Предстои ми инсеминация - тема 18

• 59 550
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета стимулацията беше с Мерионал 75 по 2 на ден за 9 дни от 3 ден на МЦ до 11 ден. Като 11 ден мерионала беше само сутринта понеже следобед се спукаха фоликулите. Док. също се учуди на тези стойности, но като ме видя на УЗ каза че са такива заради спукването на фоликулите. Предния ден док. каза че тези в ЛЯ малко изостават от тези в ДЯ.  Може ли да се  удължи фоликуларната фаза , така че фоликулите да не се пукат толкова рано и толкова малки ? Успешен ден на всички!

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 11:33 от svetllla

# 676
По  принцип може да се включи цитротайд, за да се контролира по-добре таймирането на овулацията (мисля, че снижава нивата на LH).

# 677
Тихичко честито на бременелките.
Ние следващата седмица ще правим второ инсе. Дано е успешно.

# 678
ПОМОЩ!  Shocked Както винаги, отивам с някаква страшна емоция на преглед и общо взето в главата ми става каша. Та... бях вчера на консултация, микробиологията и цитонамазката са перфектни. Спермограмата, леко накуцва, но доки каза, че всичко ще е наред. Тъй като клиниката през август почива, а моя цикъл би трябвало да пристигне на 06.08 ми изписаха противозачатъчни,които да пия до септември, когато и всъщност трябва да е първото ми инсе. За жалост, аз не вдянах мисълта- от първия ден на цикъла до самия му край или до началото на следващия, месечен цикъл.
Извинявам се за глупавия въпрос, но до момента не ми се е налагало да пия.
Тъй като не мога да разчета рецептата, утре, след като мина да взема медикамента ще впиша и името.  newsm78
Помагайте, моля.... #Crazy #Crazy #Crazy

# 679
ПОМОЩ!  Shocked Както винаги, отивам с някаква страшна емоция на преглед и общо взето в главата ми става каша. Та... бях вчера на консултация, микробиологията и цитонамазката са перфектни. Спермограмата, леко накуцва, но доки каза, че всичко ще е наред. Тъй като клиниката през август почива, а моя цикъл би трябвало да пристигне на 06.08 ми изписаха противозачатъчни,които да пия до септември, когато и всъщност трябва да е първото ми инсе. За жалост, аз не вдянах мисълта- от първия ден на цикъла до самия му край или до началото на следващия, месечен цикъл.
Извинявам се за глупавия въпрос, но до момента не ми се е налагало да пия.
Тъй като не мога да разчета рецептата, утре, след като мина да взема медикамента ще впиша и името.  newsm78
Помагайте, моля.... #Crazy #Crazy #Crazy
От 1вия ден на цикъла знам аз.но някой да каже 100%
Ето и тема в която са обсъждали подобен въпрос Simple Smile Успех с инсето Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399043.0

# 680
  • София
Зависи от противозачатъчните. В листовката ще имаш описание на начина на прием Peace По принцип се почва от първия ден на цикъла.
Пила съм Джаз, които се приемат непрекъснато от първия ден на цикъла, 28 т., идва ти и после пак почваш, без прекъсване, като няколко от таблетките са плацебо и не съдържат нищо, целта е да не забравиш и да не пропускаш таблетки.
Пила съм и Диане. Там са 21 т. Изпиват се, като се почва от първия ден на цикъла, после 7 дни не приемаш хапчета, идва ти цикълът през това време от 8 ден почваш нова опаковка.

# 681
Зависи от противозачатъчните. В листовката ще имаш описание на начина на прием Peace По принцип се почва от първия ден на цикъла.
Пила съм Джаз, които се приемат непрекъснато от първия ден на цикъла, 28 т., идва ти и после пак почваш, без прекъсване, като няколко от таблетките са плацебо и не съдържат нищо, целта е да не забравиш и да не пропускаш таблетки.
Пила съм и Диане. Там са 21 т. Изпиват се, като се почва от първия ден на цикъла, после 7 дни не приемаш хапчета, идва ти цикълът през това време от 8 ден почваш нова опаковка.

Май започва да ми се изяснява. Утре, като го взема ще драсна какво е. Това, че е от първия ден още там го разбрах, но не вдямах колко време се пие. Идеята е септември, да ми дойде на време за да изчислим овулацията. Praynig
Благодаря много! Heart Eyes

# 682
регулон се почва също от първи ден на цикъла,като се взема 21 дена. има и схема на самата опаковка, тъй като съдържанието на хапченцата е различно в зависимост от деня.

# 683
регулон се почва също от първи ден на цикъла,като се взема 21 дена. има и схема на самата опаковка, тъй като съдържанието на хапченцата е различно в зависимост от деня.
здравейте мили дами,
Съвсем прясно регистрирана съм и се пъхам директно при вас. Съвсем накратко на 31 години съм и имам две неуспешни инсеминации. Първата на естествен цикъл ( на 8 април 2015) , а втората с две хапчета фемара (на 29 май). Предстои ми трети опит  този път с мерионал на 3 , 5 и 7 ден. Чакам да ми дойде за да стартирм инжекциите след 21 дене регулон, че имах задържан фоликул, който слава Богу уморих успешно. Звездичке писала си, че регулона се пие по схема. Аз не обърнах внимание и си ги пих поред без да се загледам дали съм почнала от първото към 21- вото хапче или обратно. Това би ли оказало влияние на цикъла и попринцип до колко дни след спирането му ти идва?
Успех на всички с процедурите!

# 684
възможно е да има, но би трябвало да е минимално,тъй като все пак активните съставки са едни и същи. по принцип трябва да дойде 7 дни след последното хапче, но са възможни отклонения/като цяло малки, но позната имаше случаи с 3-4 дни забавяне, т.е. цикъл от 31 -32 дена/.

# 685
възможно е да има, но би трябвало да е минимално,тъй като все пак активните съставки са едни и същи. по принцип трябва да дойде 7 дни след последното хапче, но са възможни отклонения/като цяло малки, но позната имаше случаи с 3-4 дни забавяне, т.е. цикъл от 31 -32 дена/.
Благодаря за бързият отговор! Надявам се скоро да променим негативната статистика и всички да сбъднем мечтата си със следващия опит!

# 686
поли, сега се зачетох в листовката и всъщност регулон е монофазен, т.е. хапчетата би трябвало да са еднакви като съдържание и няма значение как си го почнала ,така че не се притеснявай.

# 687
поли, сега се зачетох в листовката и всъщност регулон е монофазен, т.е. хапчетата би трябвало да са еднакви като съдържание и няма значение как си го почнала ,така че не се притеснявай.
Благодаря ти Звездичке,
То днес цял ден се мъчи да ми дойде. 25 ден ми е. Попринцип цикълът ми 27-28 дни. Този месец, обаче нямам тър пение да ми дойде, за да стартирам инсеминацията  Simple Smile

# 688
Здравейте момичета,
не знам дали трябва да пиша тук но
попаднах на вашата тема и реших да споделя и аз.
На 42 години съм, нямам цикъл от 5 месеца. Имам два миомни възела от 12-13 години.
Следя ги от тогава, не са ми създавали проблеми досега.
Поради липсата на цикъл тръгнах по изследвания. Хипофиза, щитовидна жлеза са наред. Тестостерон също. Доктора ми каза, че за да работим за бебе трябва първо да махне възлите и след това да пробваме със стилулация(тъйкато за него проблема с цикъла е в женските хормони) и след това може би инсеминация...или дори инвитро...
Ако някоя от Вас има такъв проблем или е запозната, то моля помогнете ми.
С приятеля ми много искаме това бебе.

# 689
  • София
July, не зная къде ходиш на лекар, но най-добре да се насочиш направо към някоя от репродуктивните клиники. Възрастта ти е сериозна, особено ако не си забременявала досега, което не значи, че няма да забременееш естествено, но според мен ти трябва лекар - репродуктивен специалист, който да ти назначи адекватни изследвания и да ти начертае план на действие.
Цветна снимка и спермограма имате ли? Без тези изследвания не е желателно да се прави каквато и да е стимулация.
Ако всичко ви е наред с изследванията, аз на твое място бих опитала да забременея нормално няколко месеца и след това бих се насочила директно към инвитро. В добрите клиники не практикуват инсеминация на твоята възраст, счита се, че няма никакъв шанс за успех.

Общи условия

Активация на акаунт