Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 243
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Привет и от мен, тази нощ пак беше от безсънните, а сутринта трябваше да стана рано, че мама и татко останаха да спят у нас и имахме планове да ги водим да си избират матрак. Чак сега се прибирам и вече едвам гледам. Ама иначе времето е супер и се радвам че се разходих, макар и не в парка.

За раздаването на неща ние си имаме една групичка приятелски двойки и само с тях си раздаваме. Това са хора, които са ми наистина близки и нямаме проблеми с това че някой нещо е дал на друг. Общо взето ние сме последни в групата, другите вече имат по едно дете, всичките са през годинка и всеки дава на следващия нещата, като допълва с каквото сам си е купил. Така, че каквото са ми дали или обещали ще го върна.
Amy, това момиче според мен изобщо не можеш да я наричаш приятелка. Аз честно казано с такива хора гледам да нямам нищо общо.

# 106
Добро утро!
Тези памперси са 1 номер, нали??? Не знам защо ми хрумна вчера, че се почва от 0:)
Но все още се чудя дали да не оставя купуването на памперси за Мм, като ни изпишат...

Ако питаш за белите на Памперси - не ти е хрумнало, има размер 0 Peace Те са до 2,5 килограма. Peace На вас едва ли ще са ви необходими обаче.

Благодаря за хубавите пожелания, момичета! Hug Hug Hug

# 107
Добро утро!
Тези памперси са 1 номер, нали??? Не знам защо ми хрумна вчера, че се почва от 0:)
Но все още се чудя дали да не оставя купуването на памперси за Мм, като ни изпишат...

Ако питаш за белите на Памперси - не ти е хрумнало, има размер 0 Peace Те са до 2,5 килограма. Peace На вас едва ли ще са ви необходими обаче.

Благодаря за хубавите пожелания, момичета! Hug Hug Hug

Да, 0 е за недоносени бебчета. Ние си взехме 1 (2-5 кг).

# 108
  • Пловдив
АЗ - продължението  Joy одеве исках да литна от едни стълби.. е не полетях, но за сметка на това имам жулнати колене, като на малко дете  Joy Това ми е второто екшън-изживяване.. е този път не се стреснах, даже ми стана смешно (защото от цялото изживяване, само колената ми разбраха нещо).  Уж сутринта се натъпках с шоколад.. пък ми прималя като на падащо кръвно  newsm78 ядох и храна - ми пак ми е умаляло. Може да е от шантавото време  newsm78 Иначе веднага, като се прибрах накарах Бебсън да ми се обади  Party

# 109
Привет момичета   bouquet
Ние вчера такова обикаляне му дръпнахме. Състезание гледах на племенницата после 100 часа Икеа, и като се прибрах едвам мърдах, а през нощта съм спала като пън  Laughing Даже и сега на обяд съм заспала на дивана, а детето си ме изчака да се наспя без да ме закача.
Аз просто не мога да разбера как си давате нещата ако мислите пак да си ги ползвате, и как очаквате да са във същия вид след още ползване. Аз раздадох всичко с ясната мисъл, че не искам да го складирам и че ако имам 2-ро дете ще си купувам нови неща. Едната ми приятелка каза да ми връщала нещо, но аз категорично отказах. За дрехи пък и дума да не става да ги ползва някой и после да си ги искам.
Сега приятелка ми даде чанта за количка, порт бебе, кенгуру, столче за кола, стол за хранене, чувал за количка, проходилка, шезлонг, играчки, даже и такава за кошара, стойка за корито, активна гимнастика, спални комплекти, даже и каишки за прохождане  Laughing Малко дрешки, обувки, и други дребни неща  Shocked Леле. Не чака нищо да и връщам, та което остане читаво след мен ще го прехвърлям на някого, но няма да чакам да ми го върне  Simple Smile

# 110
Рози, аз тогава не се включих за термометъра, сега ми дойде идеята, така че ако може да припомниш какво сте се уговорили...

Маце, хубави резултати, ти си пич, ще издържиш до термин  Grinning

Шльоки, внимавай, а желязото как е?

Аз пазя много неща от каката, а тези, които ми липсват, не ми се струват много необходими. Естествено, до дете е, но тя не обичаше да стои в активната гимнастика, нито в шезлонга.  Тя и в кошарата отказа да стои и от 11 месечна беше на едно импровизирано легло. Личеше си, че иска да прави всичко, което и възрастните, да участва в техните занимания, и нищо бебешко не понасяше. И сега си е така, като правя сладкиши или хляб, трябва да е с мен, ако шетам - и тя първа кипра... Това е доста тежко, защото едва сега почна да се вслушва в думите ми, че доскоро винаги завършвахме с караница всяко съвместно готвене!

# 111
И според мен има много неща бебешки които са излишни, но всяко дете харесва различни неща. Затова е и хубаво, че се прехвърлят някои неща от дете на дете. Ето на тази приятелка която ми даде нещата първото и много стоеше в шезлонг и столче за хранене ( и моето обичаше) а сега второто и и 5 минути не иска. Активната гимнастика винаги ми е била странно нещо  Flutter

# 112
metlichina, за цвета не могат ли да ви доставят? Само в Дундьо я намерих на 870лв (ако не се лъжа), но не мога да се свържа с тях да ги питам за цветовете. Иначе в един магазин в Бургас ми правят отстъпка и ще ми излезе 890лв с една година гаранция. Вероятно от там ще я поръчам, но първо ще видя другаде колко е гаранцията, пък макар и на новата цена. Много малко ми се струва една година гаранция!  newsm78 Ти в кои магазини си я гледала?

Точно в сайта на Дундьо я видях, но не съм звъняла да питам.  Като минат празниците сигурно ще се обадя. По принцип е с две години гаранция тази количка мисля.

Колкото до вещите, дрешките и приятелите - не обичам неща втора употреба и това си е. За себе с не ползвам, за бебо също не мисля. Никой не ми е и предлагал, но ние сме едни от първите с дете от познатите и приятелите ни. Ако ни предложат няма и да взема сигурно.
Но ако после дам нещо със сигурност няма да очаквам да ми го връщат, камо ли в същия вид...
Ние пък тези дни днес посрещаме 3ти гости в нас, но аз вече не си давам зор. По нещо набързо сготвено в нас, другото на заведение на вън. Даже сега всички са на разходка, аз останах да си почина. А и на всички съм казала, това са последни гости вкъщи преди бебо, а и за доста време след като се роди. (Гости с преспиване имам предвид)
И да питам нещо, повечето от вас май вече почнахте да перете бебешките дрешки и завивки, нони сте с термини доста преди мен. Аз съм края на април чак. Тези от вас, които няма да раждате с планирано секцио и нямата някакви индикации бебоците да се раждат скоро, колко горе-долу преди термина ще перете (и гладите, които ще гладят) Аз мисля началото на април, т.е около 20тина дни преди термина ако всичко е наред дотогава. Как мислите вие?

# 113
На мен ми се вижда прекалено тъпичко да дам нещо на някои от моето бебе и да не си помислям че няма да има следи,че е ползвано.Колкото и да е нещата се износват от ръка на ръка .Ако ще правя номера да си ги искам едва ли не като купени от магазина ,за какво изобщо ще ги давам ?Аз също мисля да раздавам и подарявам  всичко ,което няма да ми трябва след време на моите приятелки ,с ясната цел ,че едва ли в  близките години ще имам деца .А дори и да имам ,което много ме съмнява ще си купя нови неща и те ще ми дават от тяхните деца неща ,които стават за ползване .Естествено ,че има неща ,които не стават за ползване и просто ще ги изхвърля.Не съм толкова закъсала ,че да си искам парцалките обратно  newsm10

Благодаря за сайтовете за решетка ,но разбрах ,че в джъмбо има и първо там ще проверя  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 16:51 от Ани Иванова_429091

# 114
  • София
Еее хайде стига де сега и цигански номера ги изкара. Има много голяма разлика между това давам ти да го ползваш и подарявам ти го. Стига нищихме темата на деня. Ани внимавай малко като пишеш, може да обидиш някой, ние тук ако почнем така да пишем крайно на твоите постове ще те разревем.

# 115
Не става въпрос за закъсване, а по-скоро за рационално използване. Детските дрехи умаляват толкова бързо, а особено бебешките хич не са евтини. Не само от икономическа, а и от гл. точка на опазване на природата и ресурсите е оправдано да се ползват втори път.

Маце, благодаря! Не умея да се изказвам емоционално, но ти го направи вместо мен.

# 116
Метличина, аз съм с термин 5-ти и мисля в края на другата седмица да ги изпера. Не ми се бърза, аз за един ден ще ги изпера и на следващия ще са сухи.

# 117
Ще се постарая да не пиша буквално каквото мисля и да смекча постовете си  Simple Smile

# 118
Метличина, аз съм с термин 5-ти и мисля в края на другата седмица да ги изпера. Не ми се бърза, аз за един ден ще ги изпера и на следващия ще са сухи.

Термин пети... значи около 3 седм предварително ако смятам правилно. Значи горе-долу както и аз си мисля. Simple Smile

# 119
Привет, да се включа и аз в този прекрасен слънчев ден.

Вчера се преуморих малко и цяла вечер ми беше много смотано и ме наболяваше корема, но след хубава почивка всичко отмина.

Днес използвах хубавото време и отново се разходих, че ми беше писнало това стоене вкъщи.

Относно даването и взимането на неща за бебето от приятели.
Аз лично от опит знам, че като дам нещо не трябва да очаквам , че ще ми се върне в същото състояние , в което съм го дала - затова давам неща, които не са ми необходими. Не съм имала дете до сега, но с моите собствени неща така процедирам. Като ми се струпат например дрехи, които по една или друга причина няма да нося, а са запазени - защо да не ги дам на приятелка да ги използва тя.

За бебешките неща , ще взема само и единствено от 2 от моите приятелки - едната вече ми даде 3 кашона с дрешки, супер запазени, като нови са , но аз съм си с нагласата, че са чужди и трябва да ги върна. Казах й от самото начало, че ги взимам назаем, но може да се случи нещо да се повреди или изцапа. Но всеки си има различна философия по въпроса. Не смятам, че трябва да си натрапваме мнението, защото, както Мацето вече каза - не се знае кой може да се обиди.

Аз като натрапник се вмъквам чат-пат да чета и мартенските, февруарските и майските мамчета и честно казано мисля, че ние тук сме се събрали изключително търпеливи и съобразителни хора и много се радвам, че успяваме да поддържаме добрия тон в темите. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт