MasterChef България, Тема 1

  • 47 567
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Представих си Джулия Чайлд, Папен, Рамзи, Джейми Оливър и пр. като бригадири.  Laughing

# 541
  • Мнения: 6 359

А според мен ти описваш добрия готвач. Майсторът-готвач е следващо ниво над добрия готвач, той е артист, твори и храни не само вкусовите рецептори, но и зрението, и обонянието. Т.е. Майсторът е добър готвач, но добрият не е майстор.

Точно. Кулинарията е изкуство. Висшата кулинария не е лъжица за всяка уста.

А майстор готвач е просто длъжност, нещо като бригадир, нищо повече. И заплатата му е по- голяма.

Бригадир казваш. Датския ресторант "Нома" за четвърти път е обявен за най- добър ресторант в света. Явно имат много добър бригадир.

# 542
  • Мнения: 4 864
Къде мога да гледам първия епизод?

# 543
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Къде мога да гледам първия епизод?
http://masterchef.btv.bg/epizodi/

# 544
  • София
  • Мнения: 15 851
Ние също сме морска държава, така че и скаридите са си напълно нормално ястие, пък деликатес съвсем не са. Може би и от моята камбанария е така, защото при нас изобилства от риби, морски дарове и ядем поне 2-3 пъти седмично риба и купуваме, когато не си я ловим.
В София по нищо не личи,че сме морска държава.Никакъв избор, мизерно изглеждаща риба, само от видът и може да се натровиш и скъпотия.

# 545
  • Мнения: 11 743
Че бригадир да не е нещо лошо или безотговорно?!
Джулия Чайлд била ли е на длъжност майстор готвач? Останала съм с впечатление, че е по- скоро нещо като блогър за времето си - готвене вкъщи, курсове, книги, предаване по телевизията, но не и ресторант. Може да греша, не съм много запозната.
И 10 пъти да обявят за най- добър някой ресторант на света, все си е манджа и се яде, друго не може да е. И в кухнята му работи добре организирана бригада, която си има своя бригадир. Все едно е дали ще се нарича бригадир, майстор, шеф или друго. Не са божества някакви, нито низпослани.

# 546
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668


А според мен ти описваш добрия готвач. Майсторът-готвач е следващо ниво над добрия готвач, той е артист, твори и храни не само вкусовите рецептори, но и зрението, и обонянието. Т.е. Майсторът е добър готвач, но добрият не е майстор.

Напълно съм съгласна с написаното Peace

# 547
  • Мнения: 6 359
Че бригадир да не е нещо лошо или безотговорно?!


Не, не е лошо, но работата на бригадира е да ръководи хората.Да им дава задачите за деня или седмицата и да следи дали си изпълняват добре задълженията, които на бригадата  му са възложени от ръководителя на обекта. На него фантазия не му трябва.  Докато майстор готвача е творец. Той създава концепцията за даден ресторант, съставя менюто, определя как ще изглежда храната, дори и облеклото на сервитьорите.

# 548
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
На мен излиянията на блогърката ми лъхаха на "киселото грозде" по простата причина, че всяко второ изречение към рецептата й бе някакво иронизиране на журито в стил "те пък какво разбират".
Стискам палци на Катерина и смятам, че има голям талант.  Peace

# 549
  • Мнения: 690
Че бригадир да не е нещо лошо или безотговорно?!
Джулия Чайлд била ли е на длъжност майстор готвач? Останала съм с впечатление, че е по- скоро нещо като блогър за времето си - готвене вкъщи, курсове, книги, предаване по телевизията, но не и ресторант. Може да греша, не съм много запозната.
И 10 пъти да обявят за най- добър някой ресторант на света, все си е манджа и се яде, друго не може да е. И в кухнята му работи добре организирана бригада, която си има своя бригадир. Все едно е дали ще се нарича бригадир, майстор, шеф или друго. Не са божества някакви, нито низпослани.
Имам някакъв спомен,чела съм някъде,някога,че Джулия Чайлд е била навремето готвачка в Белия дом. newsm78

# 550
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542

Ето повечко инфо за "бригадир" Ангелов:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4641726

# 551
  • Мнения: 33 816
Тримата готвачи по БТВ.

# 552
  • София
  • Мнения: 15 851
Тримата готвачи по БТВ.
Само единия ми харесва.

# 553
  • Мнения: 3 819

Не, не е лошо, но работата на бригадира е да ръководи хората.Да им дава задачите за деня или седмицата и да следи дали си изпълняват добре задълженията, които на бригадата  му са възложени от ръководителя на обекта. На него фантазия не му трябва.  Докато майстор готвача е творец. Той създава концепцията за даден ресторант, съставя менюто, определя как ще изглежда храната, дори и облеклото на сервитьорите.
С всичко съм съгласна, само с болднатото не съм.
Има си управител на заведението и негова  е задачата да организира работата извън кухнята.
Работата на майсторите си е в кухнята и по тяхната си специалност.
Просто си представям как някой готвач, пък било то и майстор, да се занимава с униформите на сервиз, бар, управител... Няма как да стане  Peace
Дори и менюто би трябвало да се съгласува,защото не трябва да се пропуска и факторът ценообразуване.

# 554
  • Мнения: 1 446
Зависи от държавата. Не знам как е в БГ, но в щатите например Шеф е най-главният в целият ресторант/ресторанти на хотел. Той коли, той беси...даже шефа на Храни и напитки му козирува.

Общи условия

Активация на акаунт