Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 436
  • 913
  •   1
Отговори
# 720
  • с/у ОколоМръсТното
Привет и здраве Вам  Hug  bouquet

Мама е достигнала ниво от 2.5-2.6 (не запомних съвсем точно) на ТСХ. Пие еутирокс 50 и се оплаква, че пак й почват нощните изпотявания и още симптоми отпреди махането на жлезата. Дали е добре да напили приема на 25, според вас (тя с ендо-то отделно ще се консултира)?

Мерси, дами  Heart Eyes

# 721
  • Варна
2.5-2.6 ТСХ е добре според мен.И аз имах известно време след операцията нощни изпотявания,но си отшумяха от само себе си.Да се консултира с ендо все пак  Hug

# 722
Шани   - по-добре да не намалява еутирокса, 2,5 не е малко.
Тя в критическа ли е?

# 723
   След операцията аз непрекъснато съм с тези изпотявания и незнам на какво се дължи,но не мисля че причината е само от критическата!!!Не съм се консултирала с лекар за това,но са много неприятни!Разбира се в основата са пак проблеми с хормоните!
  Иначе  тсх- 2,5 е идеално за възрастта и.

# 724
gia_n  - ако си мислиш, че всички тези удивителни знаци те правят по-убедителна, то грешиш  Grinning
Имаме навика да обвиняваме ЩЖ за всичките си проблеми, с което не си помагаме. Аз поне след операцията на ЩЖ нямах горещи вълни. Влязох в критическа две-три години след тази операция принудително с лекарства. Има толкова много средства против горещите вълни, аз избрах климатика, но за хора без моите проблеми има разни билкови препарати, твърди се че действат добре.

# 725
  • Варна
Здравейте ,
Днес минавах на телк , нямам думи да изкажа отвращението си от здравната ни система , и хората участващи в нея.
Винаги съм си мислила ,че комисия се състой повече от двама души,а не от един хирург който (както каза една моя приятелка) нож е виждал само на масата.Освен тясното пространство ,липсата на столове и вентилация в "Тунела"........отношението на персонала спрямо пациентите(стари и болни хора) е повече от недопустимо....

# 726
Ходенето на ТЕЛК ме отказа да вземам повече болнични, трябваше да ми минат от там, преди имах счупване на рамо и просрочих 6 месеца. Е няма такова унижение, разкарваха ме около 6 пъти за всяко вземане на болничен , за да ми кажат , че не върша тежка физическа работа и да се връщам на работа. Е върнах се след 4-я месец и после боледувах два. Иде ми да я удуша тая, но се запънах и не дадох пари, няма и да дам. #2gunfire. А тя определено си правеше намеци, тия да ги затворят със закон, много съм любопитна, дали ако беше щерка й щеше да е здрава със засегнати паращитовидни жлези и с гърчове......

# 727
  • Варна
Взех си решението 70 процента за 2г..............отношението към болните хора е като към говеда!

# 728
70 или 71%? 70 е точно границата между 2те групи. Ако е 71% за 2 години е перфектно  Peace

Ако това ще те успокои отношението към всички в БГ е такова  ooooh! да не ти пука...

# 729
  • Варна
точно 70 за две години

# 730
  • с/у ОколоМръсТното
Шани   - по-добре да не намалява еутирокса, 2,5 не е малко.
Тя в критическа ли е?

По-скоро отдавна не е...
Преди 19г. претърпя тотална хистеректомия. Не са горещите вълни, определено. Simple Smile
Леко качи до 52кг. Ама тя си е такава... няма умаляла й с годините дреха.

Мерси за мненията   bouquet

За ТЕЛК-а нямам думи... Хората на запад дори животните си гледат по-добре при преглед.
Тя мама затова отказва да се яви... А има доста за какво, но не иска да се унижава.

# 731
Нещо не съм наясно с този телк за група инвалидност, сега ще получаваш ли допълнителна пенсия, една приятелка взема около 300 лв. Четох някъде, че при мен с махнатите яйчници имам право на 50% до 50 години, ама мен до тогава няма да ме викнат, сега съм на 49 #2gunfire. Ако сложим и хипопаратереодизнма , все ще ми дадат 51%, май трябва да подам...., ако някой е запознат да ме посъветва. Hug Hug

# 732
  • Варна
Ми липсата на жлеза 30%,,ако имаш високо кръвно и там процент ,ако имаш остепороза .....абе отдет бръкнеш ако извадиш диагноза ще стане %
Не е голям келипир,но иди при личната си и питай какво и какви изледвания да направиш,и после си даваш документите

# 733
  • Варна
sisitons при пенсия за инвалидност няма значение на колко години си,не чакаш.За съжаление и доста деца имат.Кажи на личната тя ще ти подготви документите за Телк ,от там нататък ще ти кажат какви изследвания искат.Не очаквай много аз имам 76 %,преди седмица получих парите(под 170 лв.),но пък и нямам много стаж.

# 734
Да обаче аз имам стаж 27 години, 2 години майчинство като студентка, 8 месеца в една компютърна лаборатория в Технически университет, 25 г . като учител. Та може и повече да е  Peace. Направо ще си ги подам.

Общи условия

Активация на акаунт