Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 260
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Може и много време да не потрябва термометър ( дано), пък и всеки мисля има някакъв в къщи бил той и обикновен.
 Маце купете си някакъв от аптеката примерно не от 3лв., а от 15-тина да имате просто, според мен ще свърши същата работа, а ако не денонощни аптеки в София много. Стаята ви е супер.

# 166
Добро утро момичета. Чета ви и недоумявам какво е това безумие с тези термометри от по 160 лв? #Crazy newsm78 #Crazy
Без да го слагаш ли надушва че има Т? Joy

# 167
  • Пловдив
Като ви слушам всеки май по-различен начин изчислява кога влиза в 9 месец,кой според седмици,кой според месеци,и аз вече съм в 9 м ,и започвам обратно броене от 30 назад,макар ,че след вчерашният ден се чудя дали ще изкарам.Предната бременност ,раждането започна без контракции ,а сега ги имам в изобилие.Но се чудя,ако има контракции ,може ли въпреки всичко да има и болезнени движения от бебето,защото при мен така се получава.

# 168
  • София
Ми аз имам дигитален вкъщи. Ще взема още един и готово.

Ейми усетих се дам. Аз чакам си седмичката да ми се смени и тогава. Wink

Джеска и аз имам такива болезнени ритници но това май не са контракции. Вчера на тонове не отчете никакви контракции а малкия не спря да шава. Подлудява акушерките нс тонове. Simple Smile

# 169
И при мен има болезнени ритници и протягания. Само да се сгъна малко и почват едни шутове в ребрата, определено си показва кога не му е удобно. А пък за контракциите - като че ли преди имах повече, сега последните дни никакви не усещам Crazy. Редовно ме боли корем, но не така както беше преди Thinking. И какво излиза, че 5-6-7-8 месец с многоооо контракции, включително и болезнени, а сега накрая когато е по нормално да ги има взеха та изчезнаха Crazy
Решила съм ако до 1.04 не съм родила да си го върна на всички, които ми звънят с "ти роди ли вече?", "ама няма ли да раждаш?" с първо априлска шега за бебе Twisted Evil Laughing.

# 170
На нас в болницата ни искат да си носим термометри 2 броя - един за нас и един за бебето. Но определено нямам намерение да давам повече от 15-20 лв за термометър.

И аз влизането в 9ти месец си го смятам с влизането в 36 г.с. нищо че идва при термин 07.04 да вляза в 9 месец на 10.03...

Да се оплача - тука времето хич не е хубаво, едно мрачно, вали ли - не вали ли, иди го разбери, ама май въпреки това ще си пробваме късмета с разходката до Балчик.

# 171
Здравейте момичета кокичета. Честит празник на всички.
Да се похваля и аз с 9-я месец, леле колко малко остана  newsm44
Багажа ми е почти готов- 1 торбичка за приема в болницата, 1 чанта за след раждането и ми остана само да спретна 1 за изписването с дрехи за мен и бебо.
И при мен болезнените контракции намаляха  newsm78 странна работа
Мацето честита стая

# 172
Рози, Canpol - Дигитален термометър с мек накрайник  - това е. Нищо особено не е ,но мисля ,че като мери на нас Т ,защо няма да мери на бебето.

# 173
  • София
Маце,много е яка стаята! Скринчето дълбоко ли е?

# 174
Аз нямам търпение вечееее newsm07 Тъй като терминът ми е на 02.04, а ще съм секцио, така че има няма 20-тина дни и ще се гушкаме с бебка. Всичко ми е готово - багажа стегнат, всичко изпрано, изгладено и подредено. Оххх, дълъг месец ще е....

# 175
Искам и аз да видя снимкиии! Във фейса ли са? Аз там не участвам, Маце, дай и тук линкче нещо...

# 176
  • София
Рози,виж ако искаш на Hartman термометъра за ухо.Апаратите им за кръвно и другите им термометри са супер,та предполагам,че и този ще е читав.

Много е важно като се мери с такъв термометър да се дърпа леко ухото нагоре,защото иначе мерите температурата на самата ушна мида.

# 177
  • София
Маце,много е яка стаята! Скринчето дълбоко ли е?

Средна работа, не много, но пък не беше скъпо и е 4 чекмеджета.

Гиада през таблета съм ще ти ги пратя на лични като мога. Wink

# 178
  • София
Здравейте!   bouquet

Термометър имам дигитален, купуван за Филип. С проверка с живачен установихме, че мери с 0,5° по-малко, ако го махнеш веднага след сигнала и сега си знам, че трябва да добавя 0,5° към измеренето.
Предполагам, че във всеки дом има термометър, така че ако преди мерене се минава с памуче със спирт за дезинфекция, не е проблем да се ползва и за бебе. Предпочитам да е изпитан и да му имам доверие. Т се вдига от ваксини, от зъби.... Нямам спомен кога е била първата висока Т на Фил, но към 1 г и 8 месеца му избиха 3 кучешки зъба наведнъж и имаше зверска хрема и Т 39,3 за 3 дни.

В 9ти календарен месец се влиза с началото на 36 г.с., т.е. 35,1 г.с.

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец  
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец  
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец  
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Аз нищо, че съм почти месец по-назад, имам проблем с търпението и вече съм изпрала всичко. Simple Smile Взех Тео бебе. Имам още малко от препарата, който пера нашите дрехи в момента и после минаваме изцяло на бебешки прах.
Всичко пера на 40°, ако нещо е по-замърсено на 60°. Бебешките дрешки, преди захранването са доста чисти и не виждам защо да ги пускам на по-висока температура.

# 179
  • София
Мерси за съветите за термометрите!
Ние имаме, но е обикновен електронен и идея си нямам как е възможно с него да измеря температурата на бебе:) Най-малкото му трябва към минута...

Общи условия

Активация на акаунт