Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 155
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
vodna_lilq , моята бебка редовно застава напречно и ме ритка много силно в страни на корема , понякога е доста болезнено и имам чувството , че от тези ритничета и моят корем се ствърдява. Дори в момента се е разположила така. Постоянно си сменя позицията , последно на 20-ти беше застанала с главата надолу.
Относно свекървите , моята е много добричка , не ми дава да върша никаква домакинска работа , а и живеем заедно . Не се бях замисляла дали ще ме дразни при отглеждането на бебето , но за сега когато реши да даде акъл , ММ така я реже , че тя горката не смее нищо да му каже , аз гледам за сега да съм добрата снахичка , но ако ме провокира с нещо няма да си трая. Ние сме и обяснили , че искаме да сме си самостоятелни . Не мисля са я лишавам от всякакви отговорности към бебка , понеже свекър ми е в чужбина и на нея и е много тежко без него , само нас си има за сега и ще ми е съвестно да я третирам само като готвачка и чистачка , а и ходи на работа така че до към 17 часа ще сме си сами с бебка в останалото време , ще и я връчвам на нея да и се радва. Трябва да има компромиси и от двете страни.

# 601
  • София
 За каките и батковците - един от съветите, които получих, е никога да не оставям детето и бебето сами в една стая. Колкото и разумни да изглеждат по-големите, според мен  до ученическа възраст не може съвсем да им се има доверие.
А за подаръка - казвате, че е от бебето ли? Нашта кака няма да се върже Laughing

# 602
ada_smiles,
ами Док-и го очаква да е към 4 кг. На мен чак много ми се струват, но пък свеки постоянно ми повтаря, че тя самата е родена 5 кг (секцио), а нейните двама синове, включая мм са все по 4 кг.
Като ходя на ЖК, всеки път ми обяснява как главата и крачетата му били големи, и от това съдела, че щяло да бъде голямо бебе, и че вървял 2 седмици напред, ама то пък и аз не съм малка да му се невиди 1,73 см съм, що само ме стресират излишно тия хора не знам.  Ама и аз съм си виновна, че им се връзвам постоянно. Все се надявам в понеделник, като отидем да излезнат някакви по-нормални кг и да запуша устите на всички вкъщи и стига са ме третирали като, че ще раждам извънземно. Вярно, че корема ми е голям, ама то това не е критерий.
Giada,
първо бебе ми е, и наистина понякога като почне да се дупи наляво и надясно, се чудя дали са контракции или не, защото ме боли не само корема ами и ниско долу, но по-често е без болки и само му се смеем че се е издупил  Simple Smile Така както описваш подготвителната контракция, точно така го усещах днес. Но важното е, че се размина, то ние сме с термин края на април, къде се е разбързало диването. Благодаря за инфото, поне да не се ошашквам толкова следващия път като се напъне така странично  Grinning
Mama-Sita,
абе и ние уж последно на ЖК в началото на февруари бяхме главично надолу, въпреки че бил с лицето напред, а не обратно, та като почна да се издупва се зарадвах, че явно се е завъртял съвсем направилно. Поне така се надявах де  Simple Smile И днес помислих, че сега накрая ще вземе да се обърне седалищно диването, та да имат още една причина да ме клъцкат. Дано да няма, стискам палци до понеделник да сме в нормална позиция.

# 603
А, като става въпрос за позиция, и моята мома беше така - с лицето напред. Според лекаря, който ще ме изражда, това не е проблем, защото бебетата се извъртали в процеса на раждане. Мисля, че в днешно време сме толкова информирани (а в същото време нямаме медицинско образование),  че стресираме повече, отколкото тази информация да ни помага.

# 604
Честито на влизащите в 9-ти месец и на Мацето за края на медикаментите Simple Smile.

Смятам да пия Арника. Предния път вземах и Арника и от капките на д-р Бах, но честно казано не мога да преценя дали имаха ефект.

Giada не сме се засичали, защото за първи път пиша. Наистина са ни почити аналогични случаите - моята кака е август. Тя също му е много навита на бебето, даже искаше, защото другарчетата и от детската градина си имат, но така като чета е почити невъзможно да няма ревност, дори пише, че това било най-големия стрес в живота на детето  Rolling Eyes А пък аз досега все го бях гледала  само от добрата му страна.

paKris, пробва ли с упражнения за обръщане на бебето? Последния път като ме гледа АГ-то бях почити сигурна, че бебка се е наместила, защото усещах ясно хълцане ниско долу в корема. АГ обаче каза, че е седалищно и тежи около 2300-2400 гр. Реших, че се е завъртяла преди прегледа и твърдо заявих, че ще я обърна, а той след като ме изгледа песимистично продължи да гледа на ехографа, каза че имало възможност все още. Ти при кой лекар си ако не е тайна?

