Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 286
  • 913
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте,момичета!
И аз се нареждам за операция.Ходих при д-р Начев,защото със съпруга ми искаме да имаме още едно дете.Първото го родих през 2010,но тогава бях в ремисия и нямах проблем нито със забременяване,нито с износването.Следих хормоните,ходих и в М.Дом при д-р Ралица Иванова 2 пъти.МНого бях доволна от нея.Но след разждането и с кърменето,жлезата се активизира отново.Аз съм от Бургас и ходих при местен ендокринолог,който само ми предписа лекарства.Няколко години само ТСХ ми беше ниско,другите хормони бяха наред.А и се чувствах прекрасно,спортувах доста.Но никой не ми назначи ехография,питаха само как съм и това е.Явно трябваше да отида отдавна при някой друг лекар,но едва сега го направих.Голям глупак съм!Сега трябва да взимам Метизол 2x2 сутрин и вечер,хормоните да са в норма и после да направим операцията.След което ще премина в хипофункция,трябва да направим обратния процез и тогава да забременявам.Около мен са със смесени мнения,но аз много искам още едно дете.Притеснявам се дали след операцията ще отнеме много време да се стабилизарат хормоните и дали ще успея да забременея.Защото съм на 38.Всичко е индивидуално,но ме е страх.При кого е добре да се оперирам?И как да успея да си стабилизирам организма след операцията?С някакъв режим или не знам и аз какво...притеснена съм!Извинявай те за дългия пост,просто имах нужда го напиша!
Приятен и слънчев есенен ден на всички!

# 841
  • Варна
Оле появили се нови уплашени момичета,а не сме били на линия,молим за извинение Embarassed
Забранявам всякакъв страх и паника,нормално е да се страхуваш от неизвестното,но в по-умерени граници.Не повтаряйте нашите грешки.
Операцията е лека,болката е незначителна,възтановяването е бързо.Докато се усетите и ще сте на крака,освен ако не пожелаете да се поглезите малко и да поманипулирате половинките си известно време(това последното го препоръчвам,голям кеф е Simple Smile)
 ilianagm изследванията трябва да са 3-4 дни преди операцията,иначе ще те накарат да ги повториш.Аз бях с пижама,по комфортно ми беше,само горницата гледах да е с копчета,за да се сменя по-лесно превръзката.На мен лично хирурга ми изписа хормоните и ги започнах веднага след операцията,но месец след това с ендокринолога започнахме да следим хормоните,за да напаснем дозата.
jazzy32 млади сме още организма бързо се възтановява,но поне 6 месеца не е лошо да поизчакаш,защото все пак е стрес.Не разбрах какъв е проблема при теб и защо прибягваш до операция.Но при всички положения няма причина да не можеш да забременееш,напасваш хормоните и другото го знаеш как става luvbed

# 842
Пробемъ според д-р Начев е в хормоните.Можел да ми ги приведе в норма,но не знаел какво ще стане при забременяване.Дали няма да се активизира пак жлезата,да роизвежда яко хормони и да отидат в плода,койти от своя страна също произвежда.И аз много не разбрах,още преди ехографа ми каза диагнозата за операция(при ФТ4-36,25 и ТСХ-0007).След това потвърди,че ми е много увеличена жлезата и това е.Малко припряно говори,аз бях и шашната и не изпадна в подробности.Не знам,мисля да отида и при Ралица Иванова и да се консултирам с нея.
Благодаря за отговора и подкрепата! Hug

# 843
  • при моите деца .....
Аз съм с отстранена жлеза..... в очакване на раждането...
Първите 3-4 месеца следях хормоните на 15 дни, а след това на 30.....
Проблеми нямах със забременяването...
Ако имаш притеснения - питай, ако мога ще отговоря....
В началото - дозата постепенно се увеличава..... детето няма жлеза....
От 100 Еутирокс постепенно увеличих до 175.... след това започна постепенно сваляне....
Сега съм на 125, след раждането - да мина на 100....
Това е....

# 844
  • Милано
Пробемъ според д-р Начев е в хормоните.Можел да ми ги приведе в норма,но не знаел какво ще стане при забременяване.Дали няма да се активизира пак жлезата,да роизвежда яко хормони и да отидат в плода,койти от своя страна също произвежда.И аз много не разбрах,още преди ехографа ми каза диагнозата за операция(при ФТ4-36,25 и ТСХ-0007).След това потвърди,че ми е много увеличена жлезата и това е.Малко припряно говори,аз бях и шашната и не изпадна в подробности.Не знам,мисля да отида и при Ралица Иванова и да се консултирам с нея.
Благодаря за отговора и подкрепата! Hug
  Привет и от мен HugИ аз бях при Начев...и веднага след това ме оперираха.Моите хормони всичките бяха в идеална норма,но имах възли и неговото мнение беше да се оперирам,защото не е ясно как ще реагира жлезата по време на бременост.Не се притеснявай!Възтановяването е бързо.Важното е после да се стабилизират хоирмоните.Млада си!Аз съм на 45 и не се отказвам да имам дете!Много  Hug Hug Hug Hug Всичко ще бъде наред!

# 845
  • Варна
Мерси Глухарче, в сряда съм в София при Панев и дано насрочи операцията скоро, че половин година чаках. Той ми каза, че няма нужда да бързам, в начална фаза съм, но психически няма да издържа. И около 15 дни след операцията ли ще е ясно дали имам лоши клетки? След операцията само чакам резултат или правя изследвания някакви? Ох, защо няма алгоритъм по темата....😊
Във Варна при Райчев ли ходите на прегледи?
Момичетата с бебетата да бързат, че няма много време и късмет. Аз след 2 неуспеха се отказах от второ, може и на жлезата да се дължи, не разбрах. Мисля, че годините се отразяват малко или много, така че дерзайте👍.

