Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 383
  • 913
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Глухарче Май повече ме шашкат от колкото аз сама. Постоянно ми казват, че и лекари при това, да не се оперирам, защото последствията били повече отрицателни отколкото положителни(примерно УНГ при предоперат.преглед).Шията била най-стресова зона за операция, защото всички нерви минавали от там към мозъка. Затова реших да питам патило(вас), какъв е живота "след събитието"  newsm78
sisitons  аз пет години само на ехограф ходя, ама вече взех да изпитвам по врата някакво напрежение и болка , че затова реших да послушам съвета и за операция. В Майчин дом и техния ехографист ме гледа заедно с док.Лазарова-ендокриноложка (изключителна жена), категорични са за нож. Лаишки въпрос: какво точно чустваш "трудно понесох не операцията, а хормоналният дисбаланс и това, че не ми работеха паращитовидните жлези"
LucyHope побъркват ме хора които все за нещо се оплакват и все са "болни", ама то и моето пък на всичко майната му да казвам, накрая ще стане "на болната жена мъжа и умря"  Grinning
 skabiela мерси за съветите и имаш чудесно чувство за хумор аз съм "ЗА" експеримента "можем ли да изтрезнеем без щитовидна жлеза"  Joy
А, btv кажете верно след операцията какви са забраните- диети, алкохол, цигари, секс, наркотици, рок н ролл Laughing шегувам се естествено за последните няколко.

# 91
Май сме се събрали готин отбор  Twisted Evil  Twisted Evil Twisted Evil
 vili_k Между другото защо не си направиш биопсия  преди операцията? Това не ти ли го предложиха?
От изброените нищо не ми беше забранено, аз една седмица след операцията ходих на рожден ден на приятел, не се спирах, всеки ден бях по мол или на кафе. Не мога да кажа само за цигарите и наркотиците, хахах, ама всичко друго е ОК, даже се препоръчва срещу стрес, а щитовидната жлеза се лекува като спреш стреса  #2gunfire
На мен доктора ми каза да не се пека на солариум и да не ходя на сауна, както каза сестра ми: "разбрал е, че си кифла"
Аз съм с много схванат врат по принцип и ми беше малко кофти да си намеря удобна поза за спане, но не бих нарекла това голям проблем. Няма да можеш и да спортуваш сигурно около месец, но това е характерно за всяка операция.
Всеки ден после ще трябва да пиеш хормон, поне един час преди кафето. Какво правя аз: Навивам часовника за 06,30, изпивам хормона и после спя още поне час Simple Smile Даже един път станах и не помнех пила ли съм или не, или съм сънувала...Мъжът ми вечно се подиграва: "Пи ли си днес лекарството?"
Лазарова работи в Ендокринологията, нали? Тя беше първата, която ме нави да се оперирам, готина жена.

# 92
  • Варна
Вили много зависи какво е нещото там вътре в щитовидната жлеза.Да,разбира се има много минуси без нея,все пак не случайно е там тази жлеза,но понякога трябва да изберем по-малкото зло.Аз лично бързо се възстанових от операцията,имам някои дребни оплаквания,но са незначителни,нямам проблеми с Ел тироксина.
Диета ми казаха да не пазя,защото жлеза нямам.Цигарите и алкохола са си вредни за всеки,но мисля,че в умерени количества не би било проблем.Някой ми казваше,че чаша червено вино действала благоприятно за хора в нашето положение.

# 93
  • Бургас
Ти ме разстреля, какво значи "Диета ми казаха да не пазя,защото жлеза нямам" Това означава ли, че ще дебелея поголовно или хапчетата ще поемат контрола?

# 94
  • Варна
Ти ме разстреля, какво значи "Диета ми казаха да не пазя,защото жлеза нямам" Това означава ли, че ще дебелея поголовно или хапчетата ще поемат контрола?
Нееее,не ме разбра.Някои храни не са препорачителни при болна щитовидна жлеза и не трябва да се ядат,а като я няма жлезата това ограничение отпада.
А дали хормона ще ти поеме контрола над теглото ти зависи много от организма ти.Аз не съм мръднала.От един месец не съм пила хормон и много хора се оплакаха,че дебелеят ,ами за мен не важи явно,не мръднах нито грам.

# 95
  • Варна
Аз пък станах 150 кила😁😁😁😁ама важното е че съм жива да си гледам дечурлигата!
Ще има момент дет ще се чувстваш тъпо с временно нерсзположение,но мисля че живота ни се променя кой знае как....
Тоз въпрос за секса много ме изкефи....че тя оная ни работа не на шията.....ми тъй де,ся временно мъжовете ни ще преживеят липсата други ласки/идеалнопрекритие/.....уф ,разлях се в глупости сорииии
Вили,няма страшно не се спичай,всичко ще е наред!

Пък Глухито за диетатА не я слушай......тя 40 кг с напикани гащи,яде два пъти повече от мен пък е колкото единия ми крак😂

# 96
  • Бургас
LucyHope Биопсията вече не важила, много били туморите, здраво място няма. Вадят жлезата и изследват.Да в клиниката по ендокр. е Лазарова и там ще ме оперират.
Глухарче ужас реших, че няма жлеза и няма спирка за апетита ми  Laughing
skabiela  уникална си момиче. Уфф разбира се че всичко ще е наред  Simple Smile

# 97
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Благодаря ви, че споделяте опит и съвети към тези от нас, които тепърва се сблъскват с тези проблеми.
vili_k, пожелавам ти всичко да мине благополучно  Praynig. И аз съм с твоя проблем, пълна съм с възли, но пък хормоните ми не са в норма и затова в момента съм на терапия с лекарства. Операцията ми е неизбежна, въпросът е само кога. Хваща ме страх само при мисълта за това.  Sad
Глухарче, стискам палци за теб  Hug.
LucyHope, благодаря ти за инфото за д-р Пандев. Сцинтиграфията все още не знам кога ще я правя, нямат яснота от самия изотопен център  newsm78.
skabiela, искрено ти се радвам на коментарите, действат ми много положително  Laughing.
Хубав ден пожелавам на всички!

# 98
vili_k , паращитовидните жлези са малки жлези, които отговарят за калциевият обмен в организма. При мен са травмирани и не работят, лекувам се, такава опасност има, когато е махната цялата жлеза. И мен ме гледа Лазарова и ми каза операция, но после , когато бях оперирана и бях наистина много зле с гърч се върнах в болницата исках консултация, да си платя, тя каза, нямам право да те преглеждам, ти си грижа на хирурзите, а аз исках сам една консултация, какво да правя не знаех. Между другото хирурзите много не са наясно как да лекуват ендокринлогичните работи Party. Не се притеснявай, ти може да не си така, иначе и аз имах тежест в гърлото, сега съм добре. Но качвам килограми и много внимавам какво ям. Много, много ти стискам палци Hug Hug Hug

# 99
  • Варна
Вили,говориш за тумори...те такъв дзвяр няма до доказване на противното!
След операцията ще направят хистология и чак тогава може да се потвърди или отхвърли такава диагноза.
Но каквото и да е след операцията няма да има нищо.....ще ти стане едно такова леко,.... и ще бъдеш с лебедова шия😂😂😂
От утре започвам силно палцестискане,и да не забравиш да се отчетеш....
То верно в началото ще ни благославяш,ама после ще се мирнеш и ще ти светне😀
Аз като се сетя бях  препарирана,стресирана и вечно мрънкаща...непоносима!Голяма депресия!Добре че бяха момичетата от форума за да ме отрезвят.Тенкю френдки/хич не ми ходи тоз език/

Глухи,мискинке....пак се покри по кърищата
Сискооо,как си?Дано вече да нямаш изтръпвания или поне да са по малко!
А ,днес ми подариха разделител за лекарства,този армаган се наложо след като се разбра за нейстовата ми страст към двойна доза хормон/много съм хепи сега/

Дами,лека вечер ви пожелава👌

# 100
  • Варна
Пък Глухито за диетатА не я слушай......тя 40 кг с напикани гащи,яде два пъти повече от мен пък е колкото единия ми крак😂
А пък  skabiela изобщо не я слушайте като ви се жалва за килограми.Колкото пъти да я попитам "какво правиш" , отговора е "Една рецепта за тортичка видях тука .....".После операцията виновна,хормоните виновни...."
maria_ck благодаря Simple Smile

# 101
  • Варна
😂😂😂😂😂😂😂пу мискинката му с мискинка......пак ме разконспирира😘
Ма кажи си де,кажи как плющиш от сутринта до вечерта хсхахс

# 102
Ох мене ме хвана грип, много съм зле. Викат ми не пий антибиотик, днес отивам на уши, нос и гърло, да видим . Температура не висока-37,5, но съм като парцал, гърло и кашлям страшно, ама страшно. не знам бронхит ли е какво е не се знае. И хрема. като се върна ще пиша, а за изтръпването , изтръпвам си и ми трепери пред погледа, дето никой не ми казва от какво е. вчера цял ден ми трепери, ядох , валидоли, не ми минава. Сега си мисля, че пак ми пада калция, щото се опитвам да не го пия, нали пък бъбреци ме болят, тя и ендото вика не го пий, да ама почвам да мравучкам не го ли пия и си мисля, че това с погледа май е от калция. Сега почнах пак да го пия пък ще видим, а като не го пих два дена спря да ме муши от дясно, не знам вече. Глухарче ти утре ли влизаш Hug Hug Hug. Яжте си тортички и си свиркайте, Скабиела Hug Hug Hug

# 103
  • Варна
Оф,и ти ли се подреди с тоз грип😕Аз за месец карах две ангини и сега пак съм на аб,но аз си имам проблем със сливиците....Сискооо,бързо да се оправяш!

# 104
  • Варна
Сисито на доктор и марш в леглото.Ако се наложи изпий един антибиотик,все още имунитета ни е сринат от операцията и упойката.
Утре ще си занеса само документите и изследванията.Криво ляво  изследванията са наред.Малко ми е високичък туморния маркер 8.60 , но доколкото разбрах не е фатално висок.А ТСХ-то ми е със завидната стойност от 62  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт