Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 393
  • 913
  •   1
Отговори
# 780
Само TSH имам, но то е вече от преди два месеца - 0, 63. А тази биопсия какво представлява?
Глухарче , Благодаря.
Извинявам се за многото и най - вероятно глупави въпроси, но кой да предполага, че ще ми дойте такова нещо до главата  ooooh! на тези години...
На кои години,имам приятелка още на 18 и премахнаха щитовидната жлеза.
Като се налага,вземаме мерки това е,не е фатално,живее се и така.

БГ лекари като нищо ще й изрежат жлезата заради една безобидна кистичка  ooooh! само и само да вземат парите за клиничната пътека. + каквото може още да изврънкат - избор на екип, анестезия и т.н.
0,63 ТСХ съвсем не е проблемно и може да си преживее десетилетия с такова ниво. Един елементарен бетаблокер и е като нова. Ако всички други показатели са й ОК ( всички хормони и антитела) е наистина ужасно на тази възраст да се подложи на операция и да й разбъркат хормоните за цял живот.
innez прочети поне последните няколко страници от таази тема и виж какво рискуваш ако те оперират...

# 781
  • Варна
Да,Фри права си,но аз не съм доктор и не мога да кажа дали е за операция или не.Аз мога да и окажа само морална подкрепа и ако мога да и отговоря на някой въпрос свързан с операцията или след ще го направя с радост.
Да напълно съм наясно с тенденцията всичко под ножа,за да източваме ЗК.С този проблем се сблъсках още когато сина ми беше на година и половина и видях как се махат сливици ей така за нищо.Но единственото,което можем да направим е да посетим 2-3 доктора,за да сме сигурни,че сме на прав път.
Всеки носи отговорност за постъпките си и последствията от тях.
Би трябвало и докторите да носят отговорност за подправените диагнози и безмислените операции,но явно няма кой да ги следи.
Преди малко бях в Терапията да пия йод за контролната  сцинтиграфия,имаше момиченце на не повече от 25 год.,чакаше за лечение.Видимо скоро оперирано,криво ми стана.А най-тъпото е че не събрах смелост  да я заговоря и да и кажа,че няма страшно и всичко ще бъде ок  Sad

# 782
  • София
Глухарче,  Hug

# 783
Благодаря ви за мненията  bouquet Не знам в момента какво да правя... Ендокриноложката при която отидох първо е от моя град и ми е позната и беше супер категорична, че било по - добре да се махне. Лекарят при когото отидох след това ( в Пловдив ) пък беше на мнение, че нямало нужда и сега трябва тези дни да му се обадя за въпросната биопсия. И двамата ми погледнаха само въпросното TSH, което впрочем дори си бях пусната сама покраи другите изследвания за желязото. Дайте ми съвет какво да правя?

# 784
  • Варна
Мемчо,слънце пекна,когато видях ника ти  Heart Eyes

# 785

K.Lera-При предозиране калцият се натрупва в  меките тъкани  и органи и когато е в излишък паратхормона следва да е нисък).Вливат ни калций без никакви допълнителни изследвания .
  Ето това е ужасно!При мен картината е сходна,още вечерта след операцията започна да ми изтръпва крака  и започнаха с вливания на калций.Но беше петък на следващия ден ,и аз исках да си тръгна,та ми изписаха таблетки.Аз също имах проблем с челюста ,незнайно откъде дойде това и с преглъщането,което и до ден днешен не мога да нормализирам! Hug

# 786
  • Варна
gia_n и аз до ден днешен се давя като мисирка,след операцията дълго време не можех да преглъщам.
 innez според мен си пусни хормони и си направи въпросната биопсия,след това реши дали да се оперираш.Ако е обикновена киста,не би трябвало да бързаш ,а само да наблюдаваш.Но всичко това трябва лекар да ти го каже,който ще те следи и наблюдава,не вземай решение от бръщолевенето във форум

# 787
Благодаря ви за мненията  bouquet Не знам в момента какво да правя... Ендокриноложката при която отидох първо е от моя град и ми е позната и беше супер категорична, че било по - добре да се махне. Лекарят при когото отидох след това ( в Пловдив ) пък беше на мнение, че нямало нужда и сега трябва тези дни да му се обадя за въпросната биопсия. И двамата ми погледнаха само въпросното TSH, което впрочем дори си бях пусната сама покраи другите изследвания за желязото. Дайте ми съвет какво да правя?

innez   правят се изследвания ТСХ, ФТ3 и ФТ4.
Ако ТСХ ти е 0,63 то се води в норма, много е ниско, но е все пак в норма. Колко ти е пулса в покой? Ако е над 65 ще ти изпишат някакво лесно лечение. При аритмия наистина човек се чувства уморен и безсилен. Аз не смеех да изляза сутрин от къщи без да съм пила бетаблокер.
Кой е лекарят от Пловдив?

# 788
  • Варна
и антитела
да се включа като черна станция и аз  newsm43

# 789
Имам моменти в които ме е шубе да излезна от вкъщи, имам чувството, че сте се свлека някаде...
Докторът се казва Николай Ботушанов.

# 790
и антитела
да се включа като черна станция и аз  newsm43
да разбира се - и антитела ТАТ и МАТ.

А този лекар гледа ли те на ехограф?

# 791
 innez ,много мнения прочети и това е хубаво,за да си направиш повече изследвания при лекари специалисти.Твоята операция не е спешна и можеш да потърсиш и други причини за оплакванията си.Можеш да си помогнеш за сърцебиенето със хранителни добавки/има много на пазара/!
 Успех!И най вече опитай се да бъдеш спокойна, много си млада, всичко ще  се оправи!  Hug

# 792
gia_n, от известно време пия една смес от вино, мед и алое вера + хапвам и пчелен восък всеки ден ( това по препоръка от бабите ) а иначе за сърцебиенето си имам разни неща на билкова основа.
Старая се да не го мисля и да не си го втълпявам допълнително, че и стреса си оказва влияние.
Благодаря много за милите думи  Hug

# 793
  • Варна
innez ,много мнения прочети и това е хубаво,за да си направиш повече изследвания при лекари специалисти.Твоята операция не е спешна и можеш да потърсиш и други причини за оплакванията си.Можеш да си помогнеш за сърцебиенето със хранителни добавки/има много на пазара/!
 Успех!И най вече опитай се да бъдеш спокойна, много си млада, всичко ще  се оправи!  Hug
Искам добавките поименно моля.Точно защото са много на пазара и със снижения им контрол ми е трудно да се доверя.Но като получиш информация от човек,който ги е пил и е видял ефект си е друго.

# 794
Ще ти посоча тези ,които от години са на българския пазар!Много ефикасна е тинктура от глог,мента глог и валериан, маточина и мента и много други,коита са чисто български и се намират във всяка аптека!

Общи условия

Активация на акаунт