Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 433
  • 913
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте момичета! Имам въпрос относно последваща терапия при папиларен карцином.

Оперираха мъжа ми. Премахнаха цялата щитовидна жлеза и един ЛВ.

Назначена му е йод терапия и в последния ден от нея ще има сцинтиграфия, макар че, последователността била обратна, но докторът казал, че може и така. С всички доктори,с които говорихме - ендокринолози и по нуклеарна медицина са на мнение, че не е задължителен ПЕТ скенера и ако се включи, то той е след йодтерапията.

Тъй като за йодтерапията няма места и му дадоха дата след повече от 2месеца от операцията, започнахме да търсим информация за йод на други места и стигнахме до Истанбул и официалното представителство на Аджъбадем в Бг.

Те твърдят, че първо трябва да се направи ПЕТ скенер и тогава останалите неща, включително споменаха и ЯМР, което до сега никой бг доктор не е включвал. Знаят, че тук в Бг ПЕТ скенера се препоръчва последен, ако изобщо се включи в терапията, защото има някаква неясна за мен финансова връзка със ЗК. Не си получват парите ли и аз не знам.

Вие минавали ли сте през ПЕТ скенер и на кой етап от лечението?

П.П. Чудим се да се консултираме ли с проф.Пандев относно дилемата - трябва ли да има скенер и кога.

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 12:23 от missNoir

# 196
missNoir 5 скенер-а не е терапия, а диагностика.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … bv.90237346,d.bGg
Доколкото знам, (без да твърдя че съм спец или че разбирам) 5-скенера показва туморите и разсейките ако ги има. Много е скъпо! и е почти невъзможно да се уредиш по каса.
Сцинтиграфията е пак диагностика, не е лечение, по-евтино е - за ЩЖ е около 50 лв ако си го плащаш. Аз платих 235лв за костна сцинтиграфия на цяло тяло.

# 197
  • Варна
Благодаря Simple Smile
Знам, че са диагностика. Под "терапия" имах предвид стъпките, по които се минава след операцията.
Използвах термина неправилно  Peace

# 198
  • Варна
Miss v momenta sam na mainata si i neta e yjasen i niamam kirilica na telefona.Az minah prez lechenie s iod prrdi 20 dni ako se varnesh niakolko stranici nazsd shte prochetesh.Tyk se pravi samo scintigrafia dokolkoto znam e dostatachna taj kato tozi vid ima sposobnosta da poglashta jod i se vigdat razsejkite ako gi ima.Parvata scintigrafia e na cialo tialo.Ako imash niakakvi vaprosi otnosno lechenieto bih ti otgovorila kato se varna v nas.

# 199
  • Варна
Глухарче, прегледах ти постовете.
Не ми стана ясно колко време след операцията беше йодтерапията, защото на нас ни се струва, че над 2месеца е доста време и за този период няма да пие нищо.

Чак на 25.5 има записан друг мъж за йод, а доколкото разбираме не "съчетават" в тази стая мъж и жена и затова мъжът ми е чак на 25.5.

Също не ми стана ясно на теб някой от докторите, с които се консултираш, препоръчва ли ти ПЕТ скенер?

Ако можеш пиши, ако не, като се върнеш.

# 200
  • Варна
Operaciata mi beshe na 18.12.2014g a lechenieto mi na 18.03.2015g. Joda vav Varna pristigna chak fevryari mesec a az vednaga sled operaviats zapochnah el tiroksina i triabvasjhe da go spra otnovo zs cial mesec.Nikoj ne mi e spomenaval za Pet skener.Na 3 tia den ot lechenieto mi nsprabiha scintigrafia na cialo tialo.Prochetete sajta na dr.Pandev tam mnogo dobre  e opisano lechenieto i kakvo ttiabvs da se predprieme kato diagnostika.

# 201
  • Варна
Мерси, Глухарче!
Разгледах сайта на сдружението на засегнатите от заболявания на ЩЖ, там никъде не се споменава ПЕТ скенер.
Сайт на проф.Пандев не открих  Embarassed

Ако нетът ти позволява да даваш линкове, би ли ми го написала?
Така или иначе, другата седмица мъжът ми има час за консултация при него и ще го пита за мнението му, защото ние вече се объркахме на кой да вярваме и кой казва истината.

# 202
  • Варна
Napishi v google profesor pandev pyrvia sait kojto izliza r toj neshto ot sorta theroid.com.Sega po pronvip pet skenera ne e losho ds se pravi.Na vyn ho izpolzvat kato ptofilaktika za sagalenie v bylgatia e lyks .mnogo e ttydno da se yredish po ZK.Cenata my e okolo 3000lv.Az lichno s dosta hora sym govorila s nashia ptoblem na nikogo ne sa pravili pet skener.Pak da se povtoria tyj katp papilarnia carcinom ima spodobnostya da poglashta jod i si izliza na scintigrafia i moge bi za tova smiatat che e dostatychen.

# 203
  • Варна
Аха, излиза по този начин в гугъл точно сайта, за който писах.

Ще пиша другата седмица какво точно е казал проф.Пандев по въпроса.

# 204
  • Варна
Da pishi molia te tyj kato i az mislia da hodia do Sofia no az misleh do Hadjieva da otida.Malko sam ozadachena zashto otivate pti Pandev . Toj nali e hiryrg.

# 205
  • Варна
Мъжът ми държеше да направи консултация и с него.
Бяхме почти решили да откажем часа, защото операцията му мина и няма смисъл пак с хирург да говорим, но вчера решихме все пак да отиде при него и да го пита за скенера, защото той е един от най-добрите, с международен опит и т.н...богата биография.

Прочетох, че е съпредседател на едно турско - българско сдружение в тази област, а ни казаха, че опитът в Истанбул бил първо скенера и после останалите неща, та, той ще знае как се процедура в чужбина, в различни държави.

По-късно ще пиша с кои доктори сме се консултирали и защо се чудим къде е истината за скенера и кой първи ни заговори за него.

# 206
Ох, аз пак мравучкам и това треперене на погледа взе много често да ми се случва. От няколко дни непрекъснато, пак съм на антибиотик и вече и ухото ме боли.

# 207
  • Милано
Ох, аз пак мравучкам и това треперене на погледа взе много често да ми се случва. От няколко дни непрекъснато, пак съм на антибиотик и вече и ухото ме боли.
Съжалявам,Сиси SadПрави ли изследвания?Говори ли с лекар?Дано премине този дисконфорт!Стига те е мъчил!Прегръщам те! Hug

# 208
ходих та поне 5 пъти и на УНГ , сега той ме лекува, абе мани....

# 209
  Вероятно имаш срив в имунната защита,както и аз миналата година два пъти боледувах от грип.Вземай витамини,пий билкови чайове и по-малко антибиотици!Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт