MasterChef България, Тема 1

  • 47 717
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
  • Berlin
  • Мнения: 13 021
Аз не видях някъде Петър да се държи като най-великия. Даже очаквам това от Андре Токев по-скоро, той е най-известният може би от 3мата. Peace А за манджите - нормално е да се иска нещо по-така. Предполагам, че се очаква всеки да може да готви стандартни български манджи, едва ли ще измислят нещо интересно с тях.

# 256
  • Мнения: X
за какви мравки става дума Thinking

Някаква готви мравки на клонче или нещо подобно  Joy Не истински мравки, но беше скучно и я отрязаха.

# 257
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Относно единия от журито дали може или не да готви. Готвач който се надува и смята, че само той единствен може да готви си е чиста форма въздух под налягане и абсолютно нищо повече. Дори и най-великия готвач на всички времена (а такъв нито е имало, няма и няма да има) има какво да научи от баба Гина от село. Щом въпросния татуиран екземпляр смята, че всичко е научил тогава просто не ми го хвалете. Той се е родил знаещ, можещ и едва ли не други около него няма. И Мусолини да почне да ми имитира (а той точно това прави), лично мен нито ще ме изплаши нито ще ме впечатли. В човек трябва да има човешко поведение.



Този извод откъде дойде?  newsm78 Явно нещо съм пропуснала. Моля, уточни кога въпросният член на журито е твърдял подобни неща?

# 258
  • София
  • Мнения: 8 554
Относно единия от журито дали може или не да готви. Готвач който се надува и смята, че само той единствен може да готви си е чиста форма въздух под налягане и абсолютно нищо повече. Дори и най-великия готвач на всички времена (а такъв нито е имало, няма и няма да има) има какво да научи от баба Гина от село. Щом въпросния татуиран екземпляр смята, че всичко е научил тогава просто не ми го хвалете. Той се е родил знаещ, можещ и едва ли не други около него няма. И Мусолини да почне да ми имитира (а той точно това прави), лично мен нито ще ме изплаши нито ще ме впечатли. В човек трябва да има човешко поведение.



Този извод откъде дойде?  newsm78 Явно нещо съм пропуснала. Моля, уточни кога въпросният член на журито е твърдял подобни неща?

Ми просто му погледнете физиономиите, които прави.

# 259
  • София
  • Мнения: 45 068
Не му се сърдете на татуирания, де!
Нали трябва да има някой да играе лошия в пиеската?

# 260
  • Мнения: 4 740
Ами просто е добър. Той е най-добрият в областта на азиатската кухня в България, малко или много вчера всичко имаше нещо с азиатска нотка. Добре, недопустимо е да откриеш кост в "обезкостената" си риба, скаридите да са твърди също.

# 261
  • София
  • Мнения: 45 068
Ама той пък на всичко казваше НЕ, което идва малко пресилено.

# 262
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Ясно, мислех, че е имало някакъв момент, който съм пропуснала. И не, благодаря, смятам за твърде елементарно да определям човек по този начин.  

Сега изгледах интервюто на Дикова с шефовете и, ако съдим по изказванията им, то този, който седи по средата, е най- надут. Казвам "ако", защото за мен и това не е показателно. Като понапредне предаването и се поотпуснат пред камерите, като покажат реакции в по- непринудени и неочаквани ситуации, ще си проличи кой какъв е.        

# 263
  • Мнения: 4 740
Е, първата вечер казваше ДА. Вчера е решил да бъде лош  Mr. Green Ще видим днес как ще е  Wink

# 264
  • До сърцето...
  • Мнения: 5 425
Този Петър е жури все пак.
И има покритие на самочувствието си, заслужил го е  Peace

Скрит текст:
И никоя от физиономиите му, не говореше, че не
... няма какво да научи от баба Гина от село.... смята, че всичко е научил и пр.

Просто не му харесваше това, което му предлагаха. Не значи, че трябва да се учи от лошото...

# 265
  • Мнения: X
...но много хора готвят, без да разбират от кулинария...

На същото мнение съм.  Peace

Епизодите: http://masterchef.btv.bg/epizodi/
Благодаря.    Simple Smile  Отивам да гледам....

И веднага първото:
На вас никога ли не са ви сервирали риба с кости в заведение?
той:"недопустимо е".
Недопустимо е, ако изрично е написано, че ти сервират филе от риба.Иначе, не е.

Ястието на Каролина:
той:"трудно се дъвче, не"    newsm78   Първо, да сготвиш телешко перфектно е рядка плетка, дори професионални готвачи се провалят.Яла съм зле приготвено телешко в заведение с претенции.Второ, на нейното предложение от допълнителните пюре от тиква с кориандър, сос от червено вино, печени тикви, грилован шалот, карамелизирани сливи, рукола и френско козе сирене да "видиш" само месото, да не оцениш подхода й към готвенето, креативността й, умението й да комбинира храни, да не видиш, че този човек притежава потенциала да се развие много в кулинарията, за мен е знак, че не разбираш кой знае колко от кулинария.

На господина с хамбургера:
"днес по-сочно нещо не бях опитвал.Да."     Thinking
Вярно, че всичко е въпрос на лични вкусове и предпочитания, но:да кажеш "да" на обикновен сандвич и "не" на горното ястие?  

Ха, стигнах до профанския коментар:    Laughing
"Чипсът ти е пълен шит,затова -не".
Той изобщо не вижда общата картинка, а именно ястието като цяло:Велветирано пиле в сос от
сметана, мед, горчица, салата от фенел с портокал и кула от чипс с мус от сирена.На него, видите ли, чипса му бил булшит..... Mr. Green Значи, изобщо не вижда уменията и техниките, използвани при приготвянето на другите неща, той вижда само леко прегорелия чипс, който дори не е болка за умирачка, всеки би го направил добре ако не от първия път, то от втория.
Че и на бас се хваща, че не ставал Дарин за готвач.....   newsm78


Това с хигиената беше  преиграване според мен.Като знам каква е хигиената в поне 70 % от заведенията...ама там нали никой не ги снима  Laughing .Достатъчно е да изгледа човек само 1-2 предавания на "Кошмари в кухнята" и ще забрави тотално за хранене навън по заведения.

Разбира се, никой не е длъжен да се съгласява с мен.Това е моето виждане, и то е, че или господина наистина не разбира от кулинария, или са го накарали да играе "лошото ченге" и си изсмуква причини от пръстите да казва "не".

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 13:04 от Анонимен

# 266
  • София
  • Мнения: 45 068
И мен ме беше яд за Дарин. И пилето даже не му опита!

Всъщност в японската кухня няма много готвене и подправки, така че за какво му е на Петър да разбира от кулинария! Mr. Green

# 267
  • Мнения: 4 740
Добре де, вие не сте ли съгласни, че ако отидете на заведение и ви поднесат нещо, на което дори един компонент да не му е наред ще се разочаровате?
Ако някоя от вас намери кост във филе няма ли да и стане неприятно, ако дъвчи телешко, което не е сготвено добре или пък й дадат горчиви картофи?

# 268
  • Мнения: 12 883
Истината е в тези участници, които минаха набързо и не ни запознаха много подробно с тях.  Simple Smile
Както в повечето формати, де.

При финалния епизод на американския Мастър 5 сезон имаше недоизпипани доста неща и провал в някои от рецептите, но разглеждаха ястието и на компоненти, и като цяло. И все пак, тази чийто десерт не беше успешен и имаше провал при изпълнението - тя спечели.


# 269
  • Мнения: 18 981
За мен добре сготвено телешко няма нищо общо  с полусуровите шедьоври, които най- често сервират  Sick

Общи условия

Активация на акаунт