Synni_,погледни ситуацията и от добрата и страна - ще си имаш помощник. Абсолютно поддържам мненията да си я ползваш за пране, простиране, гладене, готвене, миене на чинии и прочее за да имаш повече време за бебето и за спане. За награда, след като свърши всичко и за радост на таткото може да и го оставяш да го погледа ама не на ръце, а в шезлонга например, че да не се учи лошо.   Laughing Сега извън шегите, аз май съм единствената с обратния проблем. След първото раждане ми беше наистина адски трудно - с шевовете, с гърдите, кърменето, с ходенето до тоалет, притеснението около първо бебче. Мъжа ми, обаче беше решил, че бабите (и всички останали) не трябва да се месят и едва ли не никакво участие да вземат при отглеждане на беба, като в същото време самия той почити не ми помагаше. Аз нямах нито сили, нито желание да се разправям с него, а пък си и мислех, че е нещо временно, защото до момента за толкова години не бяхме имали подобни търкания. Като резултат се стигна до един от най-големите ми кошмари - за 15 дни от прибирането ни бях спала по около час на ден и то не за по цял час, а по 20-тина минути, цедях се с помпа по над 8 часа на ден, нямах време да се къпя, да си правя редовни промивки и т.н. Накрая започнах да заспивам права с бебето в ръцете и на два пъти едва не го изпуснах. При това живеем с майка ми, която само чакаше да и кажа с какво да помага. Падна ми пердето и направо станах друг човек (някой по-горе го нарече кучка), забравих за обноските и започнах да псувам наред. Но като цяло тази глупава бих я нарекла проява на търпение ми навлече неприятности за години напред. Сега съм казала, че ще става каквото аз реша и няма да приемам забележки (но по принцип съм си мека мара и все отстъпвам). Ох много дълго стана, ще обощя - слушай себе си и брани позицията си, а после ако те обвинят агресия или вманиаченост винаги можеш да се "извиниш" и да се оправдаеш с хормоните и следродилната депресия.  Mr. Green

# 605
Хахаха ,моят ММ всеки път като ме чуе да философствам относно бременността и ми казва : "Ще ти спра тоя интернет , цяло висше ще изкараш до края на бременността. Ама нали съм си любопитна и всичко искам да знам Simple Smile

# 606
  • Бургас
Нашата кака още не вдява какво ще се случи. Иначе като я питам къде е бебето и ми сочи корема,идва да го гушка и целува. Обаче ще е филм с ревността. Днес бяхме на кафе с една приятелка ,която има дете на 1 година. И докато обикаляха кафето с баща и,аз решавам да се порадвам на детето и го закачам. Някъде от далечината се чу едно предупредително : "МАМО"! и малката ракета веднага дотърча да се гушка в мен. А пък таткото как ще го делят не ми се мисли.

Предният път след като ни изписаха от родилното в къщи остана майка ми. Тя заяви,че не си спомня как се гледат малки бебета и трябва ние с мъжа ми да се оправяме. Не ,че сме си мислили и друго де. Та на нея се падна честа да чисти,готви,пере и глади. А първата вечер беше такъв майтап с къпането. Тримата глупаци ( аз,майка и мъжа ми) докато си намерим местата около коритото и кой какво да прави минаха 15-20 минути. Свекърва ми дойде точно два пъти,оглади малко дрешки,заяви,че е отпуската и е свършила и това е.

# 607
Водна лилия, с първото ми дете също доста ме наплашиха, че върви голямо и трябва да се роди секцио. Когато се срещнах с израждащия ме лекар, той ме остави сама да реша как ще раждам. Признавам си, бях се поддалана страха и избрах секциото. Родих десет дни преди термин, без никакви индикации за контракции до този момент, детето бе наистина голямо- 4600 гр. и  53 см. Не зная дали съм можела да го родя нормално с тези мерки, но и досега си мисля, че ако го чакахме още няколко дни да тръгне по естествен начин, можеше и да "удари" кантара 5 кг. Не го казвам, за да те плаша, само споделям преживяното. Имам приятелка, която тежи около 50 кг, роди  нормално бебе   4500. Препоръчвам ти, ако имаш избран доктор и му имаш доверие, да се пробваш да започне едно нормално раждане и дано завърши такова.
Когато забременях с малкия, реших, че искам VBAC, изчетох доста по темата, бяха минали точно четири години от секциото, млакият по видеозон вървеше не толкова фрапиращо напред като батко си. Потърсих мнение на доктор, който е имал успешно нормално раждане след секцио, но той ме отряза. Затова си уговорих отново първия ми док. Неговите думи бяха- ако ми дойдеш с голямо разкритие и почти излизаща главичка, тогава ще те изродя нормално. Дванадесет дни преди термин имах контракции , чести, отидох в АГто, нямах разкритие, контракциите там намаляха и аз се прибрах вкъщи, където отново започнаха контракции. Имах дата за секцио след четири дни и се обадих на уговорения лекар да го питам какво да правя. Повика ме отново същия ден в болницата, когато застъпи на смяна. Поговорихме и аз вече нямах търпение да гушна бебо, затова отново склоних да ме реже.
Относно ревността на по-големите деца- при нас нямаше такава в началото. Появи се по-късно или бе нещо като раздразнение, че малкият непрестанно плачеше и цокаше и му отнемаше моето внимание, но ММ се стараеше да компенсира - спеше с баткото, играеха, излизаха, общо взето влязоха нещата в контрол. Друг е въпросът, че сега момчетата много се карат и бият, но поне с нетърпение чакат и двамата бебето. За сигурността батковци, каки-бебета, имаме един инцидент- току що изписани с бебето, приготвяме се за къпане вечерта и никой не видя как баткото се покачил на решетката,взел бебето и ми го подава да го взема..... изтръпнах, но за щастие се оказа здравеняк баткото и го държеше здраво.

