В момента чета... 37

• 48 839
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Вили, ЛофЮ, благодаря! Ще чакам като излезе, да свирнете.

Ако Великата китайска зоологическа градина съществуваше в действителност, мечтата на живота ми щеше да е да я посетя. Все пак Денерис Таргариен ми е една от любимите героини.
Имам подозрения, че животинките в зоологическата градина не са истински (сътворени от природата), но да видим. Много бързо се чете книгата, динамична е.

# 586
Прочетох Човек на име Уве. Много, много, много ми хареса. Силно препоръчвам, вярвам, че би докоснала всеки.
И аз я препоръчвам! Филмът ме разочарова.

Прочетох "Степният  вълк" на Херман Хесе. Много ми хареса. То бе една словесна симфония за живота, оптимизма съживяването на душата. Прекрасно.

Започвам "18% сиво" Захари Карабашлиев.

# 587
Не знаех, че има филм. Със същото име ли е?

# 588
Не, не е.
Филмът  е  със  име  "Колкото, толкова" и е с променен сюжет.
Много  интересно, че  е направен 1997 год., а книгата е преведена сега.

# 589
Филмът "Колкото - толкова" и "Човек на име Уве" просто имат близък сюжет, нищо друго общо.  Книгата излезе преди две-три години, филмът - преди близо двайсет.

# 590
За този ли става въпрос, той не е по-книгата, както е писано и в по-горния пост.
Аз намирам някои прилики, но отношенията между Уве и Руне ми напомняха по-скоро за филма Сърдити старчета.

# 591
Филмът "Колкото - толкова" и "Човек на име Уве" просто имат близък сюжет, нищо друго общо.  Книгата излезе преди две-три години, филмът - преди близо двайсет.
Peace

Филмът си е много хубaв, чудесни Джaк Никълсън и Хелън Хънт! Не случaйно и двaмaтa имaт Оскaри зa тези роли! Героят имa силно изрaзено обсесивно-компулсивно рaзстройство, при Уве е мaлко по-рaзлично. Е, имa известни прилики в нaчинa, по който се променят героите, също в нaличието съответно нa куче и коткa, но зa мен сa си отделни творби.

# 592
  • София
Не ми беше хрумвало да откривам връзка между "Колкото, толкова" и "Човек на име Уве". Wink Идеята е много нестандартна.  Simple Smile На времето филма ми беше харесал много, страхотен Джак Никълсън, но Уве ми е още по-симпатичен.  Heart Eyes

# 593
Много ми хареса "Тигър под дъжда" на Тодор Николов
Започвам "Елегантността на таралежа"

# 594
  • София
Вчера зачетох "Отвъд границите" на Елизабет Гилбърт, благодарение на мила съфорумка  Heart Eyes
Скрит текст:

Обаче нещо ... не е много "моя" сякаш. Имате ли впечатления за нея?

# 595
Gone Girl на Джилиън Флин. Толкова много прехвалиха филма, че реших да опитам първо четивото. Вчера я подхванах, не ме грабва. Да видим...

# 596
"Последното писмо от любимия",благодарение на Синя слива.  Simple Smile Прочела съм малко по-малко от половината-не е лоша.  Peace

# 597
Снощи завърших Прокълната любов. Много ми хареса. Книга за бита и порядките в Египет, за съдбата на една фамилия, възходи, падения и интриги. За жената и нейното място в едно общество, в което мъжът е господар на живта и. Много ми беше интересна!

# 598
  • Пловдив
Прочетох "Да изгубиш Хоуп" на Колийн Хувър. Много ми хареса! Мислих, че тя е първата книга, а след това е продължението "Без Хоуп", но сега разбрах че е обратното. Много ме е яд, и въпреки това ще се опитам да намеря в библиотеката първата книга за да я прочета. Препоръчвам я.

# 599
  • Пловдив
Момичета, да ви питам, някой чел ли е тази книга и дали я има преведена на бг?

http://www.goodreads.com/book/show/17448960-falling-into-you

Общи условия

Активация на акаунт