Искам да кажа ... (26)_02.03-08.03

• 70 485
  • 1 943
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Пловдив
Това време в България е просто ужасно. Четох, че трима сноубордисти са загинали в Банско. Все същата история с необработените писти  ooooh!
Абе какви необработени писти! Доколкото разбирам сами са се наврели в лавинните улеи, фрийстайл.

Янтра, не правя разлика аз. Пишеше, че хижарят ги е съветвал да не карат по "необработени терени". Сега като се замисли си има разлика между терен и писта .  Blush
Те нарочно са отишли там, те не са били на никакви писти, това им е тръпката. Били са опитни и са разбирали, че има голям риск, това им качва адреналина. Не мога да обвинявам други за тяхната смърт, жалко, че са били млади хора, но.... каквото сам си го направиш....

# 1 756
  • sofia
Днес правихме иглу,което всъщност стана конус, по-скоро.....токова си могат майсторите  Laughing
Едвам изринах колата, уж за утре да е чиста......пак е натрупало, а преди няколко дни мислех да прибирам ботушите.

Някои хора си мислят, че майтап работа е планината.....или са на принципа "тоя пък ще ми каже къде да карам".

# 1 757
Горките им майки....

# 1 758
Аз съм попадала на лавина. Малка беше, оттървах се с пукнати ребра и счупен крак.
Отидох на планина, когато предупреждаваха, че има опасност от лавини. Предишният ден даже имаше загинали на Витоша.
Не минахме и по пътя. Не обичам да разказвам особен, защото го изживявам пак, но исках да кажа, че понякога сме много непредпазливи и все си мислим, че лошото точно нас няма да настигне.

# 1 759
  • Пловдив
Като се замислите - освен себе си поставят в риск и хората, които са отишли да ги спасяват, Планинската спасителна служба.

# 1 760
Гледам Миролюба, егати червилото...
Не съм чела за загиналите сноубордисти, но жалко, пак млади хора... Тук пред блока сутринта едни младежи натовариха ските и тръгнаха, обаче рано преди обяд се върнаха, явно не са стигнали до пистите.
Веси, то и на пътя е така, не само в планината. Онзи ден пред нас едно бмв със син номер, първо се завъртя на широкото на Семинарията, след това продължи, покара си в най-дясната лента и вместо да продължи направо се качи на бордюра, чак реших че ще паркират там. Изтръпнах, точно такива шофьори ме притесняват. Според мен бяха пияни или дрогирани, за съжаление в стремежа си да ги избегнем забравих да видя номера им, за да подам сигнал. Много се дразня на такива, заради които могат да пострадат абсолютно невинни хора заради това, че си нямат мярка и ограничение и съвест най-вече.

# 1 761
  • HH
Като се замислите - освен себе си поставят в риск и хората, които са отишли да ги спасяват, Планинската спасителна служба.

Янтра, а такива въобще заслужават ли да ги спасяват ? Това се питах и когато дечурлигата се загубиха в Балкана, казаха им да седят на едно място, защото идват за тях, но те решили и тръгнали на някъде. Вярно, че на тази служба това и е работата, но има хора, които заслужават да не им бъде помогнато.

# 1 762

Янтра, а такива въобще заслужават ли да ги спасяват ? Това се питах и когато дечурлигата се загубиха в Балкана, казаха им да седят на едно място, защото идват за тях, но те решили и тръгнали на някъде. Вярно, че на тази служба това и е работата, но има хора, които заслужават да не им бъде помогнато.

Не го мислиш сериозно, нали?

# 1 763
  • Варна
Тъкмо и ние с моя мъж коментирахме за загиналите момчета и много ни стана мъчно.

Честит празник на всички дами!  Hug
Няма повече да гледам клипове с песни за мама днес, че започвам да рева.  Blush
Последно изгледах клип с пеещи за мама дечковци, украинчета.

# 1 764
  • Пловдив

Не го мисли в смисъл "не ги спасявайте", но трябва някак да се отплатят на обществото, когато се налага да ги спасяват докато сами са се накиснали. Общественополезен труд, нещо такова.

# 1 765
  • HH

Зависи. Те го правят с ясната идея, че на тях това няма как да им се случи, т.е. не мислят, че ще имат нужда някой да ги спасява или пък защото са наясно, че ако им се случи, има реален шанс да не успеят да им помогнат навреме. Тогава те питам, струва ли си да ги спасяват хора, които са там да дават помощ на имащите и заслужилите я?

Не го мисли в смисъл "не ги спасявайте", но трябва някак да се отплатят на обществото, когато се налага да ги спасяват докато сами са се накиснали. Общественополезен труд, нещо такова.

Най-малкото. А не да дават плачещите им майки по телевизията, които твърдят, че никой нищо не прави, защото детето и още не е при нея. И че това били деца, те нямат вина, не били знаели. Всички са нечии деца.

# 1 766
Подкрепям, трябва да има някаква санкция, която да ги накара да осъзнаят нещата, а не - ние се забавихме, пък ония тръгнали да ни търсят... Трябва да има и застраховки...

# 1 767
K@тя, ако приемем, че ти си на мястото на ръководителя на спасителите и имаш опцията да не ги спасиш понеже младежите са били неблагоразумни (което все още не е престъпление според НК) ще се възползваш ли от тази опция казвайки "Ми щом ви е толкова акъла няма да ви спасяваме" обричайки хора на смърт?

# 1 768
Здравейте и честит празник момичета!
Ходихме да честитим на свекървата днес, после по магазините. Поспах и си викам да ви изчета. 18 страници и въобще не очаквах, че е имало леки сблъсъци.

Джулия, на малката ѝ личи, че е доволна и щастлива. Стрували ми се или има един такъв поглед - дяволит. Все едно те гледа и си вика - ей сега ще видиш, каква ще я свърша.  Grinning

От бургаската среща няма снимки. Не се сетихме. Другият път ще направим.
Цвети_26 не ги слушай. Корем имам. Миша и Одри явно са очаквали само корем на срещата и още като ме видяха и натъртиха, че корем не виждали.

# 1 769
  • HH
K@тя, ако приемем, че ти си на мястото на ръководителя на спасителите и имаш опцията да не ги спасиш понеже младежите са били неблагоразумни (което все още не е престъпление според НК) ще се възползваш ли от тази опция казвайки "Ми щом ви е толкова акъла няма да ви спасяваме" обричайки хора на смърт?

Това, че той ще прати и изложи хора на опасност също може да се приеме за неблагоразумно. И съм сигурна, че точно така се приема от близките на спасителите.

Ще ти дам друг пример. Както знаеш, спасителните екипи са ограничен брой, независимо дали говорим за тези на Планинска спасителна служба или на Пирогов. В този ред на мисли, не е ли редно последната линейка да се прати за получилия инфаркт, а не за пияният блъснал се в дърво, който е в по-тежко състояние ? Все пак спасителите са краен брой, а евентуалните нуждаещи се от помощ n-брой .

Общи условия

Активация на акаунт