Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 195
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета,тва време днес ме побърка,ама се замислих,че нямам никакви по-дебели дрешки взети(само едно плюшено с уши от една приателка,ама то е голямшко).Вие взимали ли сте нещо по-дебело връхно?

# 421
Ей как пишете. Party

swampi, аз съм взела от тези целите бодита едно или две по-плътни (леко плюшени). Иначе връхно нямам, най-дебелото ми са няколко плетени жилетки. Надявам се бебка да изчака до април и да е топло, та да не ни трябват.  Praynig

Мен нещо ме пристяга днес и май и аз разбрах какво е това да имаш контракции. Дано са подготвителни.  Praynig

А да ви питам, мен вчера ми излезе нисък хемоглобин. Кажете какви храни помагат, освен че доки ми изписа и капсули, които ще си пия 10 дни и след това пак кръв.

# 422
Цвекло  Laughing

# 423
За хемоглобина -телешко, свинко (не мазно), цвекло както са писали, нар, май и яйца също, за тях не съм сигурна. Другите изброени хран са доказано изпитани при мен, че действат!

Ние с бебо сме добре, той си расте, аз си охкам. Grinning

# 424
  • Варна
Еиий, нямате изчитане.,.. то човек един сериал не може да изгледа от вас хахахахаххахаах

Съни.....много се филмираш бе мила, няма нищо, не ги мисли лоши работи, сигурно се е било надупило бебенцето, а лекарите нали малко са шматки и ти се стряскаш само... недей да мислиш лоши неща...
За книгите, аз четох 1. Какво те чака през първата година на бебето - на мен много ми хареса 2.  Първата година на бебето седмица след седмица. 3. Книгата на Елизабет Фенуик - Книга з амайката и бебето.

Имам още да пиша, но сега трябва да изляза. До после.

# 425
  • София
И сушени кайсии за повишаване на хемоглобина.

Книги започнах да чета по-късно - за възпитанието. Д-р Спок я имам някъде в електронен вариант, може да я прегледам, но както писахте, мисля, че е доста стара като инфо.

# 426
И днес не получих никакъв превод.. Омръзна ми вече..  Tired
На мен ми казаха, че ведомостта им е от 6-ти, ама утре ще видим.  Peace
Ред трий, и аз съм във вашата партия - нищо не съм взимала от 20 декември!  #2gunfire
Никакви книги не съм чела, предният път изгледах всички епизоди на "Такъв е животът" в девети месец и още някакви клипчета. Честно казано тогава съфорумките ми бяха най-голямата помощ и подкрепа.  Peace Като се прибрахме от болницата изчетох и книжките и брошурките подарък, които ми дадоха там.  Whistling
Карамелче, да споделиш после дали е наред всичко с изследванията!  Peace
Суампи, аз имам едно по-дебело мекичко гащеризонче с качулка и освен него ще разчитам основно на пелени. Не вярвам да е толкова студено тогава ...  Thinking
Накупих си някои неща за болницата и утре мисля да стегна малко багаж.  Rolling Eyes

# 427
Еиий, нямате изчитане.,.. то човек един сериал не може да изгледа от вас хахахахаххахаах

Съни.....много се филмираш бе мила, няма нищо, не ги мисли лоши работи, сигурно се е било надупило бебенцето, а лекарите нали малко са шматки и ти се стряскаш само... недей да мислиш лоши неща...
За книгите, аз четох 1. Какво те чака през първата година на бебето - на мен много ми хареса 2.  Първата година на бебето седмица след седмица. 3. Книгата на Елизабет Фенуик - Книга з амайката и бебето.

Имам още да пиша, но сега трябва да изляза. До после.

А книгите припокриват ли се или всяка книга ти дава различни напътствия. Една приятелка беше изчела много книги и сега казва, че съжалява, че е отглеждала детето си по написаното в тях. Ако има второ не би го гледала по този начин. Но това си е лично нейно мнние, не е миродавно.  newsm78

# 428
Привет. Аз днес нямах нет  #2gunfire и само от телефона ви попоглеждах, но много мразя от телефон и таблет.
Бебчетата ще ги завивате повече и ако имате чувалчета и някоя жилетка. Пък аз се надявам да не е студ Април вече, че ми писна от зима.
Сънувах снощи, че раждам  Shocked и едно синеоко бебе (което в общи линии е ама много малко вероятно  Laughing) и не ме боля нищо. Ставам да се разхождам и бях толкова доволна, че нямам корем и ми е леко  Crazy
Съфорумката която обсъждате цял ден понякога ми е интересно да я чета  Whistling И мисля, че освен че е малка си е просто с такъв манталитет и виждания за живота. Хора всякакви, но в Бг масово според мен са точно неин тип, та е странно че и се впрягате толкова  Wink
Аз преводи от НОИ имам съвсем редовно и без пропуск. Даже предният месец ми преведоха 3 пъти  newsm78 та този не чакам даже май.
Книги имам няколко от предния път, но не мисля, че ще ги отворя сега.
Маце зърната доста се променят при кърмене. Освен, че потъмняват се и уголемяват.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 18:56 от Sun.

# 429
Хайде и аз да се отчета - 2600, наддаването от миналия път не е голямо, което е по-скоро добре. Предлежанието засега е станало оптимално - главично с тила към коремната стена. Не знам дали моите усилия са помогнали за това, но съм довола. И аз пия ампули желязо, но ям каквото и преди. Мисля, че лекарствата ще подействат по-бързо, а и вече нямам много време за реагиране.

Детенце все пак почна да пие аннтибиотик, и се чувствам като провалил се родител. И не само по отношение на това, а и на възпитанието и как се справям като родител. А като станат две, не знам...Отдавам го на хормоните, но съм малко обезкуражена и даже ревах днес...

Но пък ви чета и се забавлявам, днес тук е по-забавно от индйския сериал, който вчера загледах в пристъп на самосъжаление Laughing

# 430
giada on the road без повече такива мисли за детенце. Дори и само по това че ти е гадни че се дала АБ се разбира, че няма как да си лош родител.  Embarassed
И на мен ми е забавна Ани  Laughing, а това с индийския сериал не знам как си си го причинила. Аз не бих могла, а гледам доста неща като цяло  Wink
Кажете, че не помня по колко приблизително качват бебетата 8 и 9 месец

# 431
Минавам, както обещах днес на пловдивската група, да дам отчет: в Окръжна няма проблем със спиналната упойка. Ако някой го интересува повече, ще пиша. Уговорихме се за нормално, ако всичко е наред и бебето е малко - днес беше 2300 по ехограф и според него точно по средата на нормата. Научих и други подробности, ама да не занимавам цялата общественост, ще пиша на който се интересува на Л.С.

Чакам отново да се съберем, че днес не ми стигна нещо времето  Joy

# 432
Кажете, че не помня по колко приблизително качват бебетата 8 и 9 месец
Съдейки по това
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
около 200 гр. на седмица. Разбира се, пак да кажа - това е само ориентировъчно, никой да не се шашка Wink

# 433
Детенце все пак почна да пие аннтибиотик, и се чувствам като провалил се родител. И не само по отношение на това, а и на възпитанието и как се справям като родител. А като станат две, не знам...Отдавам го на хормоните, но съм малко обезкуражена и даже ревах днес...
В крайна сметка пиенето на антибиотик не е фатално, понякога си се налага и толкова. Вземете и хубав пробиотик, ако не сте, за да минимизирате щетите по чревната флора. Давай според указанията, няколко часа след антибиотика, защото в противен случай антибиотикът изтребва бактериите от пробиотика, а целта е след като той е изтребил повечето бактерии, пробиотикът да насели с "добри" бактерии. Пробиотикът се пие и известно време след спирането на антибиотика.

А за това как се справяме като родители - мисля, че всички минаваме през това в някакъв момент Simple Smile  Особено пък сега с тези хормони. Както казва една приятелка - ако се справяше толкова зле, колкото си мислиш, нито щеше да го осъзнаваш, нито да ти пука... Та горе главата, сигурна съм, че се справяш много по-добре, отколкото смяташ. И с 2 ще се справиш пак чудесно. Все пак да не забравяме, че и тепърва се учим още...

От книгите - отчасти четох "Книга за бебето" на Сиърс преди да се роди сина ми. На мен ми допадна като цяло, но много си зависи от човека и възгледите му, де, определено няма да допадне на всеки, насочена е към по-алтернативен за нашата среда начин на отглеждане. За нашето семейство обаче беше добре. Курсът за отглеждане на дете на Естествено също ни беше много полезен.

Като цяло чета доста, но повече за психологията на детето, за развитието му, за комуникация с емпатия и т.н. Аз не съм отгледана по този начин, по който би ми се искало, както и повечето хора около мен, та не мога да разчитам на това да ми дойде отвътре. Никога не практикувам нещо само, защото е описано еди си къде - винаги обсъждаме с половинката, за да решим, кое ще пасне на нашето семейство и кое не.

Иначе да споделя, че хемоглобинът ми беше граничен (108) на предните изследвания, но се разбрахме с лекарката да пробвам с храна, уж не промених кой знае какво (но ние ядем много месо, яйца и т.н.), но сега се е вдигнал на 118, та ми се разминаха лекарствата.

# 434
Vaseto29 разбира се  Hug

mymiracle да, права си.По-скоро аз се чудя как така съм била толкова невежа и как не прочетох нищо по този въпрос при положение, че цялата си бременност изкарах във форума и четох какво ли не.Аз също не съм фен на риска, така че те подкрепям абсолютно.Явно зависи от степента луксация и знам ли още какво. Hug

А и да питам за книгата на Спок? Тя една ли е?Или има няколко?
Имам книга на д-р Спок, която майка ми е купила когато съм се родила аз  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт