Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 236
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Рафи, тук съм си все още    bouquet Студентствам и хайманосвам. Продължават моментните екстри, ама нещо почнах да го приемам, че е нормално вече да ги има тия неща и ми е спокойнооо Joy Иначе днес пак си ме боляха за малко яйчници и подобни..ама за малко.
Седя си и му говоря, кога искам да излиза /все едно ще се съобрази с това, което искам хаха/. Само се опитвам да му обесня, че се излиза от долу, а не от дясната страна на корема... нещо много се натиска там, все на там върви  Grinning
За болницата /и първо времв/ мисля да взема 1п зелен памперс. 50бр. за 15лв. Не знам дали е сгодно.. newsm78

# 76
  • София
Вчера ходихме в Метро да гледаме памперси. От белите има 70 бр. за 33 лв., мисля че добра цена. От зелените има някакви малки пакети по 17 бр. за 5-6 лв. Не знам дали са достатъчни за родилното? Миналия път нямам спомени колко сме носили. Има намалени и кърпички на Памперс.
Аз за тонове още не съм питала. Рано ми се струва. Мисля, че в 9-тия месец се почват.
Някой има ли желание в сряда да ходим на Отворените врати в Окръжна болница?

# 77
  • София
Добро утро!
Тези памперси са 1 номер, нали??? Не знам защо ми хрумна вчера, че се почва от 0:)
Но все още се чудя дали да не оставя купуването на памперси за Мм, като ни изпишат...

Шльоки - и на моята все това и викам "Мамо, изходът не е натам", ама не слуша:) И сега се опитва да си пробие тунел, чак ми побелява кожата от опъване.

# 78
Да ви питам толкова ли са вредни обикновените обезболяващи за главоболие ? Снощи имах страшно главоболие след като се прибрах от имен ден и не смея нищо да пия  :oops За единичен случай дали не мога да си позволя  newsm78

# 79
  • София
Да ви питам толкова ли са вредни обикновените обезболяващи за главоболие ? Снощи имах страшно главоболие след като се прибрах от имен ден и не смея нищо да пия  :oops За единичен случай дали не мога да си позволя  newsm78

Пий само парацетомол, той е разрешен. Иначе на мен ми помагат масажи с Хималая Пейн

# 80
Нурофен също е позволен, по-вредно е ти да се чувстваш толкова дискомфортно според мен Simple Smile
Добро утро! Днес съм в особено добро настроение и планирам да се отдам на последни покупки! Хубав ден от мен!

# 81
Ейй, това разцъфнало дръвче за корица много ми хареса! Така чакам да се разлистят и цъфнат дръвчетата!

(Никъде не видях анкета за гласуване за име на темата... )

Ето и от мен лаленца, за настроение:

За килограмите и апетита да се включа, че последния път, на 17-ти февруари бях 60.7, което прави около 8кг+ от началото. Апетит имам, мога да изям 500гр. салата сама без проблем. Сега покрай хранителния режим, който спазвам мисля, че дори и да ям много не ми се лепи.

Хранитрлен режим заради, течението, в което се оказа, че има липса на лактобацили и наличие на кандида. С първата бременност не помня никакво обилно течение да съм имала, камо ли нещо друго. Ама то, всеки път е различно.

За еднокртните пелени - само на Памперс ли има мънички? Намерих от баткото едно памперсче мънинко, запазила съм го явно... Та, имам ЕДИН малък размер, хахаха. На Молфикс и Пуфис няма ли? Решила съм първите 1-2-3 месеца да сме на еднократни пеленки и после постепенно да започна да се пробвам с многократните.

За шума в ушите - това са допълнителни бонуси към бременността. Аз получих шум и свръхслух месец преди да забременея (подготвяли са ме Joy). След което до 4-ти месец и малко постоянно имах. Всичко е на нервна почва, както и на кръвно. Много, ама много помага настойка или чай от жълт кантарион, маточина. Бях си взела и една биоформула за успокоение на Д-р Михайлов. Сега от време на време ми заглъхват ушите, но вече знам, че е от много ниско кръвно и тичам да пия айрян със сол. Така че момичета, без паника - лекове има. Да, много е изнервящо, въпреки това за усокение, за тези, които вярват в тези неща ще кажа, че в момента и енергиите се пренастройват и такива "аномалии" са нормални да се случват.

За сгъваемите легълца
в началото ние ще сме с такова. Върнаха ни едни приятели нашето, с което им бяхме услужили. Минах през един магазин, я който имаше матрачета няколко вида. Едните бяха по 220лв  Shocked, друготе по 50лв. Вероятно ще погледна и на друго място и ще взема някое с кокос от едната страна и меко от другата. Такова имаше баткото. Мож да се върти в зависимост дали на бебето искате да му е по-меко или по-твърдо.

И като казах дали, услужили на приятели искам да ви споделя, да ви питам за вашия опит, мнение. Понеже ние бяхме първи сред приятелите с дете, на много дадохме разни неща, които те сами поискаха (повечето), за да не купуват. До момента само 1 приятелка сама върна дрехите, които й бях дала да носи, докато беше бременна. Всички останали нищо не връщат, докато не си поискаме нещата. А някои от тях дори самите те вече не ги ползват. И някак се нервирам, защото аз не постъпвам така може би... Даже ММ на един наш приятел му казал: "Започваме да си събираме нещата от всички, на които нещо сме дали." с идеята да се усети и сами да ни върнат това, което им бахме дали. Да, ама не. Трявбаше аз да го поискам директно, за да го върнат. Странно ми е. Вие какво мислите? Дали хората си мислят, че нещо им се подарява или дава за вечно ползване, когато им кажеш: "Ето, давам ти го да го ползваш." Без да споменаваш думата: "подарявам". Дали е добре да се казва накрая: "Върнете го, когато вече не ви трябва?" или друго?
И понеже ни предстои да ни върнат още неща, които с времето е възможно да са се захабили, а са дадени в отлично състояние, тогава какво се прави? Как се казва, че не го искаш в този вид? Поисква ли се да ти го върнат ново или да ти дадат поне някаква сума, за да си купиш ново? Питам съвсем по детски, защото не съм попадала в такава ситуация, а ми се ще да отреагирам по най-добрия възможен начин. Благодаря предварително.  Heart Eyes

# 82
  • Пловдив
Аз съм с дадени дрешки и смятам после да си ги връщам. От едното място само ми казаха, че не си ги искат. Други си чи казаха, че си ги искат после, а една приятелка нищо не каза, та й на нея ще си й ги върна.
Аз пък закусих половин шоколад  Tired Малчо се разтанцува, а аз се чудя от де този апетит за сладко ... Мисля да чистя и си хващам парцалите отново и на разходка. Работата е, че ме домързява малко  Embarassed

# 83
chudesna аз за това не искам да давам и не искам да взимам.Единствено неща съм взела от сестра ми, защото и нещо да се случи на разните бодита и гащеризончета знам, че няма да има проблеми.Но от друг не смея, защото по закона на Мърфи все нещо ще се повреди, изцапа и т.н.Имах предложения за матраче да взема, на дали ще се случи.А също така и за люлка-шезлонг с думите "да я ползваме"-е, да де, но ако нещо й се случи?За това веднага предложих да си я заплатим макар и минимално, но да не я мисля.Отказа жената, но аз за това не я взех-поръчах си от нета и да не го мисля.
Да се оплача аз пак съм болна, какво е това мое чудо не знам вече.Няма настинка като настинките, моето е направо с някакви зверски секрети падащи в гърлото, запушен нос като с тапи, възпален синузит-и това всичко се развива за няколко часа.Ходих до болницата, то там все едно бомба е паднала-няма никой-живял, умрял няма кой да те погледне.С УНГ се чухме щяла по някое време да ме види дрън-дрън.Явно няма да се размина без антибиотик, но каквово е такова, то това положение не се търпи. #Crazy

# 84
Rafi, благодаря за съвета за обрива. Hug Моя почти не си личи и не ме сърби вече.

metlichina, за цвета не могат ли да ви доставят? Само в Дундьо я намерих на 870лв (ако не се лъжа), но не мога да се свържа с тях да ги питам за цветовете. Иначе в един магазин в Бургас ми правят отстъпка и ще ми излезе 890лв с една година гаранция. Вероятно от там ще я поръчам, но първо ще видя другаде колко е гаранцията, пък макар и на новата цена. Много малко ми се струва една година гаранция!  newsm78 Ти в кои магазини си я гледала?

chudesna, страхотни са лалетата.  Hug

# 85
  • София
Е, не виждам как ще искам да ми купува някой нещо ново, защото ми е захабил даденото от мен.  Rolling Eyes
Аз категорично съм раздавала неща, които няма какво да им се захаби или не искам да ми връщат повече. То си е съвсем нормално при ползване вещите да се износват. Затова и отрязах двама души за количката ни с думите, че си планираме второ дете. Не исках детето ми да е с количка 16-та употреба, особена пък като знам как си пазя нещата и са ни като нови, за разлика от това, което съм виждала при други хора.

# 86
Честита ви Баба Марта- всички да сме живи из здрави.
Благодаря за новата темичка.
Честито месече на малакта Миша , дано скоро да си бъдете у дома.
Аз съм от работните днес:) за кг-те стартово съм 66 сега 75.5 кг, да видим до края как ще е.
Пожелавам ви приятни разходки в това прекрасно и слънчево време Simple Smile

# 87
Добро утро, или може би добър ден вече!

chudesna, много красиви лалета! Любими цветя са ми! Анкета не пуснах, защото нямаше много предложения, а и направих темата набързо. Мисля, че и така ще стане, все пак темите ги изписваме за 4-5 дни, направо развихряйте въображението за следващата, която сигурно ще е преди края на седмицата  Laughing

Аз съм давала вещи, и са ми давали. С 2 мои приятелки си въртим едни чували, кой каквото има, слага и препредава. И все пак моите си ми остават най-мили и като че са най-качествени. Не ми е приятно, ако ми ги върнат захабени, но не си го слагам на сърцето. Изобщо, не съм от придирчивите. Никога не бих искала да ми плащат нещо, или да ми купуват ново. Ми да не съм го давала! То и аз загубих на една играчка част от плюшените фигурки...ако трябваше да купувам нова...

Да ви споделя в какъв филм се вкарах тази сутрин! Понеже нощем доста често се будя, обикновено усещам човечето да мърда при всяко мое местене. През втората половина на нощта не ми реагираше на обръщанията, както и сутринта на кафето. И като се вкарах в един филм, че и каката разстроих! Сега помръдва лекичко, но по-слабо от обичайно. Успокоих се, почнах да шетам, но ако продължавам да имам притеснения, ще отида до болницата. Като цяло приемам спокойно особеностите на бременността, знаете, че съм доста умерена...Този път какво ми стана, не знам... Embarassed

Моите кила са +19 при стартови 50. Предния път по това време бях към +30, така че сега съм относително доволна. За съжаление, сме изпуснали контрола над желязото, много ми е паднал, и то кой знае от кога е така...и сега съм на Тотема.

Мария92, докато те види лекар, опитай с разни алтернативни средства - клеева тинктура, инхалации, с лайка, сода, кармолис; физиологичен разтвор, лимон с мед. Моята АГ не ми даде да пия нищо, когато предния път бях с подобни симптоми, и минаха от самосебе си, но мноого бавно. Само 2 парацетамола си позволих, те имат цялостен противовъзпалителен ефект, така че и на хремата влияят леко. Да оздравяваш бързо!

# 88
Изпих един парацетамол и съм доста по добре ,не ми е толкова отпаднало като снощи   bouquet

А само решетка за бебешко легло дали някои знае от къде може да се поръча ? Подариха ни легло с матрак  и чекмеджета  ,но е счупена решетката  newsm78

# 89
Giada - същата съм и аз относно движенията!  Rolling Eyes Дори в момента му се чудя що е толкова кротък и после си казвам ooooh! - е той всеки ден след 13.30 откача и така през 1 час докато не си легна да спя. Не стига, че детето не ми пречи на съня, ами аз недоволствам.  Heart Eyes

За дадените/подарените вещи
- ами не че има кой да ми дава на мен стари, кошарата е първия ми братовчед и честно казано не очакват да им я върна и евентуално стерилизатор ще ми дадат от на другия първи братовчед детето, него може и да върна. Но аз моите вещи не мисля да ги раздавам защото плануваме скоро и продължение Crazy, а дори и да дам нещо ще е с ясната представа, че няма да ми се връща или плаща. Ако искам пари - OLX, ако ще си го искат - по-добре да не го вземам, че само да се притеснявам да не го повредим...  Naughty

Днес ММ е на работа и не ми е кеф... хората тука леглата начупиха сутринта от екшън Blush, а аз съм самичка... добре че утре почива и дано не вали да отидем малко до морето да му се порадваме
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт