СисиHug! Не знаех, че ме четеш и ти е интересно.  Simple Smile
Благодаря, че си направила нова тема, пиша този пост в тази, за да не започвам обяснения в новата тема още от първите страници.
Всички редовно пишещи ви харесвам и винаги ми е приятно като пишете. А когато усетя, че с някоя от вас имаме сходен вкус, следя с нетърпение какво ще споделите! Hug

Напоследък, ако си забелязала, пиша все по-малко в нея. А не чета по-малко от друг път, чета си редовно, но не споделям. Затова писах, че намирам темата за малко различна отпреди, по-настрани стоя..
Надявам се това да не е заради факта, че в последно време аз стопанисвам темата, съответно съм отговорна за изгледа, а по този начин косвено и за съдържанието й, което може би е провокирано чрез анкетите, които слагам..  Rolling Eyes Моля да ми кажете, ако съм си присвоила ролята на някого в пускането на новите теми и ако не ви допадат анкетите! Правя го с удоволствие, когато имам време и само с най-добри намерения! Hug

# 747
  • на североизток от Рая
Сиси, не е важно кой прави темата, хубаво е, че я има.  Peace

По въпроса за анкетите аз съм пас, по принцип не обичам анкети, рядко участвам в такива, но да ми пречат - не.

# 748
Нели, разбира се, че е така. Аз я пуснах за пръв път в някакъв момент, когато имаше нужда от нова тема, тогава питах и исках разрешение, после някак естествено продължих.. Дори го приех като отговорност и ангажимент и следя.. Искам само да съм в помощ, а не да изземвам функциите на някой друг! Но сега, във връзка с твоето писане, искам отново да кажа, че ако има друг желаещ за пускане на новите теми, нека го направи и не се притеснява да каже! Колкото до анкетите, надявам се да не са причина за промяна на атмосферата в темата! Целта им не е да предизвикват дискусии, а по-скоро са следствие на вече случили се разговори в темата. Имаше изявени желания да ги има и аз реших да отговоря на очакванията. И си права, че гласуването не е задължително. Hug

# 749

Пиши как ти се е сторила после. Винаги ми е интересно да чета впечатления за тази книга /моето отношение е противоречиво/  Simple Smile

Честно казано... дали заради прекалените очаквания, дали заради "всепризнатото величие", което рамкира.... но истината е, че книгата не ме зашемети (съвсем накрая съм).
Стилът и боравенето с езика са изключителни, обрисуването на емоциите на персонажите - също, но определено това не се превърна в любимата ми книга.

Общи условия

Активация на акаунт