Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 612
  • 913
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря много, момичета! Ами за доцент Ненков не съм видяла лошо мнение и говорих с едно момиче, дето ми каза че почти всички жени в семейството й са оперирали щитовидната жлеза при него и всичко е било наред, та за това се спрях на него. А аз иначе живея във Варна  Grinning Чувала съм за Райков да и сега може да взема да ида на една консултация при него. Ама така или иначе вече имам дата, но поне да чуя и той какво ще каже, но навсякъде където ходих, освен Ключкова, на всичи мнението беше операция. А Ключкова би ме пратила на операция чак след 4-5 години пиене на тоя припицил, ама аз мисля, че няма смисъл в това.

Благодаря ви много за подкрепата  lovekiss lovekiss lovekiss, успокоявате ме, иначе има шанс да полудея  Laughing Laughing Laughing

# 331
  • София
Здравей Ели, наистина си много млада, но и много болна. Cry Аз съм с Базедова болест и се оперирах защото исках второ дете. Наистина това е единствения шанс с това заболяване, просто самата болест, лекарствата за нея и бременноста са несъвместими за жалост. От операцията ми мина малко повече от година, резултата се вижда в подписа ми. Heart Eyes Оперирана съм от проф.Пандев и този Човек/Лекар единствено препоръчвам, доверих се на прочетеното из тези теми. Оставена ми е 15% от жлезата и при мен беше огромна и с възел, паращитовидните ми жлези са автотрансплантирани и нямам никакви проблеми с тях. Имах аномалия с гласовият нерв, който преминаваше през жлезата, а не до нея...благодарение на проф.Пандев имам глас и ще благодаря хиляди пъти на Бога и момичетата тук за препоръките. BlushВ началото беше трудно, докато се напаснат хормоните но сега се чувствам повече от прекрасно. Доста здравословни и козметични проблеми изчезнаха като с магическа пръчка. Сега пак се изследвам ежемесечно, но то е защото съм бременна иначе ми е нагласена дозата, лекарствата които ще пиеш са съвместни с бременност, кърмене и т.н и наистина са доживот. Това е...дано съм помогнала. Peace

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 13:28 от ANI BANI

# 332
Благодаря много ANI BANI и на всички останали момичета. Знам за Пандев, че е много добър, всички го препоръчват него, но наистина нямам възможността да съм при него, а и слава на бога, нямам възли или нещо по-сериозно, така че си мисля, че не би трябвало да съм сложен случай и би трябвало доцент Ненков да се справи. Надявам се всичко и при мен да мине добре. В един сайт точно това четох, че за заболели в детеродна възраст, след като не се повлияват от хапчетата, се препоръчва операция. Дано да имам късмет и всичко да мине нормално.
Благодаря много на всички, че се заехте и ми отговорихте на множестовото въпроси.
Искрено ви желая да сте щастливи и да сте добре.
Ще пиша пак по-нататък какво се е случило.

# 333
Ели, успех ти желая и да, може да нямаш проблеми с паращитовидните жлези. Това се е случило на мен , но не е правило. А и аз не съм ги изследвала, последно 20 дни след операцията. Не мога да виня проф. Тодоров, защото другата млада лекарка специализантка ми каза видях поне три, същото твърди и анестезиолога. И една да има поема функциите на останалите, но трябва време. Професора е с опит, има първи в страната новаторство за автотрансплантация на паращитовидни жлези още 86 година, но ето, че при мен се случи проблем. Не казвам , че е некадърен, все пак е в университетска болница и преподава на студенти.
Мисля, че ендокринолог трябва да каже  в твоя случай, защо не се консултираш с проф. Здравко Каменов, той пише учебници по ендокринология. Иначе повечето хирурзи естествено ще кажат ножа. Пандев е добър хирург, но не е ендокринолог Peace. Каменов ще ти вдигне телефона даже и да е в чужбина, ходи по симпозиуми и чете лекции знам защото една приятелка го търси за дъщеря си, има проблем а хипофизата. Беше казал искам да видя детето и тя е на  22 г. Моля те Ели,недей да бързаш нека да кажат светилата, лесно е да се реже, нека минат 5 години, какво значи рано или късно, по добре късно. Много те прегръщам дете, ти си ми дете , моя син е на 26 Hug Hug Hug Hug
http://zdravenspravochnik.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4-%D … %81%D1%82-%D0%B5/
поне му се обади да му обясниш Praynig

# 334
...........би трябвало доцент Ненков да се справи..........
не само доцентът ще се справи, а и всеки един хирург, ама всеки. Операцията е елементарна - ще изреже цялата жлеза за 20 минути... Проблемите почват после - доколко добре е изчистено от възли, дали за засегнати паращитовидните, гласните струни.... А дори и да не са изрязани паращитовидните, може и само да са травмирани по време на операцията и после пак да не работят, въпреки че са налични.

