Oбезщетение за неизползвания платен годишен отпуск

• 926
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте , в момента съм в отпуск по майчинство за втората година . След няколко месеца то свършва, но аз няма да се връщам на работа по ред причини. Въпросът ми е след като си подам молба за напускане изплащането на годишния отпуск за двете години в които не съм била на работа ли ще е или само за тази година? И има ли вариант при който може работодателя да ми откаже да ми плати не взетия отпуск?

# 1
  • Пловдив
при напускането трябва да ви изплатят всичкият натрупан,платен годишен отпуск
ако ви правят проблем,пускате жалба в инспекцията по труда

# 2
 Тоест за двете години в които съм била в майчинство? Благодаря , надявам се да нямам проблеми , защото съм на държавна работа , но все пак исках да попитам .

# 3
  • Пловдив
Тоест за двете години в които съм била в майчинство?

Да,и не само.Може да имаш отпуск от преди това.Него също ще ти платят.Ще ти издължат целия натрупан платен годишен отпуск

# 4
Благодаря много . А трябва ли да подавам нещо друго освен молбата за напускане ? Нещо от сорта , че желая да ми бъде изплатено това обезщетение .Или то автоматично се изплаща .

# 5
  • Пловдив
Благодаря много . А трябва ли да подавам нещо друго освен молбата за напускане ? Нещо от сорта , че желая да ми бъде изплатено това обезщетение .Или то автоматично се изплаща .

Не,молба специално за изплащане на пл отпуск не се подава.Ти няма да го ползваш,а искаш да ти го изплатят при напускането,нали?
Може в молбата за напускане да включиш,че очакваш да ти платят и натрупания платен годишен отпуск.Искай си и УП 3 и бележка за доходите

# 6
Разбрах. Благодаря много:)

# 7
Не знам дали тук трябва да си задам въпроса,но имам ли право да пусна детето на ясла и в соти време да си взема две седмици платен отпуск след изтичане на майчинството? Той навършва 2г. Другия месец и мисля да си взема само две седмици платен отпуск,за да ми е по спокойно докато свикне?

# 8
  • Пловдив
Не знам дали тук трябва да си задам въпроса,но имам ли право да пусна детето на ясла и в соти време да си взема две седмици платен отпуск след изтичане на майчинството? Той навършва 2г. Другия месец и мисля да си взема само две седмици платен отпуск,за да ми е по спокойно докато свикне?

Разбира се,че може.Може да си пуснеш платен отпуск,неплатен за гл на дете или болничен

Общи условия

Активация на акаунт