Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 152
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
Честит празник дами   bouquet ! Пожелавам ви да сте много обичани и ценени.

[/quote]

Пробвах да стоя на 4 крака - около 5 мин издържам и ръцете в ставите ме заболяват на китките... предишното ми бебе и то беше така обърнато...седях като куче със светнат фенер отдолу за да се обърне по посока на светлината....уви...не се. Аз съм при др Славчев ОБ-Варна.
[/quote]

Има едно упражнение, което се прави за 2-5 минути, пак на четири крака, но колената са на диван, а ръцете до лактите са опряни на земята. Ама ти май имаш доста опит в това отношение.   Simple Smile Реших, че може да раждаме заедно, но аз съм в АГ болница. Да са здрави бебоците и майките им! Wink

# 646
Момичета, Честит празник! Бъдете обичани и ценени жени и майки, не само днес, а цял живот!
Didolino, Rafi_11, Cvety83 -  да ни е честита 36 гс, да си изкараме до края на 9 месец нормано и без болежки!
Нека всички да гушкаме здрави пухкави бебоци около термин Simple Smile

Вчера във виелицата понапазарих за шомпала и мога да кажа, че сме относително готови. Остана да изпера и
изгладя и да купя козметика. Не съм решила и за изписването какво ще е - много искам рокля, но май ще го оставя
ММ да я купи като видм какво ще е времето, аз ще я набележа естествено Grinning

# 647
Добро утро момичета. Аз снощи пак се събудих от болки ниско долу/ предменструални/ . Вече започвам да се шашкам , та аз съм още в 32- ра седмица + 5 д  и сега пак нищо не ме боли Shocked
Силно се надявам да е само подготовка.
Та в този ред на мисли- напоследък сме много слабо активни/ най- вече вие/ и се замислих дали някоя мама не е отишла да ражда? Thinking

# 648
  • София
Алис, и аз вече втора нощ се събуждам от болки. От сутринта имах още 3 контракции... Както правех закуска на дребния ми потече кръв от носа... Кръвото го мерих 110\70
Поне бебка шава доста, та за нещо да съм спокойна. Simple Smile

Надявам се всички от снежните райони да са добре, на топло и на сухо!  Praynig

Хубава седмица!  Heart Eyes

# 649
Добро утро милички! При нас снеговалежа продължава и днес.. ужасно е, натрупа много. Не смея да излизам в това време , пък аз и без това едвам ходя - сега хептен няма да мога  Grinning Та се чувствам като затворник вкъщи.
Иначе и на мен ми мина през акъла да не би някое мамче да е отишла да ражда, но още ни е рано! Трябва да стискаме още малко!  Heart Eyes
По скоро отдавам липсата на активност на липса на интернет например.

# 650
  • София
Добро утро!
Изложихме се този път - понеделник е, а още сме на старата тема:)
Може би започва всички да ни хваща треската по чистене, подготовка... А наистина има и много места с орязани комуникации.
Тук, в София е страшно, представям си по високите планински райони какво е... Зимата ни "изненада" посред ранна пролет.
Мъжът ми ме бъзика, че преди Коледа мрънках за сняг, какъвто имаше в детските ми години, и с това съм била предизвикала времето:))Simple Smile

# 651
Добро утро!
 При мен болежките са ежедневие, но се стремя да не се шашкам много. Ако трябва да съм честна, невинаги ми се получава обаче. Ама си казвам- каквото има да става, ще стане. Вечер също се събуждам от менструално болки.
Red tree кървенето от носа си е напълно норално-лигавицте в момента са кръвоснабдени на макс. Като родим, ще ни мине.
 Без да всявам излишен смут и стрес, бих искала да ви попитам как се спрявяте с мисълта, че след Х дни ще  сте секцио. Опитвам се да се успокоя ,че след това ще видя малкия, но не мога да спра да го мисля. Уж знаех, че е възможно да се наложи секцио, но сега, когато се налага и аз тярбва д си определя ден, нещо ме свива под лъжичката. Не искам да съм стресирана или уплашена. Вярвам на док. Явно не съм толкова желязна, за колкото съм се имала  hahaha и ще изляза шубе  hahaha
 След 2 месеца мъки, жалби и скандали НОИ ми изплатиха болничния  Laughing още не мога да повярвам. Чувствам се победител  Laughing

# 652
Калитарка  и аз много го мисля това секцио ooooh!  колкото и да се опитвам да мисля позитивно, не ми се получава. Искам да съм със спинална, но страхът , че съм в съзнание и знам какво се случва ме ужасява допълнително още от сега. Чудя се дали няма начин да съм със спинална и в същото време и с нещо да ме замаят, че да не ми пука Laughing

# 653
Ама разбира се, че ще те замаят. Аз онзи ден бях на консултация с анестезиолог. Той прецени, че за мен най-удачна е спиналната анестезия. Предупредих го, че се притеснявам и вероятно ще вдигна горна граница на кръвното, а той каза да не се притеснявам, че те дават допълнителни неща, за да се отпуснеш. Аз мисля, че проблемът ми ще е стигането до този етап.

# 654
  • Бургас
Аз пък не ща да раждам. Харесва ми да съм бременна и да ме глезят  Crossing Arms
Аз понеже съм малко перде нито сега,нито предният път ми пука особено. Даже в деня,в който трябваше да влизам в болницата се скъсах от разходки. Кафе пих с майки от отчетната. Понеже доктора ме искаше в 20.00 да съм там и мъжа ми донесе кюфтенца ,така хубаво да си хапна,да не заслабна един вид. 
Мъжа ми от друга страна две седмици преди раждането ,като разбрахме датата, вървеше с хепреси. Беше обходил с колата различни маршрути до болницата и беше засякъл най-краткия. интрсното в случая е,че аз виждам болницата от терасата,дето се вика и пеша да тръгна пак ще стигна преди да съм родила.  Laughing
За упоийките -пълна. Предният път като се консултирах с анестезиолог каза,че заради моята таласемия трябвало да съм с пълна. и по-добре,че бебето не е изплакало веднага,та не си се представям,как ще лежа аз там просната и докторите да се суетят около бебето.

# 655
  • Варна
Калитарка  и аз много го мисля това секцио ooooh!  колкото и да се опитвам да мисля позитивно, не ми се получава. Искам да съм със спинална, но страхът , че съм в съзнание и знам какво се случва ме ужасява допълнително още от сега. Чудя се дали няма начин да съм със спинална и в същото време и с нещо да ме замаят, че да не ми пука Laughing

Има и такъв начин, да. Можеш да помолиш, а ако толкова те е страх кажи им да ти направят пълна упойка.

Ама и двете сте много сладки. Няма за какво да се панирате толкова. Не е нищо особено това секцио. Аз вече съм минавала по този път и повярвайте ми, за 40 мин всчико приключва. Като ви вкарат в операционна, упойката се слага за 2 мин, след това лягате и до 3 мин са извадили бебето. След като чуете гласа му, вече нищо друго няма значение. После следва 30 мин шиене, в което си казвате, аиде бе, няма ли да всършват вече, че да си  гуша бебето. Не усещате нищо, освен че някой ви пипа корема. Няма болка. Гадното е реанимацията. След като те изкарат от операцията, не си чувстваш краката 2 часа и умираш от студ. Оставят те сам (късмет е ако си с някой, да си говорите, защото аз 2 часа изперках сама), и една тайна да споделя - то важи и за другите мами с нормално раждане - една акушерка идваше при мен на всеки 20 мин и ми разтриваше с нормален натиск корема с кръгообразни движения - каза че това е трика да ти се прибере матката възможно най-бързо. КАза и аз сама да си го правя Simple Smile

Надявам се да ви успокоих поне малко - но представете си мамите, които се мъчат нормално раждане - това са 10 часа ужасна болка, с разкъсвания, пак те шият и  като цяло зора е голям. А при секциото нищо не правиш. Само след 12 часа е кофти раздвижването, но то тва му е...първите 24 часа след операцията, после си пей сърце.  Hug

Един много полезен линк за кърменето - ситематизирана инфо -http://club.biberonbg.com/read.php?10,614260

# 656
Добро утро и от мен Simple Smile Точно такъв пост ми трябваше за усмивка сутринта. Аз вчера бях с ужасни болки ниско долу. Пих си и магнезия и но-шпато, ама нъц, не минаваше... Днес съм по-добре, дано щерката не реши пак да си прави проучване там  hahaha

# 657
  • София
paKris, съгласна с теб! И първия път не ме беше страх и сега не ме е от самото секцио. Повече ме е страх от първите 6-12 часа, че съм алергична и ме обезболяваха само с парацетамол... Сега четох за някакви свещички, ще видим как ще е с тях.
Секциото минава бързо. След раздвижването и като ти махнат катетъра си пушка. Гушкаш бебето, опитваш да кърмиш... Забравя се бързо!
Предния път следобеда ходихме да ядем пица, даже и малка бира пих.  Mr. Green Мисля сега да повторим.  Grinning

# 658
Май повече е страха от това, че не се знае точно как ще е. Искайте си пълна упойка ако много ви е бъз.
Аз съм от тези които предния път са раждали 10 часа нормално  Whistling и сега ще съм секцио (трябва) и понеже не знам как ще е даже пробвах пак да питам за нормално, ама не може. А всичките ми познати казват, че не е кой знае кво секциото. Аз пък много държа да съм будна като го вадят, че иначе някак ми е все едно пропускам нещо  Wink А много искам да си го видя веднага  Laughing
Вчера слаба активност според мен защото всички са празнували, мъжете им са ги глезили  Heart Eyes

# 659
Свещичките са вълшебни - профенид.

Общи условия

Активация на акаунт