Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 810
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Днес пробвах Modern Muse,  ooooh! отдавна не бях търкала ръката си със сапун, за д амахна парфюм. Кошмарен е за мен, но не мие ясно коя съставка не ми допада вътре. Може би прословутата тубероза, макар че не знам как мирише тя  newsm78
Ужасен е  Sick Но имах нещастието да го установя, след като го купих  Crazy  Laughing

# 526
  • София
На мен Modern Muse ужасно ми харесва.Писах й преди, когато времето се затопли го носих няколко дни и ми е много комфортно с него, напомня ми Нарцисо Родригес For Her EDP, с тази разлика,че Modern Muse  е много по-женствен, по-нежен и не така остър.Дори и новата му версия Chic ми допада много,но първообраза ми е по-присъствен.
Забравих да спомена,че аз по принцип харесвам аромати с тубероза.

# 527
На мен ми подариха виалче още през декември и тогава го разкрих, че нямаме обща точка  Laughing И аз мисля, че проблемът е в туберозата.

# 528
  • София
На мен Modern Muse ужасно ми харесва.Писах й преди, когато времето се затопли го носих няколко дни и ми е много комфортно с него, напомня ми Нарцисо Родригес For Her EDP, с тази разлика,че Modern Muse  е много по-женствен, по-нежен и не така остър.Дори и новата му версия Chic ми допада много,но първообраза ми е по-присъствен.
Забравих да спомена,че аз по принцип харесвам аромати с тубероза.
И аз го харесвам и ми стои много добре,чакам малко още да се затопли и ще го разнося сериозно Heart EyesВзех една стотица заедно с  подарък -червена пътна чанта на ЕЛ.

# 529
Харесвам тубероза, но този парфюм на ЕЛ никак не ми харесва.

# 530
Денси, аз в модерната муза не усещам тубероза, нито полъх даже. По принцип не ми е любима. Много ми е нежен и фин и си го нося с удоволствие. Колко различни са ни възприятията! Grinning

# 531
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз усещам една кисело-сладникава нотка, която много ми напомня на някакъв аромат от преди години, но не мога да се сетя. Предполагам, че това е туберозата.

Междудругото понеже разносвам Жур от известно време, на вас не ви ли прилича на Le Parfum? За мен са много, много близки аромати, направо взаимнозаменяеми (а ги имам и двата).

# 532
  • на терасата
Цитат
Междудругото понеже разносвам Жур от известно време, на вас не ви ли прилича на Le Parfum?

Koй точно Le Parfum имаш предвид?

# 533
  • Отвъд алеята зад шкафа
Le Parfum Elie Saab

# 534
Absolu може би да има нещо общо, той е по-сладък. Но този http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-17076.html е толкова цитрусов при мен, че все едно са ми лиснати лимонов сок.

# 535
  • Отвъд алеята зад шкафа
Absolu може би да има нещо общо, но този http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-17076.html е толкова цитрусов при мен, че все едно са ми лиснати лимонов сок.

Много странно, при мен липсват цитруси, а се усещат изцяло само бели цветя  Rolling Eyes

# 536
Ами аз май не съм мярка, защото съм забелязала, че много парфюми не ми стоят както се предполага. Доста често някоя от основните нотки липсва и друга изпъква на нейно място. Jour специално ми е като кисело-горчиво фрешче. Не че не го харесвам за жегите де.Simple Smile

# 537
  • Отвъд алеята зад шкафа
О, нормално е да имаме различни възпрития - при теб лимони, при мен тежки, мазни, бели цветя  Joy

# 538
  • София
Имам въпрос за Hedera. Виждам, че във Фрагрантика го сравняват с Un Jardin En Mediterranee и ме интересува дали приликата е голяма. Градините ги мъча от миналата година и не ми трябват още от тях.

something new - Момичетата по-горе са прави и аз съм общо взето на тяхното мнение, но ето и моите няколко думи.
L`Erbolario Hedera е по-свеж, лек и зелен, но като общ нюанс с  Hermes Un Jardin En Mediterranee виждам леката сладост, която излъчват и двата парфюма. При Un Jardin En Mediterranee има една специфична сочност, която подчертава характера на аромата, и която липсва в Hedera.
Разбира се, за мен това не прави Хедера по-лош или слаб аромат - имат някои общи черти, но според мен те си приличат дотолкова, че да оформя предположението, че който харесва Un Jardin En Mediterranee, ще хареса Хедера и обратното съответно  Simple Smile Двата аромата, въпреки някои общи характеристики, носят усещането за свежест по различни начини и смятам, че и двата си заслужават притежанието.  

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 01:01 от Deetron

# 539
  • Стара Загора

Между другото понеже разносвам Жур от известно време, на вас не ви ли прилича на Le Parfum? За мен са много, много близки аромати, направо взаимнозаменяеми (а ги имам и двата).
Миналата година, когато пробвах Жур Абсолю, точно такава прилика долових с Ле Парфюм. Може би заради жасминово-цитрусовите нотки, които много обичам и долавям и в двата парфюма.

Общи условия

Активация на акаунт