Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 154
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
  • Перник
Честит празник!!! Пожелавам Ви много щастие, любов и здрави бебчета! Simple Smile
РоЗи, много мило, че ТМ е приел нещата вече сериозно и отговорно и се интересува ☺.
 А аз вчера гледам клипчета как се къпе новородено и направо ми се свива стомаха като гледам колко са малки и крехки, а ММ  се обръща и ми казва " Еее, колко му е да изкъпеш една мръвка!"  Shocked все едно цял живот бебета е къпал 😀

# 616

Честит празник , милички!

Пожелавам ви много здраве, щастие и любов!

Следващия месец всички да гушкаме здрави и пухкави бебоци и да им се радваме!  bouquet

# 617
  • София
Честит празник на всички. Много здраве, щастие и късмет Simple Smile
Нашия батко много искаше бебе. Сега вече му се поохладиха страстите, като разбра че ще трябва да се лишава от някой неща. Не му хареса вероятността от догодина бебето да спи в неговата стая и да му пипа играчките.
Скрит текст:
На една от лекциите на сп. 9 месеца имаше гост-лектор хомеопат. Там ни препоръча следното:
1. За гъбички - Helonias dioica 9CH - 3*5 гр. на ден.
2. Като подготовка за нормално раждане: от 36 сед. Actаea racemosa 15CH - 1*5 гр. на ден;
3. Като подготовка за секцио:
    3.1. Arnica montana 15 CH - 3*5 гр.
    3.2 Natrum sulfuricum 15 CH - 3*5 гр.
4. Възстановяване от раждане:
    4.1. Arnica montana 15 CH - 3*5 гр. в първите дни
    4.2. China rubra 9CH - 3*5 гр. при силно кръвотечение.
5. Стимулиране на кърменето  - Ricinus communis 5CH 30 мин. преди кърмене (Трябва да се има предвид, че Ricinus communis 15CH се ползва за спиране на кърма при отбиване и е важно да се купи точната еденица).
6. Нацепване на гръдните зърна:
    6.1. Nitricum acidum 9CH - 3*5 гр. за заздравяване;
    6.2. Graphites 9CH 3*5 гр. при секреция
7. Мастит:
    7.1. Phytolacca decandra 9CH - в  началтото на 2 часа *5 гр.
    7.2. Belladonna 9CH -  в  началтото на 2 часа *5 гр.
8. Възстановяване на тазовото дъно - Sepia officinalis 15 CH 2*5 гр.

# 618
  • София
Dilyanad - благодаря!

Карамел - аз не съм го натискала нито да чете, нито нищо и ми стана адски хубаво, като виждам че напоследък си намира някакви неща за четене и ме разпитва:) Ами то големият ден наближава.
Иначе и аз се панирам за къпането, мм ме успокоява... Ние, логично, се панираме повече в момента:)Simple SmileSimple Smile

Маце - какъв е този мазохизъм!!!? Simple Smile
Я си пуснете masterchef us junior:) Освен всичко, да видиш тм как ще се вдъхнови с баницата Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 619
А кога са тези лекции в Aiko, къде мога да видя инфо за тях?  newsm78
Monicaaa, лекциите са на списание Моето дете и се провеждат всеки първи петък от месеца, следващата ще е на 03.04 от 11 ч. ако не се лъжа. Информация за тях има на входа на Айко преди касите. Те са по-скоро като училище за родители и имаше предимно майки с бебета и по-малко бременни. На мен ми беше много интересно.
Благодаря за инфото!  Hug Аз в петък ходя на лекциите от Девата. Пък до 3.04 ако не съм родила (дай Боже да не съм родила още), може да я посетя, че ми допадна инфото.

Честит Празник, бъдете щастливи и обичани!  smile3525 За мен този празник винаги е бил, празникът на мама и никога не съм го празнувала. Е дай Боже, от следващата година вече да не е така. Хубав и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 620
Добро утро и честит празник, момичета. Аз съм с двоен - влизам в девети месец, сигурно затова за първи път от много време така хубаво се наспах Laughing

# 621
Честит празник!  bouquet Да сме обичани и обгрижвани съпруги и майки! Crazy Това ни пожелавам аз освен здравето и лекото раждане!   bouquet

Честито и на влизащите в 9 месец!

Ние на ММ вчера му купихме нова прахосмукачка по случай 8ми март, да ни чисти с кеф! Joy

# 622
  • Пловдив
paKris - всеки ден 1х5. 5СН е.
В болницата на 30мин х5 ще пия

# 623
Честит празник на всички бъдещи и настоящи мами  Hug   bouquet

# 624
Честит 8-ми март , мили дами , бъдещи и настоящи мами ! Бъдете живи и здрави , обичани и щастливи Simple Smile))))

# 625
Честит празник и от мен момичета.

# 626
Честит празник и от мен коремчета  bouquetПожелавам ви да сте много здрави и винаги обичани.

# 627
Честит 8-ми март на всички бъдещи и настоящи мами bouquet, леки раждания и здрави бебовци baby_neutral

П.С. Не мога да повярвам, че от следващата година, този празник ще го празнуваме истински като празника на мама Joy

# 628
  • Варна
Преди малко забравих най-важното - Честит 8-ми март мили мами!

paKris, пробва ли с упражнения за обръщане на бебето? Последния път като ме гледа АГ-то бях почити сигурна, че бебка се е наместила, защото усещах ясно хълцане ниско долу в корема. АГ обаче каза, че е седалищно и тежи около 2300-2400 гр. Реших, че се е завъртяла преди прегледа и твърдо заявих, че ще я обърна, а той след като ме изгледа песимистично продължи да гледа на ехографа, каза че имало възможност все още. Ти при кой лекар си ако не е тайна?

Пробвах да стоя на 4 крака - около 5 мин издържам и ръцете в ставите ме заболяват на китките... предишното ми бебе и то беше така обърнато...седях като куче със светнат фенер отдолу за да се обърне по посока на светлината....уви...не се. Аз съм при др Славчев ОБ-Варна.

# 629
Честит празник!   bouquet Бъдете обичани и желани и нека доведем на този свят най-прекрасните бебета!

Общи условия

Активация на акаунт