# 846
Много сте мили!Аз сигурно ще се реша на операция.Макар да ме плаши мисълта да съм цял живот на лекарства.Но Начев май каза,че няма да се маха цялата,но много бързо говори Simple Smile А и в името на това да гушнеш едно сладко бебенце,си струва!Аз се притеснявам за следоперативния период и как ще премина от хипер в хипо,сигурно ще ми се отрази на нерви и психика.Но...трябва да съм силна!Благодаря на всички още веднъж!Лека и спокойна вечер!

# 847
  • Варна
Мерси Глухарче, в сряда съм в София при Панев и дано насрочи операцията скоро, че половин година чаках. Той ми каза, че няма нужда да бързам, в начална фаза съм, но психически няма да издържа. И около 15 дни след операцията ли ще е ясно дали имам лоши клетки? След операцията само чакам резултат или правя изследвания някакви? Ох, защо няма алгоритъм по темата....😊
Във Варна при Райчев ли ходите на прегледи?
Момичетата с бебетата да бързат, че няма много време и късмет. Аз след 2 неуспеха се отказах от второ, може и на жлезата да се дължи, не разбрах. Мисля, че годините се отразяват малко или много, така че дерзайте👍.
Да при Райчев ходя.Възли ли имаш ?
Веднага след операцията правят бърз тест и след 10-тина дни излиза хистологията.Ако ходиш при Райков можеш да бъдеш сигурна,той дори и само на ехограф е сигурен какво вижда.
 jazzy32 за съжаление на всичко се отразява хипер,хипо все си е гадно.Най-добре си е с нормална жлеза,но няма как.

# 848
Здравейте ,момичета Hug!Отдавна не съм писала,но днес излезе окончателната хистология .Не можах да се видя с моя доктор ,имаше спешен случай и след 4 часово чакане се отказах .Операцията явно беше сложна .
Честно да ви кажа не мога да се оплача за сега .Единствено все още  малко ме боли ,но предполагам е нормално.Все пак операцията ми беше на 13 - ти.
Диагнозата ми е  нодонозна колоидна струма-идея си нямам какво е това..И щитовидна жлеза с фоликуларен аденом-това вече го изчетох в интернет- доброкачествен тумор ,който е отстранен.Остава за наблюдение .От жлезата е останало малко ,но все има де  Simple Smile не е като да няма.Затова и казвам ,че за сега нямам никакви оплаквания ,ще видим след време.
Моите най искрени пожелания  към дамите които искат бебчета .Мили момичета, всичко ще е наред ,не се плашете и повече положителни мисли Simple Smile bouquet

# 849
Хоп-троп и в тази тема. Преди 30 дни ми беше операцията на ЩЖ поради възел в ляв лоб около 2,5-3 см.

Контролните ми изследвания са следните:

Anti TG   120.0  (преди беше: 218,4)   IU/ml   < 115.0 IU/ml
Anti TPO   54.52  (преди беше: 162,6)   IU/mL   < 12.00 IU/mL
FT 3           5.18     (преди беше: 5,13)     pmol/l   2.25 - 6.00
FT 4          18.04     (преди беше: 18,20)      pmol/l   9.15 - 23.86
TSH         3.95     (преди беше: 1,559)     mU/l   0.35 - 5.00

Виждам, че FT3 и FT4 почти са си заковали предишните стойности, но за сметка на TSH, което форсира сега здравата тъкан.

Та въпросът ми е, аз сега в хипофункция, хиперфункция или нормална функция съм?

В понеделник имам час при ендохирурга за коментар на резултатите.

# 850
  • Варна
Ми ТСХ ти е в норма.
Другите гледам и те падат,та ще си се вкарат и те в норма.

# 851
..............но за сметка на TSH, което форсира сега здравата тъкан.

Та въпросът ми е, аз сега в хипофункция, хиперфункция или нормална функция съм?

В понеделник имам час при ендохирурга за коментар на резултатите.
Магдалена - бързо възстановяване ти желая и форсирането на здравата тъкан не го мисли  Laughing
Това, че са ти такива антителата означава ли че имаш Хашимото? Тук има такава тема, потърси ако те интересува.
Има значение как и какво точно са ти оперирали, колко жлеза са ти оставили ако въобще има и т.н. По принцип ако нямаш жлеза или частта останала след операцията не работи добре ТСх се регулира с лекарства. За антителата - не знам, не разбирам.

# 852
  • Варна
Само Anti -тата са  ти е лееееко завишени,но всичко друго е наред  Simple Smile
Ендокринолог трябва да се изкаже,спокойно не се шашкай.

# 853
  • Варна
Имам си дата за операция вече -25.11, за ден ще съм в болницата. Сега обаче се чудя като ме изпишат бързо кога ще ми е сцитиграфията и ще ми се прави ли такава? На вас кога Ви правиха? Или чакат хистологията?

# 854
  • Варна
ilianagm,първо искам да ти пожелая успех за операцията ..в което аз изобщо не се съмнявам Hug
За сцинтиграфия ти е много рано да мислиш , това се прави ако има злокачествен  възел , първо трябва да изчакаш хистологията и чак тогава може да се коментира това изследване.
Аз примерно не съм правила сцинти, защото не съм имала разсейки , йод също не съм пила .Така де , всичко ще ти стане ясно след операцията и след хистологията

Общи условия

Активация на акаунт