# 335
Възли нямам, а ако изчакам 5 години, може да имам увреден друг орган, заради тези хапчета, а и дотогава ще искам да имам дете. И момичето, което ми беше писало, че е отказвала операция, каза че след 5 години вече нямало смисъл и жлезата и била почти разградена - не разбрах добре, но като цяло знам, че не е хубаво да продължавам да живея на пропицил и нищо да не е в норма, а и както вие казахте, с този пропицил, няма как да прекарам бременност. Не знам, но всички ендокринолози, без Ключкова, казват операция. Мисля да мина за второ мнение и при Райков. Но ако откажа операцията, пак ще си пия пропицила и няма да имам нищо в норма. Не знам, но сякаш е правилното решение.

А ето какво ми написа момичето с подобен случай на моя:
"Здравей, Ели.
Първо, при хиперфункция на щитовидната жлеза лечението обикновено продължава около 1,5-2 години и ако не се постигне ремисия е желателно да се насочиш към операция за овладяване на хиперфункцията. Когато на мен ми препоръчаха операция беше още с поставяне на диагнозата, без да бях минала лечение. Професор Христозов във Варна ми каза тогава, ако искам да не си губя времето и да пия лекарства, може да се подложа на операция за овладяване на хиперфункцията и често ако операцията се направи по-отрано, преди да е много увредена жлезата, то е по-успешно овладяването на хиперфункцията и често не се налага след това прием на лекарства. Отрязва се малка част от жлезата с цел да се спре свърхпроизводството на хормони, а колко да се отреже вече преценява хирургът и тук вече е най-важната част - да се избере добър хирург.
Аз се спрях на лечение с лекарства. Така вече се боря с хиперфункцията 4-5 години - неуспешно. Уж я овладявам, изпадам в ремисия и като спра лекарствата и заболяването се връща в рамките на три месеца. Да, за операция съм, още не съм се решила, но и с хапчета не стават нещата, а самите лекарства за хиперфункция, които сега приемаме са токсични и не са безвредни. Вредят на други органи.
Съвсем в началото бях лек случай, нямах кой знае какви изменения в жлезата - леко нехомогенна структура, без възли. С годините лечение жлезата вече е много увредена с много възли.
Операция се препоръчва както при съмнения за токсичен възел или злокачествено образувание, така и при хиперфункция на щитовидната жлеза, която не се повлиява от лекарства.

Не знам защо са ти казали, че ще махнат цялата жлеза. Хирургът ще прецени на база ехографско изследване и хормонални изследвания дали си за операция, а по-време на самата операция, след като отвори и види на място, тогава ще прецени колко да се премахне от жлезата.

За лечение на хиперфункцията се предписват тиреостатици - тирозол, метизол, пропицил - всички потискат свръхпроизводството на ФТ4 и ФТ3. За друго традиционно лечение не съм чувала.
За алтернативни лечения на хиперфункция може да потърсиш и попиташ в алтернативния форум. Там се обсъждаше импулсната терапия и разни лечения с билки.

Относно ендокринолозите във Варна, не знам при кого си се лекувала или с кого си се консултирала, но от личен опит препоръчвам:
Професор Кирил Христозов - приема в медицински център Дария.
Доктор Николай Райков - приема в медицински комплекс Плюс.
Има координати и на двамата на първа страница на темата.

Ако решиш да се консултираш с хирург, препоръчвам ти да го направиш с професор Румен Пандев в София. Можеш да си запишеш час в една от тези клиники, в които преглежда: http://thyroidbg.com/bg/lekari/rp  Това е може би най-добрата опция за консултация. Той е хирург ендокринолог. Ако не си за операция няма да я препоръча. Той прави операции чрез мини инванзивен метод (с малък разрез) в еднодневна хирургия на ИСУЛ София. В деня на операцията постъпваш в болница и на следващия ден те изписват. Пациентите са на крака и могат да се обслужват сами. Споделят момичетата от темата за операция на щитовидна жлеза, че след операция ги боли гърло като при настинка и имат схващане в раменете, но не е нещо непоносимо, все едно при настинка. Дава се болничен, най-често един месец. Не е добре да се натоварваш физически и психически, а да си почиваш. Можеш да се върнеш после на работа, а дори и по-рано, ако се чувстваш добре."

Извинявам се за дългия пост, просто ,за да си обесня положението са много нещата. Надявам се операцията да е правилното решение, сякаш така или иначе ще се стигне до нея, по-добре да стане преди да почна да образувам и аз възли.

Благодаря, момичета  lovekiss lovekiss lovekiss

# 336
...........би трябвало доцент Ненков да се справи..........
не само доцентът ще се справи, а и всеки един хирург, ама всеки. Операцията е елементарна - ще изреже цялата жлеза за 20 минути... Проблемите почват после - доколко добре е изчистено от възли, дали за засегнати паращитовидните, гласните струни.... А дори и да не са изрязани паращитовидните, може и само да са травмирани по време на операцията и после пак да не работят, въпреки че са налични.
точно казано и си зависи и от човека как ще понесе всичко!

# 337
  • София
Ели, всичко е много точно описано. Даже мисля, че знам и кое е момичето, Мереленда ли е? Проф.Пандев не искаше да ме оперира, но когато разбра че искам бебе каза: Трябваше от тук да започнем разговора, операцията е задължителна. Ще Ви оставим малка част от жлезата за да се избегне повторен рецидив след раждането....и т.н. И аз като теб не вярвах е това е начина, но явно е. Желая ти успех. Hug

# 338
Да, Мереленда е момичето.
Аз ще искам бебе в близките години, така че е по-добре да не отлагам с години операцията и после да е по-сложно. Поне така си мисля  Grinning
Ох, абе дано да съм взела правилното решение.

# 339
  • Варна

Ох, абе дано да съм взела правилното решение.

Не се чуди и не се съди.Това са преценили докторите,така трябва да стане.При положение,че имаш няколко мнения,направила си каквото е трябвало,а да става каквото ще.Не е от нашата компетенция да вземаме такива решения.Да има доктори,които режат само заради точене на пътеки,но за това ходим и търсим 2-3 мнения.Смятам,че си направила всичко необходимо каквото е трябвало.Смело напред,не  е страшно.

# 340
Да, и аз това си мислех, че повечето доктори, които ме консултираха, нямаха някаква изгода от това да ми кажат да се оперирам. Начев просто ми правеше ехография, нито ми е препоръчвал хирург, нито нищо. Той е нямал някаква изгода да ме посъветва да се оперирам. Просто по негово мнение съм млада, ще искам деца, не е хубаво да пия толкова дълго пропицила и щом за повече от две години няма подобрение, ме посъветва да се оперирам. Ще мина и през Райков и вече и той ако каже същото, няма да имам никакви съмнения.
Благодаря много за съветите, ще ви държа в течение какво се случва, поне тука ще ме разберете какво точно споделям, че моя май само го товаря с някакви термини и работи, а той горкия нищо не разбира  Grinning
Много здраве, момичета, и дано тези, които имат проблеми след операцията да успеят да ги преборят!   love001

# 341
успех каквото и да решиш и стискаме палци  Peace

# 342
Успех Ели, но много се моли да ти оставят малко жлеза, разликата е огромна , дори и един процент да е , но да си е твоя. Аз лично се оперирах бързо, защото си мислех, че ще спася целият десен лоб, но не би. А си усещах, че става нещо, болеше ме хранопровода и все си мислех киселини са , а то бил десен възел. Начев е добър диагностик. Но и той не видя възела в дясно, видя няколко малки, но то няма и как да го види зад хранопровода, трябва скенер, а не е практика да правят. за всичко друго излезе прав.

# 343
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте отново, момичета!

Има ли наскоро оперирани при доц. Сечанов?
Имам някои въпроси... Мама ще се оперира след няколко седмици. И малко ми е притеснено.

Желая здраве на всички   bouquet

# 344
  • Варна
Някой преди няколко страници беше писал,че ще е при него.Ама кой беше  newsm78
Връщам се да чета.

Общи условия

Активация на акаунт