Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 372
  • 913
  •   1
Отговори
# 810
vesi_and, и от мен браво, бързо възстановяване   bouquet

# 811
Здравейте, момичета!

Тъй като пролетта ми откриха възел на щитовидната жлеза имам няколко въпроса. Накратко - възелът е малък, под 1 см. Двама ендокринолози обаче се притесняват, че е калциран(което не знам точно какво трябва да означава). Обясниха, че значи, че е стар и това ги тревожи. На 27 г. съм, хормоните ми бяха в идеални норми през пролетта. Сега ще ги пускам пак тези дни да видим.
От пролетта възелът не е пораснал, но сега ме съветват да правя биопсия и да се свържа с др Сечанов или др Пандев, които доколкото разбирам и от ваши коментари са добри специалисти.
Тиреоглобулинът също е в норма. Не зная какво да правя. Малко тъп въпрос, но ако ми махнат възела, дори и да се окаже(мислим в най-лошия случай) злокачествен, дори и да се наложи да махнат жлезата някога, това какво означава? Ще мога ли да имам деца, ако съм на допълнителни хормони?
Има ли логика първо да си направим бебе и после да се оперирам или? Извинявам се за глупавите питания, но никой не отговаря на тези въпроси и вече съм объркана....

# 812
  • Варна
Направи си биопсия за по-сигурно.Тиреоглобулинът е добре,че е в норма,ако и биопсията е добра,не виждам причина да бързаш с операцията с толкова малък възел.
Дори и с премахната жлеза можеш да забременееш,просто по-често ще следиш хормони.

# 813
  • Варна
След биопсията ще се разбере дали ще те оперират,наличието на калцификати  не означава нещо лошо ooooh!
Споко бе дете,всичко ще е на ред!Бебе може да си имаш със или без жлеза...тя Глухарчето ти е писала.

# 814
  • Варна
Айде една добра новина и от мен
 "няма сцинтиграфски данни за патологична фиксация на радионуклида в щитовидното ложе и екстрариреоидно " bowuu

# 815
  • София
Браво, Глухарче, ти си моя герой  Hug

# 816
  • Варна
Браво, Глухарче, ти си моя герой  Hug
хахахах да най-хленчещия герой baby_neutral

# 817
Айде една добра новина и от мен
 "няма сцинтиграфски данни за патологична фиксация на радионуклида в щитовидното ложе и екстрариреоидно " bowuu
Браво и здраве  и занапред! Hug

# 818
  • Варна
Благодаря ти sisitons , дано и да ти се връща  Simple Smile

# 819
  • Милано
Браво, Глухарче Hug Hug Hug

# 820
  • Бургас
Момичета,майка ще я оперират на двайсти,след два дни,стискайте палци. Praynig

# 821
  • Варна
Стиснати са вече  Hug
Всичко ще мине добре , пиши два реда след операцията

# 822
  • Бургас
Стиснати са вече  Hug
Всичко ще мине добре , пиши два реда след операцията
Ще пиша,благодаря за подкрепата.Баба ми дойде преди малко и приплаква от време на време и още повече допринася за напрежението.А майка ми е меко казано уплашена.

# 823
  • Варна
Нормално е да е уплашена,и кой няма да се чувства така ......Но това не е толкова тежка операция и възстановяването  е мноого бързо.Два часа след операцията вече ще се разхожда....
Както казах ,стискам палци ...и само добри новини искам

# 824
[
Ще пиша,благодаря за подкрепата.Баба ми дойде преди малко и приплаква от време на време и още повече допринася за напрежението.А майка ми е меко казано уплашена.

Кажи и,че не е страшно и бързо минава.Аз съм само на 4 дни от операцията и съм ОК,ходя си ,говоря си ,правя всичко което си искам.Няма страшно Simple Smile Кажи на баба ти ,че така само и вреди,и я напряга ,а вярвам че я обича безрезервно....
Момичетата тук страшно много ми помогнаха да преодолея страха.За което съм им безкрайно благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт