В момента чета... 37

• 48 832
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мерси! Не съм чела поредицата, но "Под сянката..." наистина е тежка книга и интересна! Мислех си че може да подхванеш "Аленото цвете и бялото"  Laughing.

# 46
  • София
Цветето е планирано за тази година, но не е с приоритет. Пък и нали го има електронно, та не го бързам  Wink

# 47
  • Сред лисици
Започвам
Много индийска! Един друг свят.
И честита Баба Марта! Hug

# 48
  • София
О, това е една разкошна книга!!!  Heart Eyes
Завиждам ти, Авлигче, че ти предстои да я четеш!    bouquet

# 49
  • Сред лисици
Благодаря за мнението, Миж! Hug
Прави ми впечатление, че има доста индийски думи в текста, но това някак си не пречи, значението им се подразбира. И се чувстваш още по-потопен в една друга действителност.

# 50
  • Belgium

А поредицата е "Малазанска книга на мъртвите" от Стивън Ериксън.

О, ето това ще ти отнеме доста време. Истинска енциклопедия на фентъзито. Според мен задължителна за всеки фен на жанра заедно с Толкин, Зелазни, Р.Р. Мартин и Робърт Джордън.

# 51
Прочетох "Последна спирка Барселона". Много лош превод...
Моля някой, който я е чел на хартия да каже има ли правописни грешки в нея, защото в електронния вариант имаше доста...
Книгата не е нищо особено, става за запълване на времето.
Мен ме чака за четене. ИмаХ доста големи очаквания, но след поста ти няма да очаквам много.  Peace

Сега чета

http://www.helikon.bg/books/62/-%D0%9E%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%80%D … 74.html#book_info
Приятно трилърче, чудесно за разпускане. Самостоятелна книга е.

# 52
Започнах Вечно твой на Даниел Глатауер. Лекарство против северния вятър ми беше харесала много, но продължението ме разочарова- посредстено и с банален край. Доколкото разбрах тази е доста различна от предишните две, анотацията и ме заинтригува.

# 53
  • на североизток от Рая
 Прочетох "Момиченцето с всички дарби", но грешката ми беше, че я четох с разкъсвания и не можах да грабна всичко от нея. Усетих това, едва като я завърших. Хареса ми, в това съм сигурна. Не е моят жанр, но така ме увлече, че чак повярвах на нереалното приключение. Повече ми хареса първата част, запознаването с героите, детайлите. Авторът не разкрасява много историята, уместно ползва думите, но колкото и да е пестелив, мисля, че книгата би могла да бъде с 1/3 по-малък обем. Бях споделила преди дни, че я оприличавам по история и усещане с филма "Изгубени", и до края ми остана това усещане. На Милето благодаря, че ми я предостави, дори я получих неочаквано, без да имам подготовка да я започна. Но явно ме намери в подходящ момент.
Сега, след една прахосмукачка време  ooooh!, ще започна "Снежния човек", пак любезно предоставена ми от Милето и препоръчана от толкова много прочели я съфорумки. Че и всички я харесват. Да видим аз как ще се разпиша след няколко дни. Ще бъда обективна, обещавам.  Mr. Green

А аз не харесах особено "Какво помни тялото"...Най-вече наличието на  индийски думи в текста ми пречеше да следя нишката.

# 54
Аз сега се чудя дали да си взема 'Преди да умра'.Става въпрос за момиче,болно от рак (май) .Това е тийнейджърска книгата,но след един филм,свързан пак с борбата с рака много започнаха да ми харесват такива филми. Четох отзиви и някои казаха,че накрая са ревали...Е то така ми стана ясно какъв е края... #Cussing outно пък може и да греша...
Дали да си я взема? Grinning
http://chitanka.info/book/6343-predi-da-umra
Има и в ел. вариант ако четеш електронни книги.
Мен ме чака за четене някога в бъдещето.

Това качено в ел. вариант:

http://erabooks.net/?action=show_book&bid=422
Много се дразня на сравнения с Ларшон.  Crossing Arms Няма друг като него! Той е единствен!
Чел ли я е някой?  Simple Smile

# 55
  • Варна
Изгълтах "Степфордските съпруги" за часове, много съм доволна.
Сега приготвих тази, някой чел ли я е? newsm78

# 56
Аз сега се чудя дали да си взема 'Преди да умра'.Става въпрос за момиче,болно от рак (май) .Това е тийнейджърска книгата,но след един филм,свързан пак с борбата с рака много започнаха да ми харесват такива филми. Четох отзиви и някои казаха,че накрая са ревали...Е то така ми стана ясно какъв е края... #Cussing outно пък може и да греша...
Дали да си я взема? Grinning
http://chitanka.info/book/6343-predi-da-umra
Има и в ел. вариант ако четеш електронни книги.
Мен ме чака за четене някога в бъдещето.

Това качено в ел. вариант:

http://erabooks.net/?action=show_book&bid=422
Много се дразня на сравнения с Ларшон.  Crossing Arms Няма друг като него! Той е единствен!
Чел ли я е някой?  Simple Smile
Благодаря мноооого! Simple Smile Не я бях търсила ,наистина благодаря ,че сподели!  bouquet
В момента съм на вълна Елиф Шафак - "Светецът на неизбежната лудост".Не съм очарована досега ,но не ми е и скучна ,разтоварваща е.
Все се каня да изчета някой скандинавски психо трилър,но все си намирам оправдание да не го направя. hahaha

# 57
Прочетох "Перфектният удар" на Балдачи. Хубав трилър, чете се бързо и лесно. Сюжета не е кой знае колко оригинален, но въпреки това бих я препоръчала. Обичам да чета книги и да гледам филми за ЦРУ.

Сега ще започна:

Първа книга, която чета от Стив Бери.

"Малазанската книга на мъртвите" и аз се каня да я чета от доста време. Много хвалби съм чувала от фенове на фентъзито. Но са 10 части. Месеци наред трябва само това да чета...

# 58
Тайга, харесаха ли ти "С. съпруги"?
Аз започвам "Тайната на Торинската плащеница" от Сам Крайстър

# 59
Изгълтах "Степфордските съпруги" за часове, много съм доволна.

"Момчетата от Бразилия" на същия автор (Айра Левин) чела ли си? Според мен е по-хубава.
И "Предсмъртна целувка" не е лоша.

След "Стогодишният старец, който..." съм на "Мистър Мерцедес".

Общи условия

Активация на акаунт