# 608
 printsipessa а малкия колко се роди? Баткото е бил наистина голямо бебе. Вие едри ли сте  Simple Smile Моя син също се роди доста и 4350кг., и го родих нормално, така че може, но не трябва да е на всяка цена. Ние обаче може би трябва да уточня, че и двамата сме високи.  Сега пак ми казват, че ще е голямо бебето, но ще видим. И последно да кажа и аз, че си е до телосложение на човек и всички сме различни. Аз съм се родила точно колкото сина ми пак нормално, трудно, но нормално. И дори не изглеждам и кореместа както обичат да се изразяват докторите Simple Smile Има явно място Simple Smile

# 609
  • Бургас
А кога са тези лекции в Aiko, къде мога да видя инфо за тях?  newsm78
Monicaaa, лекциите са на списание Моето дете и се провеждат всеки първи петък от месеца, следващата ще е на 03.04 от 11 ч. ако не се лъжа. Информация за тях има на входа на Айко преди касите. Те са по-скоро като училище за родители и имаше предимно майки с бебета и по-малко бременни. На мен ми беше много интересно.

# 610
Pakris и аз ще пия Арника,но не знам от кога да започна.Мислех от 37 седмица.
Giada и аз като теб си мислех ,че бебето се дупи и ми се получаваха две топки на корема и целият ставаше твърд.Не знаех,че това са контракции.
Момичета ,стискайте палци да не родя до две седмици,че не сме готови с ремонта и ще трябва да живеем с бебето у свеки,а не ми се искааа.

# 611
  • Варна
paKris аз пия от както съм в 9 месец и смятам да пия до 1-2 седмици след като родя Simple Smile

Шльоки, а каква е твоята комбинация и потенция? Като на ред трий ли?

# 612
  • София
Честит празник, дами!
Въпреки че за мен това е денят на мама, вече започвам да го чувствам всс повече като свой:)
Да бъдем живи и здрави и да гушкаме едни прекрасни, пухкави мъничета!

Събуждам се доволна, днес май не изглежда толкова бедствено като вчера. Снощи излязохме замалко с Мм разстояние от няколко преки го минах с почивка по средата, хахахаха. И на всичкото отгоре срамната кост така ме болеше, направо ми се наСълзиха очите като слизах от колата. Днес съм ок, чакам и бебка да се събуди, че май я уморих вчера:)

0033 - много полезни и интересни неща си споделила, благодаря!

Alvinda - честити покупки!

Момичета, 45-дневния болничен и другите след него ще се изплащат по "другата" схема - на 5-о число и на 90%, нали?

Cvety- стискаме палци! Спокойно, ще удържиш фронта:)

Вие свекитата споменахте пак - аз да похваля моята. Като изключим манията и по хомеопатия и разни лекарства и екстракти, вчера за пореден път се убедих, че нашето семейство ще бъде едно от малкото, в които липсва конфликтът "снаха-свекърва". Ние се харесваме много по принцип, но вчера такава дискусия подхванахме, че осъзнах тя колко се интересува от новостите всъщност. Ще ви дам пример: сподели ми, че се чувствала виновна, че не е знаела навремето, че медът е алерген и не е доре да се дава на малки деца и е топяла биберона в мед, по съвет на бабите. Цитирам "ама то бабите ми бяха информацията тогава, нямаше от къде да чуя нещо различно и аз слушам, къде да ходя"....Simple Smile

А моя Мм, милия, толкова ме трогна снощи:)
Аз си легнах, той остана да гледа филм и по едно време го усещам, че вече е в леглото. Използвам да го помоля да ме обърне (хихихи) и си отварям очите и какво да видя- запалил нощната лампа и чете една книжка за бременността, раждането и гледането на дете до 3г. Дадоха ми я на една лекция, нещо като справочник е и няма много акъли, колкото best practices, как да кажа... Абе доста сд покрива с нещата, които знам и ми харесват. И научно обяснява кое кога и как се развива в бебето, разни такива. Вече няколко дни го хващам, че я чете, почти я е преполовил:) Много мило ми стана:)

# 613
  • София
Честит празник мили дами!   bouquet

Ро3и колко мило! Браво на ТМ!

Моя прави баница в момента, сълзи ми текат от смях. Ути Бъчваров не му е равен. До тук разлята плънка по пода и олио по масата hahaha

Снощи сънувах раждания само, така ми се пада като изгледах всички епизоди на Такъв е животът Шейново за един ден. newsm78

# 614
  • софия
Честит празник, на момичета!  bouquet
Рози, всичко, което е болничен се изплаща в сроковете на стандартните болнични.Майчинството е до 5 -то число.

Общи условия

Активация на акаунт