MasterChef България, Тема 1

  • 47 531
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 1 446
Зависи от държавата. Не знам как е в БГ, но в щатите например Шеф е най-главният в целият ресторант/ресторанти на хотел. Той коли, той беси...даже шефа на Храни и напитки му козирува.
По учебниците и в България трябва да е така, но познай дали е.

Ooooo, сигурна съм,че не е. Освен ако не е той и собственик може би. Аз имам наблюдения само от два ресторанта и два бара в един хотел в САЩ, който беше 5 звезди. Съответно имахме Мениджър Храни и напитки, както и Управители на ресторантите/баровете. Всички те бяха под Шеф-а, който всяваше респект и всички се скривахме/правехме на заети докато беше на работа. Той дори управляваше и руум сървиса.
Като минах втора смяна, направо си отдъхнах--засичах го само за 2 часа всеки ден  Crazy Crazy Crazy
Нямам идея как е в Европа, затова дадох пример само с това, което аз знам.  Peace
Шеф-а правеше очни ставки сутрин, нещо като оперативка с всички на смяна, представяше новостите и правеше остри забележки през целия ден за какво ли не. Дори за това какво ядем по време на работа.  Crazy

# 571
  • София
  • Мнения: 8 547
Ама защо спорите бе хора. Щом е шеф значи е турен да управлява, да не е готвач случайно, че да готви ама ха.

# 572
  • Мнения: 1 446
В интерес на истината, Chef-a там където съм работила не влизаше в кухнята, освен за събития, или когато представяше нова рецепта.  Peace

# 573
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Аз си спомням организацията на ресторант Моне в руския сериал Кухня: шефът, който готвеше при по- специални случаи и гости и който определяше менюто, поръчваше продуктите и назначаваше служителите в кухнята; су- шеф, който го заместваше и следеше за изпълнението на дейността; отговорници по различните видове кухня /не си спомням как точно им се водеше длъжността/ и редови готвачи. Управителката назначаваше останалия персонал, настаняваше гостите, следеше за реда в салона, приемаше поръчките за партите и тържества, както и оплакванията, обсъждаше с шефа менюто и, най- важното, държеше касата.

Мисля, че и у нас в големите ресторанти организацията е подобна.  Thinking

# 574
  • Мнения: 4 740
Аз си спомням организацията на ресторант Моне в руския сериал Кухня: шефът, който готвеше при по- специални случаи и гости и който определяше менюто, поръчваше продуктите и назначаваше служителите в кухнята; су- шеф, който го заместваше и следеше за изпълнението на дейността; отговорници по различните видове кухня /не си спомням как точно им се водеше длъжността/ и редови готвачи. Управителката назначаваше останалия персонал, настаняваше гостите, следеше за реда в салона, приемаше поръчките за партите и тържества, както и оплакванията, обсъждаше с шефа менюто и, най- важното, държеше касата.

Мисля, че и у нас в големите ресторанти организацията е подобна.  Thinking
Да, но тя е управител на залата и шефа е над нея.

# 575
  • Мнения: 1 446
To така би било редно. Все пак в ресторантите предимно се яде, тоест този, който отговаря за храната, би трябвало да е над всички.

# 576
  • Мнения: 33 812
Да споделя обещаните отзиви от ресторанта на Петър. Очарована съм от храната и обслужването от супер любезна и разбираща, млада дама сервитьорка, която направи вечерта ни чудесна.
Петър бе на съседната маса с приятели и после си отиде. Мога да кажа само хубави неща и за него, и за ресторанта му, и за храната му и за всичко свързано с обслужването. Предполагам, че мястото сега ще се развие още и аз лично много ще се радвам. Спечелиха сериозни клиенти в лицето на семейството ми.
Благодаря на Red velvet, за отзивите и за това, че ме окуражи бързо да отида и да открия още едно чудесно място за японска кухня, освен познатите ми. Hug  bouquet

# 577
  • София
  • Мнения: 5 705
Дени, ако си пропуснала този път, следващия непременно си поръчай пържен зелен боб (мезе като ядки), много вкусно нещо!

# 578
  • Мнения: 33 812
Не не съм, но го видях. Следващия път непременно, благодаря ти. Hug
Ядох обаче коронното ястие на Петър змиорка и много ми хареса. Heart Eyes
А с детето сме завинаги фенове на сладоледа му с червен боб.

# 579
  • Мнения: 1 446
Да споделя обещаните отзиви от ресторанта на Петър. Очарована съм от храната и обслужването от супер любезна и разбираща, млада дама сервитьорка, която направи вечерта ни чудесна.
Петър бе на съседната маса с приятели и после си отиде. Мога да кажа само хубави неща и за него, и за ресторанта му, и за храната му и за всичко свързано с обслужването. Предполагам, че мястото сега ще се развие още и аз лично много ще се радвам. Спечелиха сериозни клиенти в лицето на семейството ми.
Благодаря на Red velvet, за отзивите и за това, че ме окуражи бързо да отида и да открия още едно чудесно място за японска кухня, освен познатите ми. Hug  bouquet

Супер, радвам се. Дано се развие наистина, и много се радвам за персонала, явно наистина има развитие.  Peace

# 580
  • Мнения: 11 743
Пържен зелен боб ли е или бакла? Понеже там бакла ядат така, затова питам. Или поне това съм виждала. Ех, явно наистина е хубав и автентичен ресторанта, този сладолед с червен боб звучи съвсем по японски.

# 581
  • София
  • Мнения: 5 705
Ами аз всъщност не правя разлика между двете неща  Blush Сервитьорката ни го предложи като "зелен боб" - между другото ми направи изключително добро впечатление колко е компетентна относно храната и наистина помага на клиентите в избора.

# 582
  • Мнения: 11 743
Ами може и зелен боб да правят, а аз да не знам. Аз не им познавам кухнята особено. Но за баклата знам със сигурност.

# 583
  • Мнения: 4 683
И ако може да промените инфото на 1ва страница за Виктор Англелов, не  е бил шеф на "сосове"  Laughing , а "sous chef", което е помощника на главния готвач.

Взела съм информацията от официалната страница на предаването, където беше написано по този начин. Тъй като не съм навътре в терминологията, не съм го отчела като грешка. В другата тема ще го поправя. Peace

# 584
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
...
Да, но тя е управител на залата и шефа е над нея.

Аз говоря конкретно за филма, там шефа /главният герой, не му помня името/ не е над Вика. Тя се отчита само на собственика. Но пък тя не му се бърка в отношенията в кухнята.

Супер е това, което densi пише за ресторанта на Петър. Ще го пробваме и ние, няма начин. Simple Smile Май само Андре ще остане "капо", защото малко хора биха отишли в ресторант в Хилтън заради предаването.

Една кулинарна новина извън шоуто: всяка неделя от м. март от 16 до 18 часа Лео Бианки ще прави кулинарни демонстрации в Ринг мол.  

Общи условия

Активация на акаунт